• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HUMANBEINGHorrorové filmy
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SADAKO: Standardní S. Gordon a Y. Buzna :)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    DELLAMORTE: Jasně, to bylo jenom takové doplnění pro někoho, kdo by se na to chtěl náhodou podívat, ať nečeká žádný zázrak.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SADAKO: Vždyť jsem psal, že už netuším o co tam šlo, s tou povídkou to nemá ani ň. Ta povídka je super i přes ten konec, líbí se mi ta počáteční atmosféra.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    GULDUR: Mně přišlo, že to i takhle funguje, ale naivní fantasy s deep ones zní dost ňuňu.

    DELLAMORTE: To je hrozná nuda, kterou nezachránil ani Jeffrey Combs v titulní roli.
    Na druhou stranu, já mám Lovecraftova Vyděděnce ráda velmi pro jeho úhel pohledu, který v tom filmu prostě nebyl, byla to taková ta tradiční story buchta a kolik přijedou na starý hrad a něco je tam sežere.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Jinak z dalších filmů inspirovaných HPL:
    http://www.csfd.cz/film/4074-horor-v-dunwichi/prehled/ - je to docela naivní, ale mě to bavilo
    http://www.csfd.cz/film/10070-necronomicon/prehled/ - povídkový film, povedené
    http://www.csfd.cz/film/81800-zmrtvychvstaly/prehled/ - Případ Charlese Dextera Warda, za mě dobrý film
    Ale asi co se mi líbilo nejvíc bylo Die Farbe

    A jako odlehčení mě dost překvapilo tohle: http://www.csfd.cz/film/282877-the-last-lovecraft-relic-of-cthulhu/prehled/
    Není to tak blbé jak jsem čekal. :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Ještě jste zapomněli na Castle Freak, což prý má být podle povídky Outsider. :)
    Víděl jsem to dávno a už netuším o co tam vlastně šlo, tenDagon mi utkvěl v paměti víc.
    Zámecká zrůda / Castle Freak (1995) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/3342-zamecka-zruda/prehled/
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SADAKO: Dagon určitě není špatná záležitost, nicméně mě u toho napadlo, že kdyby se vlastně nesnažil jít ve šlépějích lovecraftovského horroru, ale udělal z toho posun do lehce naivní fantasy s deep ones, tak by to vlastně mohlo být ještě lepší. Horror je to vlastně jenom tak občas, ale vykreslení té milostné zápletky se mu na druhé straně velmi povedlo.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    LYNCH: Stránka dobrá, ale Dagon imho patří rozhodně k těm lepším filmům inspirovaným Lovecraftem. Ano, je to béčko jak řemen od Stuarta Gordona, který je na tohle specialista, ale je to kvalitní béčko s místy fakt dobrou atmosférou.
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    LYNCH: ja dagona hodnotim kladneji, ale jinak vcelku trefny review, samozrejme teda taky dobra poznamka, ze to ma o hodne bliz k jine povidce nez k Dagonovi, ale to je jedno:-) Stranku asi projedu, dik za tip.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    celkem fajn stranka
    Dagon B-Movie Review
    http://www.badmovies.org/movies/dagon/
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    GULDUR: No jasne, tak neni to level jako veci co si zminil, ale je ted pro me takova horrorova pustina dlouho, tak me to v tom prazdnu dost potesilo. Ovsem jednu vec si jeste nezminil a ta je teda taky ukrutna a to je Dagon!
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    prave ten chaos jak uz tady nekdo zminoval se mi libil.poradne nikdo nevi co ze se to deje..da se rict ze jsou od zacatku uplne v hajzlu a furt se to zhorsuje :))
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    me teda void vyrazne neoslovil - cely to bylo hrozne neucesany a chaoticky, obluda ve finale, ale i ta z pocatku filmu hodne lacina - vlastne jedina scena, ktera se mi hodne zamlouvala byla otvirani brany. Na druhou stranu jsou mnohem horsi kousky za vic penez:)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    osobně by mne zajímalo pokračování. Končí to lákavě
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    The Void zhlédnut včera a za sebe bych řekl, že nejde o vykrádačku 8 filmů, spíš inspiraci 8 filmama, ale ostatně totéž se dá říci o výborném House of the Devil. V zásadě hezká pocta videopůjčovnovým hitům spíše béčkovější produkce, ale dobře natočená i s dobrou pointou. Vzpomněl jsem si na Ressurected i na původní Lovecraftův kus, byl tam Prince of Darkness, Dead Pit, možná trochu Horizont Události, lehce Hellraiser a další přísady, no a nebýt pár zbytečných scén (nahánění mrtvolama či vyhřezlým plizákem, který byl jinak docela hezky výtvarně zpracovaný), mohlo to být ještě o třídu lepší. Takhle na sobotní večer na pohodu, ale do poličky kultovních Lovecraftových adaptací s The Beyond, In The Mouth of Madness nebo právě Ressurected to asi nedoputuje...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Mě naopak odkazy potěšily, hlavně ten konec kde je z toho úplně cítit The Beyond je kouzelnej.
    A přesně, celý film působí chaoticky, kde kromě několika poznámek v podstatě nikdo nic neví co a proč se to děje, i hlavní záporňák je jen figurka jako ostatní. A velké plus je, za to, že tam nikdo nevytáhl Necroteleconomicon!
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    SATOO: To je mi samozrejme jasny, ze se najdou taci, kterym se to nelibi, ale povim ti - argument vykradeno 8 filmu, je opravdu smutnej. Jako tenhle argument muzes aplikovat skoro na kterejkoliv film az na par vyjimek - vsechno uz tu nakym zpusobem bylo, dokonce i to, co ti pripada originalni, uz nekde bylo nejspis pouzity/napsany, aniz bys o tom vubec vedel. V tomhle filmu se to proste dost podoba mejm predstavam o kultu cthulhu a vecem, ktery se okolo nej dejou, to ze se to v mych predstavach (pri cteni Lovecrafta) docela dost podobalo tomu, co jsem tady videl, je pro me jedine vyhra a jebu na to, ze se to podoba vecem z jinejch filmu.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    COMODORRE: diky..vy ni ka ji ci!
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Pád do tmy (2005) - IMDb
    http://www.imdb.com/title/tt0435625/

    I když jsem od toho zas tolik nečekal a premisa byla už podle traileru jasná, byl jsem příjemně překvapen jednak hereckým výkonem těch holek (jako chlapovi se mi to líbilo dvojnásob) a taky celkovou dynamikou děje. Hodně potěšující jednohubka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam