• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELBreakthrough - prorážení skořápky reality
    Breakthrough


    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TADEAS: shadowrun ;) mame jeste 40 let :-)

    TADEAS: ti s tim nadelaj. Taoisticti alchymisti to davali uz davno;)
    Zhang Sanfeng - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zhang_Sanfeng
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Purging the body of 'retired' cells could reverse ageing, study shows | Science | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...23/purging-the-body-of-retired-cells-could-reverse-ageing-study-shows

    There is now growing evidence for the role of senescent cells in age-related diseases, with higher concentrations of the cells being seen in arthritic joints, cataracts and the plaque-lined arteries.

    Research published last year showed that removing the cells using a genetic trick caused mice to live 20% longer on average. The latest paper is the first to show that ageing can not only be delayed by removing senescent cells – but potentially reversed.

    In the study, published in the journal Cell, scientists used a compound designed to knock senescent cells out of their state of suspended animation, towards cell death.

    Two mouse populations – naturally-aged mice and ones genetically engineered to age rapidly – were given infusions of the peptide three times a week for 10 months.

    (…)

    Juan Carlos Izpisua Belmonte, a scientist at the Salk Institute in La Jolla, California, who recently published a separate study hinting that ageing might be reversible, described the latest work as “superb”. “I think approaches aiming at the elimination of senescent cells will probably be in clinical trial in the next few years. Peptides such as this one are almost ready to go into clinical trials.”
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    AMBIENTIUM: oni se právě snaží ty "standardní modely" trochu posouvat (resp. paradigm shift), ale jedou pořád v knihách pro laickou veřejnost "standardní verbální diskurs".
    Posouvá se "to" pomalu, vědecká obec je setrvačná a fungují zpětnovazebné smyčky různého charakteru, ale ta dvojka autorů to tlačí podobně jako Fritjof Capra - Bod obratu; tu knihu a Tao fyziky bych rozhodně doporučil, hltal jsem to s velkým gustem, těch 10-15 let zpět...

    Fritjof Capra: Bod obratu Věda, společnost a nová kultura - Nakladatelství DharmaGaia
    http://www.dharmagaia.cz/kniha/11-fritjof-capra-bod-obratu-veda-spolecnost-a-nova-kultura
    Fritjof Capra: Tao fyziky Paralely mezi moderní fyzikou a východní mystikou - Nakladatelství DharmaGaia
    http://www.dharmagaia.cz/...itjof-capra-tao-fyziky-paralely-mezi-moderni-fyzikou-a-vychodni-mystikou

    Fritjof Capra – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Fritjof_Capra
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    z tohodle koukají nějaký brejky a Timothy Leary se možná dočká rozmražení svého aparátu a připojení k světové síti; nestačil by se divit

    Elon Musk Launches Neuralink to Connect Brains With Computers - WSJ
    https://www.wsj.com/...cles/elon-musk-launches-neuralink-to-connect-brains-with-computers-1490642652

    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    TADEAS: Proč ta ironie? Na vědu a "standardní modeláře" dobrý, ne?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    https://zpravy.aktualne.cz/...tera-dokaze-zastavit-rakovinu-svou/r~be51951c12c511e794b9002590604f2e/

    Vědci po celém světě se snaží přijít na to, co v těle způsobuje rakovinu, a najít na zákeřnou chorobu lék. Zuzana Kečkéšová se ale rozhodla zjistit, proč nemoc vůbec vznikne, a případně jí v tom zabránit. Během svého osmiletého bádání na špičkovém americkém Massachusettském technologickém institutu (MIT) se jí to podařilo − nalezla bílkovinu, která vzniku nádorů brání. Vědkyně působící v českém Ústavu organické chemie teď významný objev vydala v jednom z vůbec nejprestižnějších vědeckých časopisů na světě, v Nature.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SCHWEPZ: nojo, kdyz ja myslim ze to je mimo moznosti vedy, a mozna i filosofie, vyvolavam radej heideggera .) (aneb husserl resi kategorialni intuici, ale neresi jak se pocina intuitovane, jak se transformuje, tedy neresi jak se to ma s bytim.) me prijdou ty teorie takovy usmevny dokud tohle nekonfrontujou primo.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Nezkousel takze jen teorie - zminuji to v textu o wimhofovi, ze ma hodne tehle tkane - ta se podili na termoregulaci a je klicova u savcu co upadaji zimniho spanku (zpomaleni metabolismu a celkove velka zmena v ans)
    Ans = autonomni nervova soustava

    Ty bat maji hezky zpracovany odkaz na wiki, je to tam vysvetleny jak ten mechanismus funguje...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: dá se to říct ještě jinak? Co to je "ans", google mlčí. Jakože "působením vůle-meditace se uvolní ATP a tím se uvolňuje energie v těle a vzniká teplo"?
    TADEAS: každý století rozlouskne jeden vědeckej gordickej uzel. Ale jestli spěcháš a chceš to z fenomenologický perspektivy, tak začni dělat spiritismus a vyvolej si na pátek večer ducha Husserla ,-)


    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DARJEEL: to byla reakce na schwepzuv copypaste, kde se pise o "animalnim chapani" :)

    ale jinak dobra teorie, tys zkousel?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    TADEAS: imo skrz pusobeni na ans (=meditace) vetsi produkce brown adipose tissue kolem patere, ktery delaji specifickou termoregulaci oproti jinym tkanim (ktery se rozvibruji, aby produkovali teplo). Bat bez nutnosti zvysit oscilaci uvolni atp = exotermni reakce.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SCHWEPZ: vysvetluji nekde chapani? :) to je ale mozna otazka az 22. stoleti :D
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: já už jsem to na nyx dával tak 5let zpět, ale do jinýho klubu.
    Tummo už je v ČR známé od Weinfurterových dob, to ještě nebyly knihkupectví plné esoterních textů jak dnes ,-)

    DAWYT: ty vysušování dek byl dokonce jeden z rituálních testů pro neofyty ,-)

    O tummo píše třeba Tandzin Wangyal, jeden z mála mistrů bön buddhismu a nauk dzogčhenu této tradice žijících na Západě, dost jeho knih vyšlo česky v DharmaGaia, podívám se doma kde jsem to četl.
    Tändzin Wangjal rinpočhe – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C3%A4ndzin_Wangjal_rinpo%C4%8Dhe
    Tummo: Inner fire of Realization Taught by Tenzin Wangyal Rinpoche
    https://www.yumpu.com/.../10381624/tummo-inner-fire-of-realization-taught-by-tenzin-wangyal-rinpoche

    ale pro více seriózní zájem a praxi, bych doporučil todle:
    The Bliss of Inner Fire: Heart Practice of the Six Yogas of Naropa: Lama Thubten Yeshe, Robina Courtin, Ailsa Cameron, Jonathan Landaw, Lama Thubten Zopa Rinpoche: 9780861711369: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Bliss-Inner-Fire-Practice-Naropa/dp/086171136X

    DAWYT
    DAWYT --- ---
    DARJEEL: slyšeli, ale nenašel jsem žádnou literaturu, která by to nějak přesně popisovala. Viděl jsem videa, jak mniši na sobě suší mokré deky, četl v nějaký ezo knížkách ale něco fundovaného ne. Máš nějaký zroj?

    Jinak v joze jsou samozřejmě techniky na zahřátí těla, ale tumo si myslím, že je něco jiného, dlouhodobějšího a daleko více zahřívajícího :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Dobrý čtení, doporučuju

    Lanzovo a Bermanovo úsilí může vypadat jako zásadní, ba radikální odklon od dosavadního pojetí vesmíru, ale náznaky se objevují už několik desetiletí

    Fyzika končí – ve 21. století by měla dominovat biologie - ceskapozice.lidovky.cz
    http://ceskapozice.lidovky.cz/...vat-biologie-fy5-/recenze.aspx?c=A170320_133421_pozice-recenze_lube

    Každá interpretace biocentrismu by byla neúplná a zavádějící. Proto se omezím na sedm tezí, které jsou v knize rozvedené a průkazné.
    * To, co vnímáme jako realitu, je proces, který zahrnuje naše vědomí.
    * Naše vnější a vnitřní vjemy jsou natolik propleteny, že je nelze rozplést. Jsou různými stranami téže mince a nelze je oddělit.
    * Chování subatomárních částic – vlastně všech částic a objektů – je nerozlučně spojeno s přítomností pozorovatele. Bez přítomnosti vědomého pozorovatele by existovaly přinejlepším jen v neurčitém stavu vln pravděpodobností.
    * „Hmota“ bez vědomí prodlévá ve stavu pravděpodobnosti. Každý vesmír, který může předcházet vědomí, existuje jen ve stavu pravděpodobnosti.
    * Sama struktura vesmíru je vysvětlitelná jen biocentrismem. Vesmír je dobře přizpůsoben životu, což je pochopitelné, jen pokud život vytváří vesmír, a nikoli naopak. Vesmír je ucelená časoprostorová logika já.
    * Čas nemá reálnou existenci mimo živočišné smyslové vnímání. Je to proces, jímž vnímáme změny ve vesmíru.
    * Prostor stejně jako čas není objekt nebo věc. Je další formou našeho animálního chápání, nemá nezávislou * realitu. Neseme si prostor a čas s sebou jako želvy krunýř. Neexistuje žádná absolutní matrice sama o sobě, v níž by se odehrávaly fyzikální události nezávisle na životě.
    Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/...vat-biologie-fy5-/recenze.aspx?c=A170320_133421_pozice-recenze_lube
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: tak wimhof dorazil uz i sem :)
    A o tummo v himalajich slyseli?,)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Wim Hof poprvé upoutal pozornost vědců, když pomocí meditace zůstal ponořený v ledu 1 hodinu a 53 minut, aniž by se změnila teplota jeho tělesného jádra. Od té doby vylezl v šortkách na Mount Everest, odolal výškové nemoci, bez kapky vody uběhl maraton v Namibské poušti a v laboratorních podmínkách pouhou vůlí ovlivnil svůj autonomní nervový systém a imunitní systém.
    Téměř vše, co Wim udělal, se v minulosti považovalo za nemožné, ale přesto se nedá říct, že by byl hříčkou přírody. Aby ukázal, že každý člověk se může naučit jeho metodu, Wim nabídl Mattu Sheovi a Daisy-May Hudsonové, že je naučí jak v šortkách a bez nachlazení vylézt v zimě na Sněžku. Ale když se Matt a Daisy přihlásili k výcviku, netušili, že takzvaný Sněžný muž je vezme na psychedelickou cestu po Evropě, která přemostí propast mezi vědou, spiritualitou a neznámem"

    WIM HOF | Tárak
    http://www.tarak.cz/wim-hof/

    AubMckenzie: Wim Hof Method Animation
    https://www.youtube.com/watch?v=gKgUE76udK4
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Vědci nevěří vlastním očím. Na malé pastvině u Milovic napočítali 42 procent českých motýlů. Díky divokým koním | Česká krajina
    http://www.ceska-krajina.cz/...ne-u-milovic-napocitali-42-procent-ceskych-motylu-diky-divokym-konim/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DAWYT:
    Dolphins ‘deliberately get high’ on puffer fish nerve toxins by carefully chewing and passing them around | The Independent
    http://www.independent.co.uk/...fish-nerve-toxins-by-carefully-chewing-and-passing-them-9030126.html

    Dolphins purposely 'getting high' on pufferfish - Dolphins - Spy in the Pod: Episode 2 - BBC One
    https://www.youtube.com/watch?v=msx3BAhIeQg
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    SCHWEPZ: žádné video jak si podávají čtverzubce jsem neobjevil, pošle prosím někdo link?
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    SCHWEPZ: pekne shrnuto :) ale stejne nechapu, proc jsou z toho tak ricny :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam