• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SKINvinylova grafika a reklama, rezaci a tiskove plottery
    Tento klub je urcen pro vsechny, kteri se zajimaji vynilovou grafiku a jeji pouziti v reklame. Rad bych zde mel smysluplnou diskuzi o cemkoli spojenem s timto tematem napr. nove trendy, navody, opravy starsich stroju, sdileni informaci o vyrobcich a dodavatelich plotteru, vinylu a inkoustu...

    Take bych uvital diskuzi nad tim jak vest firmu produkujici takovou reklamu, aby byla fair k majiteli, zamestnancum i zakaznikum.

    Na nastence naleznete uzitecne odkaz/y a v budoucnu podrobnejsi informace

    This board is for everyone interested in vinyl graphics and advertisment. I would like to have a meaningfull discussion about anything related to the topic, ie. new trends, tutourials, service of old machines, sharing information about producers and supliers of plotters, vinyls, inks...

    Also I would realy apreciate a discussion about how to run a vynil business in a way that is fair to the owner, employees and clients.

    You can find usefull link/s at the homepage


    btw. Hadky, nevhodny slovnik (Flames, strong words) = RO
    rozbalit záhlaví
    WAKO
    WAKO --- ---
    Nemáte prosím někdo nějaký výkres na Volkswagen Crafter 2017?
    LAYTEK
    LAYTEK --- ---
    DANNY_OCEAN: wallwrap fólie
    381007
    381007 --- ---
    Zdravím vespolek. Vypadl nám dodavatel tisku vinylových samolepek a jelikož už jsem na suchu, musím sehnat někoho, kdo nás bude zásobovat. Většina našich samolepek je do rozměru 100x100mm, barevný tisk + tvarový ořez, občas něco na reflexním podkladu (teď není akutní). Samolepky potřebujeme pro venkovní použití (lidé si je lepí na auta), podklady mám v .pdfku, nevím však, zdali jsou úplně košér (grafice nerozumím, dělal to pro mě jeden místní ID), nicméně minulý dodavatel podle těch předloh pro nás vyráběl. Přikládám fotku jedné samolepky pro příklad toho, co potřebuji. Jedeme v menších nákladech, např. 20-50ks. Je tu někdo, kdo by se toho ujal? Podrobnosti do pošty :)

    Díky, Honza.

    PREMIUBOY666
    PREMIUBOY666 --- ---
    MIK23: soorry,
    1.obdelnik 6x6,5cm
    2.kosoctverec 4x4cm
    omlouvam se, nejsem grafik, do ted sem si to tisknul a rezal rucne sam, ale rad bych vetsi mnozstvi treba 200ks od kazdyho na nejaky lepsi vinyl (folii), aby to neco vydrzelo a nedalo se to uplne dobre slepit...
    pokud mam jeste dodat nejake informace, neni problem. diky...
    MIK23
    MIK23 --- ---
    PREMIUBOY666: základ všeho je napsat rozměry
    PREMIUBOY666
    PREMIUBOY666 --- ---
    ahoj. pokud se to sem nehodi, tak me klidne smazte.
    Chtel vyrobit vyrezavane samolepky (pouze jednoduche tvary, obdelnik a kosoctverec)
    jeden design cernobily a druhy cervena, cerna, bila
    podle ceny bysme se domluvili na mnozstvi..
    pro vice info pls SZ, popr. jestli me odkazete jinam? ;)
    diky moc!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj,
    máte někdo vyzkoušené nějaké čínské plotry? Chceme 3 osu s automatickou výměnou nástrojů a vaccuem na frézování plastových desek občas hliník. Činan toho má spoustu ale je to trochu loterie co vybrat.
    WAKO
    WAKO --- ---
    Můžete prosím poradit? Nějaká ta špínka na výtisku z pigmentových tonerů? Konkrétzně z HP DJ Z5600, to je asi jedno. Každopádně, čím vyčistit? Aby se nenarušilo tisk, napadá mě nějaký Isopropyl alkohol. Také silné? Díky
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Ciste nahodou - nevali se nekomu ve skladu/sklepe/dilne/doma stary nefunkcni/nepouzivany plotr Hp 36" Designjet - A0 - "typ nehraje az tak roli pouze velikost 36" "potreboval bych encoder strip " origo plechovy pasek - bez vylamanych zubu" nahrada od conga v plastu funguje ale v jednom miste mi to misto rovny cary tiskne schody - odkoupil bych bud jen dil / pripadne cely stroj
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nemáte někdo ve vektorech calvin peeing ?

    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    neválí se vám někomu instalačka ArtCAM ? Autodesk to zaříznul. Dík
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    Dělá tu někdo s Gerber Edge a OMEGA 5? Potřeboval bych poradit - pár začátečnických otázek. Díky
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, sháním rám (klaprám vč. fólie) nebo dřevený rám v netradičných rozměrech, cca 370 X 95 cm. Nevíte někdo, kde bych mohl sehnat? Díky za reakce.

    P.S. U dřevěné varianty si jsem vědom varianty nákupu ve stavebninách a nařezení a namoření si latí, ale rád bych se tohoto řešení vyvaroval.
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    Zdravím, možná trochu ot, ale snad někdo bude vědět.
    Děláme zákazníkovi řezanou grafiku, kterou lepí na kompresory na hladký nástřik. Od včerejška ale nestříkají na hladko ale +- nějak tak jako je na obrázku ten modrý nástřik a fólie se z toho odlepuje.
    Nevíte někdo jak to nejlíp vyřešit aby to bylo ok? Nějaká speciální fólie nebo něco. Napadlo mě ještě to nedělat řezanou ale klasickou samolepku.
    Díky za každou radu.

    MIK23
    MIK23 --- ---
    Ofsetem nastavujes jakoby zaoblení řezu (úhel) Například chci řezat čtverec s pravoúhlými rohy. Většina rezacich nožů na fólie s nastavenou hodnotou ofsetu 250, bude řezat přesný pravý úhel. Pokud půjdu s hodnotou níže, budou rohy zaoblené. Pokud výše, budou moc ostré. Tady je to dobře vysvetlene:
    Nastavení hodnoty Blade Offsetu pro plotry Secabo | ReklamniTechnologie.cz
    https://www.reklamnitechnologie.cz/clanek/67-nastaveni-hodnoty-blade-offsetu-pro-plotry-secabo
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MILAZAJICEK: no samozrejme, hlavu si budu muset udelat zrovna to studuju jak moc je to narocny v domacich podminkach. presnost 0.03 apod fakt nepovazuju za nutnou spokojim se s presnosti 0.5 a spis dosahnu lepsi.

    uz vim co je ten uhel, je uhel ktery ma nuz od kolmice k rezanymu materialu. ale porad nevim co je offset.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    RAINBOF: no spis potřebuješ tangenciální hlavu nůžem je otáčeno. Otáčí se sám ten vlecenej. Já mám teda na prodej aristomat 1310 měl jsem i mimaki. Tam byl nůž na lepenku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIK23:
    uz to vim musim sehnat tangencialni nuz :). ten se pri rezanu nataci. na drzeni materialu profici pouzivaj podtlakovy pridrzeni (prici se mi tomu rikat vakuum) jenze kdyz se nevzdam sveho puvodniho napadu s plotterem tak to, ze z modelu neco vypadne moc nevadi je treba s tim pocitat rezat zevnitr ven a udelat si pauzu abych mohl vyrez (treba okno) vyndat. jasny je ze to je spis na zakladni veci ale bude to ono.

    taky se pouzivaji vlecny noze ale pokud sem to pochopil spravne je to velka krava.

    otazky nakonec: co u nozu znamena udaj ofset ?
    znamena uhel uhel ostri noze ? nebo je to uhel jeho zkoseni ?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    RAINBOF: tak s tím bohužel neporadím. Pokud to ale nějak vyřešíš, dej vědět.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIK23: stolovej je velkej ale koukam ze bych ho spichnul z toho co mam doma. co se tam dava za ty noze ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam