Ja mám tiež silnú potrebu nezávislosti a slobody. Určite nie preto, že by som si neuvedomovala, čo som ja a čo je spoločnosť. Pre mňa som iba ja.
Celkovo NT berie každé pravidlo, rozkaz či úkol ako zadanie, ktorého platnosť treba zvalidovať pred tým, než sa do toho človek pustí či ho prijme. NT nestačí povedať, že niečo nejak je, alebo mu nedať dôvod prečo sa niečo nejak robí, pokiaľ má samo pocit, že to ide robiť lepšie či efektívnejšie. Ja som schopná v situácii, kde som tlačená do niečoho, čo som si predtým nezvalidovala a na prvý pohľad mi to nedáva zmysel spôsobiť anarchiu a stiahnuť so sebou viac ľudí :). Zákazy neriešim, pokiaľ nie sú vyslovene nebezpečné, alebo nemajú riskantné následky. A to si vyhodnotím sama, podľa vlastného uváženia a nie nejakých nariadení.
Nuž a ako ENTP mám tiež problém s autoritami, pretože nestačí niečí post či titul, musím si overiť schopnosti a to, či ten človek na svoje miesto patrí. Uznaná autorita nie je problém, neuznaná je prúser, ktorý v práci spôsobuje problémy, pretože neviem ako ostatní, ale ja nemám dosť soft skills, aby som im to nedávala podprahovo najavo, takže semtam pôsobím arogantne a ľudia (hlavne F) majú pocit, že sa k nim chovám ako k debilom.
ENTP nikoho nenasleduje, má vlastný svet s vlastnými pravidlami.