• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    YMLADRIS: Doma jsme byly tři ženy. Dvě byly Fko a pak já T. Díky tomu dokážu přepínat a překvapivě asi i dost číst v lidech podle prvního dojmu. Ale musím uznat že jsem teď hodně ráda když vím, že nejsem bezcitnej psychopat, ale jen Tčko. Dlouho jsem si myslela že norma je být Fko a já jsem divná. Musím se s tím tedy ještě naučit pracovat. Vnitřní boj mi to vytváří slušnej
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Ja sa nesťažujem :) ak to tak možno vyznelo. Bolo to vlastne celkom fajn.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: a k materstvi jsi disponovana dobre https://www.16personalities.com/entp-parents
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: jsem entp a matka je esfj. myslim ze kdyz s tvoji mati mate nt spolecne, je to vyhra. protoze matka te patrne chapala a prijimala. kdyz se rozumem rozhodnes f naucit, co ti zabrani?
    naopak ja mam f vzor, ovsem "proc je nase dcera tak necitelna zla ublizujici" a "takto se chovat nemuzes!" vrelost je fajn, ale jako nt bys furt vytvarela dusno, aniz bys chapala proc. je to srozumitelne?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DIVA: Niektorí ľudia majú schopnosť sa v rôznych situáciách adaptovať na opačný typ. Hráš role play. Napríklad v práci sa ako P nechovám, pretože by som to nikam nedotiahla.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MART1NKA: to jsou soucasti tvého mbti, s tím máti nemá nic společného,)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRONSKI: Tak ja som ENTP a až na P/J konflikty to funguje. Akurát vôbec netuším, ako sa chovať k deťom a celé materstvo ide mimo mňa.
    Musím povedať, že nasimulovať J mi ide jednoducho. Pochopiť Sko trošku ťažšie, ale tiež to ide. Ale nájsť so vzťah k niekomu, kto je extrémne F takmer nemožné. Týchto ľudí moja prítomnosť vyhadzuje z rovnováhy. A fakt sa neviem naladiť na ich vlnu. Neviem.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    MART1NKA: To chápu, že může být trochu frustrující. (I když mně je to sympatické, takovou matku bych klidně bral.)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRONSKI: :)
    Dáva ti rady do života typu, že na chlapovi je najdôležitejšie, aký má genetický materiál, takže vyspovedať o chorobách v rodine. "Nevhodného" nebrať, nechceš mať choré deti. Na materskej si urobila informatiku na matfyze, pretože čo máš ako robiť. Na Vianoce som ako dieťa dostávala knihy "Matematické hlavolamy". Nikdy mi nikto nerozprával na mieste vymyslené rozprávky a nechoval sa ku mne ako ku dieťaťu ani na mna nešišlal. O veciach spojených so sexom či ženským dospievaním sme sa nikdy nebavili. Raz ráno som si našla knižku na posteli.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Jak se chová INTJ matka?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MART1NKA: INTJ je pravda vyhraněné dost, ale třeba mému typu ISTJ by se s tím žilo líp než s ISFJ . Je to občas peklo.
    Ta ochranitelská vnucená láska je pro mě neustojitelná od vemni nízkého dětského věku.
    ISFJ – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/ISFJ
    * Jedná se o velmi citlivé a zásadové lidi, kteří často staví zájmy rodiny a přátel před své vlastní
    = "Přece neodjedete když jsem navařila, dej si štrůdl i když máš alergii na pšenici, přece se to nevyhodí, já nemůžu k doktorovi i když nevidím na jedno oko, musím připravit svačiny"

* Mají rádi když někdo druhý převezme iniciativu a začne aktivně jednat. Často pak své okolí v dobré víře k nejrůznějším akcím přemlouvají a nutí
    = "já bych tam šla ale to by se tam muselo zavolat, a já zrovna nemám čas, a koukala jsi na tuhle akci? Myslíš že by šly sehnat lístky? Ale já pořád nemám tu kartu na placení online..."

* Při dlouhodobých procesech vyžadují opakované ujišťování a průběžné vyhodnocování, které jim potvrdí, že jsou na správné cestě
    = "a nemám to linecký cukroví vykrajovat i kolečkama? A mám to vůbec dělat takhle? Co myslíš, já vůbec nevim?"

Uf, a to je tohle jen slabej odvar reality

MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAT_ANN: Mne to pomohlo pochopiť trošku svoju matku, ktorá je INTJ. Ona je veľmi silné T. Pretože som nemala nikdy vo výchove Fkový vzor, chovám sa tak jak sa chovám. Vyzerá to tak, že u nás v rodine je jediné F môj mladší brat.
    BONDA
    BONDA --- ---
    SAT_ANN: Aplikovala a dává mi smysl, jak se typy u nás v posledních třech generacích kombinovaly a co bylo výsledkem.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Já to ve svém okolí aplikuji na každého, kdo se nechá. Neobjevil jsem ani jeden typ dvakrát.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Zkoušeli jste něky aplikovat tyhle testy na rodinné příslušníky? Pokud ano, jaké byly výsledky? Shodovaly se u vás v rodině často stejné druhy osobností?
    Myslíte si že může mít gentika velký vliv na osobnost?

Tenhle test mi dost osvětlil chování ostatních lidí vs. rodina a proč vnímáme interakce s okolím často dost stresově v porovnání s očekávaným chováním ostatních lidí, naučeným v rodině.
    Všichni ostatní prostě fungují úplně jinak a já dlouho nechápala jak je to možné.
    Sešli jsme se totiž v rodině dost vyhraněné typy (IST(F)J).
    ALBERTO
    ALBERTO --- ---
    http://ografologii.blogspot.cz/2013/03/8-kognitivnich-stylu-mbti.html - rozdíl je spíš v hodnotové orientaci, než v projevování emocí. Fe=soulad se skupinou, Fi=soulad s vnitřní vírou.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ELIZHANNAH: ja bych rekl ze cely rozdil je dan tim na co je uprena pozornost a zaroven na co uz je pozornost uprena mene. emocionalni muzes byt v principu stejne, at uz jako Fi nebo Fe, otazka je kam tu svou emocionalitu smerujes, jestli spise dovnitr sebe ( = prozivas se) anebo mimo sebe ( = prozivas ostatni). a zaroven kam tu svou emocionalitu nesmerujes. nekdo je treba tragicky nespokojeny kdyz se mu nedari emocne "plout" mezi ostatnimi (Fe), nekdo jiny je naopak nespokojeny kdyz nema chvili klid na sebe, aby si svoje emoce prozil a usporadal (Fi), a tomu podrizuje svoje socialni strategie a diky tomu na ostatni pusobi nejak jinak.

za sebe bych to rozrizl otazkou - s kolika lidmi potrebujes interagovat v jeden kratky cas k tomu, aby ses citila emocne a socialne saturovana?
    BONDA
    BONDA --- ---
    ELIZHANNAH: To by mě taky zajímalo. Mám na to teorii, vyčtenou ale z jen z popularizačních článků, tak bych taky ocenila odbornější pohled/ vysvětlení.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Mohl by mi někdo srozumitelně vysvětlit rozdíl mezi Fi a Fe? Já to asi pořád nepobírám...
    Je osoba, co má Fi (třeba jako pomocnou funkci), navenek méně emocionální, než někdo s Fe, protože Fi je zaměřená dovnitř? Tzn. extrovert s Fi bude být vypadat méně emocionálně než introvert s Fe?
    JOEWERE
    JOEWERE --- ---
    HITOMI:
    A na druhou stranu, kde bys mě čekala? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam