• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    KOUDY: Prd o tom vim, oblek nosim 1-2x na statnice a hodinky vlastnim posledni rok. :-)
    DOTY
    DOTY --- ---
    KOUDY: jj, jak pravi Nova velka kniha etikety Ladislava Spacka, str. 93: ... , ze elegantni muz nenosi jiny sperk nez prsten a hodinky. Velke masivni hodinky, zvlaste letecke s mnoha ciselniky, se hodi ke sportovnimu obleceni, k pulovru, saku s hrubou strukturou, dzinaám. K cernemu obleku nosime mensi ploche hodinky, co nejtenci, s jednoduchym elegantnim ciselnikem, zlate nebo stribrne, s kozenym reminkem. K fraku a ke smokingu se naramkove hodinky nenosi. K fraku se nosily hodiny na retizku, dnes jde o archaickou libustku, pokud je nekdo jeste pouziva. Smoking je nastupcem fraku, proto se pravidlo preneso i na nej. Smoking stejne pouzivame pri prilezitostech, pri kterych nas pohled na hodinky muze vyvolat rozladeni hostitele.
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    Presne tak, pres den do kanclu a na nejaky min vyznamny jednani asi kovovej tah problem neni (obzvlast u nas ne), ale na vyznamnejsi prilezitosti urcite kozenej reminek. Obecne by oblekovky mely mit spis mensi prumer a hlavne by se mely bez problemu vejit pod manzetu kosile. Celkove by mely bejt spis nenapadny, ale u nas je holt zvyk nosit obri macho Brajtle ke vsem prilezitostem... A pritom se dela tolik krasnejch oblekovek.) a tusim ze nekde na Chronomagu je k tomu cely vlakno, zkusim to vyhrabat...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SUPERMARIO: samozrejme ze sou..:)..to je jak kdybys rikal ze si muzes vzit jen hnedy boty ke vsem oblekum a seres na to..:))..jinak hodinky za 100+ k beru uz jako manazerskou stredni tridu
    DAVIDOWITCH: sakra tak to musim dohledat ten clanek nekde :)..Takze na denni oblekovy noseni kovovej pasek a na nejaky vecerni akce kozenej?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Zkusil jsem to podle tatinkova oblibeneho hesla "kdyz sem blbej, tak se zeptam", a zeptal jsem se Ladislava Spacka (ma na takovyhle veci webovej formular, coz je super).
    Odpoved:

    Dobrý vecer,

    je to jednoduché: vyšší standard, tedy spolecenské hodinky, mají mít kožený pásek, kovový pásek je nižší standard, jsou pro bežné denní nošení.

    S pozdravem
    Ladislav Špacek
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    BEEBLEBROX: se tu bavime, jako by treba breitlingy byly levny, ale je pravda, ze takovy ty top drahy jsou vetsinou na kuzi :)
    SHAMAN99
    SHAMAN99 --- ---
    BEEBLEBROX: tak seamastery a submarinery jsou "potapecsky" hodinky... ale s tim tvrzenim, ze se spolecensky hodinky vyrabej jenom v kuzi nesouhlasim...
    SUPERMARIO
    SUPERMARIO --- ---
    to sou slataniny, zadny pravidla ohledne tahu k obleku nejsou, kazdej to ma jinak nekdo zima=kuze, leto=kov, na nekoho je kov zbytecne tezkej /ja/. Tezko na oblekovy vintazky cpat kov. Psat sem co kdo videl u ceskejch manazerskejch vohnoutu, ktery maj vetsinou rolexky z bulharska nebo tuctovy omegy a stylu asi tolik jako kacer donald je uz uplne mimo.
    KAZAAM_32
    KAZAAM_32 --- ---
    jinak sorry za velikost předešlého postu...



    KAZAAM_32
    KAZAAM_32 --- ---
    KOUDY: proč tam dáváš takovýho blbouna? Ani ty hodinky nejdou vidět...tak se nestyď, postni sem třeba tohle :-)

    Jinak já nosím k obleku taky hodinky s kovovým tahem..



    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    KOUDY: jestli to spíš nebude o lenostipohodlnosti, s kovem nemusíš řešit barvu obleku/bot/pásku (nebo ti stačí jen jedny hodinky)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KALIBAN: vsak uz sem psal niz ze sem to cetl v nejaky business/gentlemansky etikete...jaky boty k cemu...jaky manzetovy knoflicky k cemu apod a o hodinkach to tam bylo taky...I ja osobne se teda v 90% setkavam s kravatakama ktery maj hodinky s kovovym tahem..Nejcastejc omegy..fakt na malokom sem videl ze by mel oblek s kravatou a na ruce hodinky s hnedym/cernym paskem..
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KOUDY: ja s tebou proste nemuzu souhlasit... nevim z ceho tak soudis.. nicmene zrovna takovejhle typek v business obleku by moh mit na ruce celkem cokoliv zda se mi :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ale jakmile mas neco takovyho..tak jedine kovovej pasek..


    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KALIBAN: tam to prave bylo deleny no..jakmile mas nejakej casual oblek bez kravaty apod..tak kozenej pasek..


    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ale ono je to asi tim, ze ty IWC chrono jsou proste uzasne hodinky a hodi se prakticky ke vsemu at to mas na kuzi nebo na gume..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVIDOWITCH: taky sem byl toho nazoru, az do ty doby, co sem si koupil ty Acka IWC na gume a opravdu musim rict, ze je to velmi velmi vkusne, ja ti to snad nafotim na ruce s kosili a sakem :) uplne sem byl sam prekvapen, jak to pusobi elegantne :)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    KOUDY: Kdybys to nasel znova, tak hod linkem. Ja to mam zafixovany ze k obleku jedine kuze.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KOUDY: ty jo, ja sem presne opacnyho nazoru... k obleku do spolecnosti, jedine na kuzi...
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    KOUDY: džentlmen se hlavně nechová povýšenecky a že je džentlmen se pozná na jeho chování ne co má na sobě.

    jinak co se týče toho kovovýho tahu a obleku, tak mám dojem, že jeho výhodou je to, že lze kombinovat jak s černejma tak s hnedejma botama a doplnkama a nedostaneš se do situace, kde máš například vše černý a hnedej pásek k hodinkám.....

    jinak moc jsem po světě nebyl, ale co mám dojem, tak různý národové maj různý mody co se týče hodinek a třeba ve francii nikdo lepší kovovej tah nemá...jinde je to zase moda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam