• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELBreakthrough - prorážení skořápky reality
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    The Only Man In The World Who Can Swim With A Polar Bear: Grizzly Man - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=g7rZTZBOrqQ
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: aha, v tomhle horizontu uvažuješ... nu uvidíme, holt fort europa... where I can find no culture, things are getting closer and closer :o)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: u nas v cr? ne. ale ocekavam obcanskou valku v anglii nebo nekde ve skandinavii tak zhruba v horizontu jedne az dvou generaci, ktera bude precedencem pro velke presuny-odlifrovani spousty lidi i ve a ze zbytku evropy.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: no nevím, muslimové se tu nějak extra neroztahují a platí tu zákony... dokud se to nezmění, tak imho pohoda... nebo očekáváš nějaké zásadní změny?
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: jenže v té době jsme mohli ještě věci nazývat pravými jmény a naši tehdejší (dědiční) zástupci jim nelozili do prdele kvůli ropě a plynu. což spolu s nějakým post-koloniálním (UK a FR) a post-nacistickým/rasistickým/užsetonebudenikdyopakovat (DE) komplexem, kterým zdá se trpí od války klíčové velké západoevropské země, nás staví do úplně jiné situace :o/.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: tak to je právě undercover, schované pod rouškou kocourkovského ignorantství :)))
    KUATO: Ti už jednou u Vídně byli a výhledově se sem imho nedostanou... a proti jejich nátlaku mám lepší vyfikundace :o)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KUATO: http://airsoft-belgium.com/4775-1947-thickbox_default/4775.jpg
    DARJEEL: máš nějakou škálu na měření duchovnosti? ,-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: ateismus je tak víra. A-teos, život bez boha. Věří, že takový transdentní síla neexistuje. Ale dokázat to nemohou ,-) stejně jako ti, kteří věří v opak.

Většina obyvatel ČR nejsou ateisté, ale anti-klerikálové, jak správně uvádí KUATO:

Boiohaemum i Morava jsou místa magická s dlouhodobými spirituálními a energetickými centry. Slyšel jsem i o přirovnání k místům jako Tibet ap., i když to tak po 40ti letech gulášového socíku a 20ti letech kasínového kapitalismu na první pohled nevypadá.
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: nezatracuj pivo a vepřové. může být, že nám tyto časem pomohou vzdorovat muslimskému nátlaku :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: no já si myslím, že jsme duchovnější než všichni poláci dohromady, ale holt mě to pobavilo... ale je fakt, že pivně-vepřová frakce je v této zemi také velmi silná :)))
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: DARJEEL: ono je to taky tezky, kdyz ma clovek v dotazniku na vyber z nekolika zakladnich "uznavanejch" nabozenstvi/cirkvi a pak zbyva verze "ateista", "bez vyznani" nebo nic. u scitani lidu bylo dobry, ze tam byla kolonka pro vlastni vyplneni, takze byla moznost se prihlasit k diamantakum, jediismu a spouste jinejch "obskurnosti";)

jinak "unaffiliated" neznamena bezverectvi, znamena to, ze se clovek nehlasi k tem zakladnim "oficialnim kolonkam" - nekdo to pak muze chybne interpretovat jako ateismus apod. tohle deleni se mi tim padem nezda smysluplny. naopak mi prijde, ze jsou tu lidi duchovni docela dost a je tu velka rozmanitost vsemoznejch smeru.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: tak určitě, ono když máš státnice ze statistiky a demografie, tak víš, jak tyhle parametry vznikají a spíš si z toho děláš prdel... Jinak samozřejmě souhlasím, moje vlastní knihovnička je z půli tvořena duchovní literaturou :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    a 36. to stejné... jsme na to stejně jako číňani, unikátní země :o)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARJEEL: pch, nejsme bezverci (je neuveritelne jake mnozstvi duchovni literatury vseho mozneho typu se preklada a vydava v cestine, na to jak jsme maly narod), jen jsme alergicti na ortodoxni katolickou medicinu :o).
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    převzato že štípačky...

40 maps that explain the world
    http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2013/08/12/40-maps-that-explain-the-world/

dejte si 5. mapu a koukněte na česko, jsme bezvěrci uprostřed rudého moře křesťanů!!! :)))
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: SCHWEPZ: v tom videu se zminuje spekulace, ze rodina neco chytla od tech geologu nebo jiny navstevy, co to/je tam studovali - imho to nebylo tak, ze by rodina sla do civilizace, prave naokap. spis teda ten zapal plic apod. nez selhani ledvin, samozrejme.) jinak ta pani tam mluvi o tom, ze vzdycky, kdyz se dostala do mesta, byla primo tam nebo po navratu nemocna a dokonce parkrat malem zemrela - ze prej ji civilizace dela spatne: vzduch, co se neda dychat, spatna voda, hluk... jede si teda v ty hodne ortodoxni vire a ruznejch "poverach", ale to se neni cemu divit.)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: to mě napadlo taky, jestli to se solí nepřehnali. Vzpomněl jsem si i na ty chudáky v koncentrácích, kteří umřeli pár dnů po osvobození US army, když snědli jejich plechovky s masem a šťávou.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: docela zajímavý je fakt, že 3 členové té rodiny zemřely krátce po příchodu do civilizace - jeden na nemoc a dva na nějaké výživové problémy -- ten nemocný je jasný, prostě nebyl zvyklý, ale u těch dvou prý "na následky dlouhodobé" podvýživy... já nevím, když by byli 40 let zvyklí nejíst sůl (mimochodem taky haluz, vzhledem k tomu, co se traduje o soli a její potřebnosti - srovnání viz třeba Walden, taky sůl nepoužíval) a pak dostali nějaký nasolený vepřový, tak se nedivím, že jim selhaly ledviny...
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: moc to tam nezminuje (s puskou to vypadalo, ze je jako spis na obranu), ale podle me by se taky hodilo jist ve velkym uloveny zvirata. mliko z koz ma, nejaky obili evidentne taky vypestuje... kazdopadne od tyhle by se vsechny ty "survivalisti" s kresadlama nakoupenejma v army e-shopech mohli ucit.))
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: ajo, já zatím jen prolétnul článek, video v práci nepustím a článek končil tím, že se sama vrátila do srubu. Jestli má vousatého souseda se zvířátkama, tak by to mohlo i fungovat ,-) Hlavní imho je, pokud žijí bezkontaktně, uchování semen ap. na další sezonu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam