• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELBreakthrough - prorážení skořápky reality
    F0N
    F0N --- ---
    Mne ta palicka co mal pred sebou bola podozriva :) - tam mal nejaky silon urcite - ked si vsimnes tak ako si spustal tu malu gulicku 4:07 tak mu padla palicka a potom uz si ju iba hadzal z ruky do ruky

Ale ide mu to je to macher :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DAWYT: netušíš jak funguje? Na jakém principu?
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    SCHWEPZ: kámoš řikal, že se dá ta "létající" kulička koupit, ale neví kde. Ale i tak je dobrej:)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Zajímavé kousky dělá tento jogi:

Tenhle umělec porušuje veškeré fyzikální zákony - News.sk
    http://www.news.sk/rss/link/2013/04/1176182/tenhle-umelec-porusuje-veskere-fyzikalni-zakony/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KAREN: ja mam tady z tech silencu rada Deana Pottera (slackline bez jisteni atp.), protoze se jevi ze v tom ma urcitej koncept - medituje, joguje, leze tam obsesivne protoze musi, ale zaroven ma vzdycky strach, rika ze to dela aby lidi vytrhnul z jejich kazdodennosti, a furt dokola se musi obhajovat ze nema death wish ale naopak ze ma rad zivot . a ze jsou leta driny v tom aby kdyz spadne, zvladl se te slackline chytit. to se mi libi - skill a prace s mysli.
    No ale taky je moje generace, ze, neska uz death defieri z kyjeva uz jsou mozna natolik postmoderni ze nejakej filosofickej ramec chapou jako "pro stary" a proste lezou (ale toho typka nize nijak neznam)

Extreme Highliner - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=uaqlM7W1HNI

I am not the dare devil you're looking for....
    I am not 'against'. I am 'with'.
    I do not conquer. I mesh!
    These things I do are my most beautiful brush strokes.
    I put my life on the line to discover more about where I fit into 'the everything', 'the all', 'the one'.
    Now please listen to the words of the song.

During my freesolo highline walk in China I listened to Chris Cornell's song, 'I am the Highway' off of his Songbook album. For many years now, I hypnotize myself with powerful and emotional tunes, in order to snap into heightened awareness at will.

What you would do (activity/career) if you didn’t climb/BASE
    Head for the Himalaya’s and search for the spirit of Milarepa, meditate and fast in the wilderness. How do you change from a murderer to a saint?.
    Earliest memory?
    A dream where I’m falling then flying....
    Motto/quote to live by?
    Everything is connected.
    Who inspires you?

Everything and everyone inspires me.
    …part of me truly believes I can fly, like somehow my mind can figure it out.
    ~Dean Potter

BRAD LYNCH (director of The Aerialist, a 2007 documentary about Potter’s feats): Dean gets into this space where he’s super slothlike and it doesn’t seem like he’s going to do anything, but then he’s able to rally like nobody I’ve climbed with. He can flip the switch in this amazing way.
    POTTER: I do turn into quite the sloth. I’m saving every last bit for the send, and often I won’t talk. I go into a ­meditative bubble. Everything I eat, I’m imagining the food dissolving and going into the right muscles. I was in a similar state in 2002 when I free-soloed Super Couloir and made the first ascent of California Roulette on Patagonia’s Fitz Roy. I lived in a cave because I couldn’t deal with normal inter­action. I couldn’t deal if I saw fear in somebody else—if they feel it, it enters me.

KATIE IVES (editor, Alpinist magazine): As an aerialist—Dean’s term—he’s creating these fleeting visions of senseless, useless, dangerous, and transcendent wonder. Dean wants to shock people out of their routines and preconceptions, to get them to feel the wildness of the world again.
    POTTER: Lately, I’ve been so fascinated with the “states between” that a big part of my concentration is on the emptiness. Visually, I can see the drifts. I’ve been up on top of El Cap this winter, either climbing by myself or with Sean, and the light would be perfect. I’d gaze out at the 3,000-foot drop and just see the air currents, the substance of the air.
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: no to je mi jasny;)

ale joo, v tomhle kontextu jo... ta mira "adrenalinovosti" je u kazdyho jinde, ja mam obcas jeste nekde zavrat a to, ze mi ujizdela puda pod nohama a pod nama dloooouha strz s velkejma sutrama, mi vubec nedelalo dobre.) zespoda to bylo uplny wtf - dobre ze jsme nejdriv nesli pod tim ,DD

ale pardon, jiz koncim ot a jdu prorazet jinam) a kdyz uz jsem tu tak zachatovala, pridam vzpominkovy obrazek;)

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: myslím, že to není nutně připosranost, ale úplně v pohodě zvážení props a drops - to riziko za to samozřejmě "nestojí", proto Ti to pak může hodit tenhle model. A já to chápu. Taky bych do toho nešel, i když mě to samozřejmě někde v koutku duše láká :))))

No jo, štěrk a to byla ještě celkem pohoda, i když odspodu ten svah vypadal takový prudký, že by po něm měl spíš člověk horolezit :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: .)) no jasne, zena-pecovatelka priposrana se ze me ozyva.)) ale nemyslim, ze je to jen zenskej uhel pohledu, mluvila jsem teda o pokOuseni - to se tam asi zas tobe freudovsky poslalo to tvoje pokuseni.))) - a myslim, ze to sdilej i nekteri muzi. treba silneji verici, fatalisti... no ok, treba jsou vyjinovanejsi nebo priposranejsi no co ja vim... .)

vzpomen si na nase "ne uplne planovane" adrenalinove lezeni ve sterkovym svahu v rakousku: ja z extremniho rozjitreni nadavala, asi abych uvolnila priposranost a celkovou stazenost a strach, a furt mi tam jelo, ze pokousim panaboha, jak to se mnou zamejsli, ze to jakoby nechavam vic na nem nez na svy odpovednosti... ale asi je to fajn pocit se tohohle pustit, s tim moc zkusenosti nemam.)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tak to je vyloženě maskulinní aktivita, že to "pokušení je takový...." je typicky ženská reakce na toto :)))
    Žena-rodička prostě tohle vidí z úplně jinýho úhlu než chlap s hlavou v oblacích :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: já vím a nechci tu jejich motivaci nějak pitvat (adrenalin, či takové ty tzv. extrémní sporty, posouvání hranic možného).

Mě to taky přijde jako DARJEEL: že se jedná o svého druhu "prorážení reality" obvyklého - subjektivně z hlediska "běžných lidí" jako jsem já je to intenzivní dojem posunutí hranic (přirozeného pudu sebezáchovy).
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: ja tim chtela rict to, jak pise DARJEEL + jakou ma motivaci.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: no to každopádně, motivace je motorem lidského jednání, na ní záleží vždy. A bez bdělosti by tyhle pánové nemohli dělat, co dělají, to by jim brzo vymstilo - je to svého druhu dynamická jednobodová meditace, podobně jako provazochodectví atp.. Já myslím, že tomu pánovi "v tu chvíli" na pozadí nevalí nic, je soustředěn na to, co dělá, je "v tom". Mimo ten výkon...to je jiná věc ,)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: noo ja jsem se tu nechtela ohanet predcasne utnutyma zivotopisama dobrodruhu... nevim, rekla bych, ze zalezi na bdelosti a motivaci - taky by me zajimalo, co tomuhle panovi vali na pozadi.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Mě to trochu připomnělo (to "pokoušení, jak říká Karen, resp. asi "závislost" na těch výměšcích, adrenalinu atp.) příběh tohoto pána:

Dan Osman - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Dan_Osman

Dan Osman - Awesome - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8e0yXMa708Y

KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: mne se trosku zaleskla leva (zajimavy, prava byla na mysi a nic)...
    DARJEEL: akorat tohlencto "pokouseni" je takovy........ noo preju mu, at je bdely, uziva si to a je v pohode.))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DARJEEL: rekl bych ze je v klidu a uziva si kontakt s hranou :) jako kdyz se narves psychedelikama a nevis jestli se zblaznis nebo ne, klucici zabava .)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tohle je pro mě hodně zajímavá definice prorážení reality, by mě fakt zajímalo, co se pánovi děje v mysli a těle, když tohle dělá...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak co zpotili se vám dlaně? ,-)

Make your Palms Sweat in 20 Photos or Less «TwistedSifter
    http://twistedsifter.com/2013/03/mustang-wanted-extreme-rooftopping-skywalking-photos/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

Conceptual colored scanning electron micrograph (SEM) of a micro-submarine (blue/gray) in a human artery.

This tiny submarine was made by computer-guided lasers. Laser light caused an acrylic liquid to polymerize, building up the submarine in layers 10 micrometers thick.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Klonování vyhynulého druhu není nic jednoduchého, a to ani v případě, že máte k dispozici dobře zachovalé genetické podklady, jako tomu je v případě tlamorodky zázračné. V rámci projektu Lazarus výzkumníkům trvalo pět let, než se jim podařilo úspěšně naklonovat embryo, respektive spíše malý shluk živých, dělících se buněk.

"Je to poprvé, co se tato technika úspěšně využila na vyhynulém druhu živočichů," uvedl biolog Michael Mahony, který se na projektu podílel. Mnoho vědců se přitom dosud domnívalo, že koncept klonování vyhynulých živočichů, v populární kultuře proslavený filmem Jurský park, skutečně patří jen do říše sci-fi.

Vědci poprvé naklonovali embryo vyhynulého druhu. Jurský park se blíží - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/klonovani-vyhynule-druhy-09z-/veda.aspx?c=A130318_112540_veda_pka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam