STUART_HAMPLE: INTP (ahoj) má veľmi bohatý vnútorný svet. Je to spôsobené extrovertnou intuíciou spojenou s introvertným myslením. Čo vlastne robíš je, že pozoruješ okolie a v hlave si vytváraš rôzne teórie o fungovaní sveta.
Ja mám napríklad pocit, že ľudí čítať viem, ale nie preto, že by som vedela, aké majú emócie, to netuším, ale zaraďujem si ich interne do skupín podľa vzorcov chovania, ktoré pozorujem. Zároveň sa tých typov pýtam, čo odomňa v niektorých situáciách očakávajú a to potom robím. Napríklad mám kamarátku, čo sa nonstop sťažuje a moja primárna reakcia je, že zapnem customer support a snažím sa problém riešiť alebo sa v neriešiteľných situáciách (sme na výlete, cestu som vyberala ja, je príliš dlhá, niečo ju bolí) cítim zle, že sa to nedá riešiť. Stačilo sa spýtať, čo očakáva, že urobím v takomto momente a ona že chce len čisto poľutovať. To by ma nikdy nenapadlo, ja keď sa sťažujem, tak len v situáciách závažnosti, že treba volať záchranku. Inak to poľutovanie samotné mi tiež nejde, neviem ako sa to robí. A odvtedy skupinu chronickí sťažovači fejkovo poľutujem a všetci sú spokojní.