• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DEMONOFANARCHY: to mi rekni ty.
    Seiko SNK809K2 Mens Nylon 5 Military Automatic mens watch SNK809
    http://www.skywatches.com.sg/...k2-mens-nylon-5-military-automatic-mens-watch-snk809-best-buying.htm
    a tomu shopu vazne nedelam reklamu. mel jsem ho otevrenej ve vedlejsim tabu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DEMONOFANARCHY: tyvole to je cena!
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ZAPPO: zalezi co se bude libit tobe, jak mas silne zapesti a podobne. sel bych do quartzu protoze nejde odhadnout pod jake zatezi ten strojek bude. pak uz je to ciste o penezich. titanove pozudro se min poskrabe ale je drazsi. to same se safirem/mineralnim sklickem.
    jak si rikal ze bys rad aby se ti zevnitr nespotilo sklicko tak z meho pohledu u kvalitnejsich hodinek je toto padny duvod k reklamaci. vzhledem k tomu ze do ted si zadne nemel tak radsi si zajdi do kamenne prodejny.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LEXXA: Ve skutecnosti jsem vygooglil ty trasery a je to hodně blízko tomu po čem jsem koukal. Nějakej konkrétní model, kterej ti přeijde dobrej?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ZAPPO: z toho co rikas vyhchazi asi nejlip damasko ale tohle je veru trosku jina cenova kategorie.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Díky za rady, byť jsem fakt doufal, že mi řeknete něco povzbudivého, tak chápu, že to tak mohlo jen těžko být. Svého času nabízelo Tchibo podobné hodinky cca za bůra, bohužel jsem to tehdy prokoučoval, je to pár měsíců nazpět. Ty mne designově naprosto upoutaly a dokonce jsem na ně potom četl i nějaké poměrně pochvalné recenze. Pak je ale z nabídky stáhli a já už je nevypátral. Tyhle co jsem sem postoval, jsou těm od Tchiba nejpodobnější.

    Projel jsem nabídku Citizen i Seiko a nic mne tam neupoutalo. Vše je buď příliš prosté, nebo zase moc extravagantní. Tahle tmavě hnědá s jakože-karbonovou strukturou se mi prostě líbí... :(
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    LEXXA: Horší podmínky jsou v podstatě třeba turistika za deště, spaní několik dní venku atd. Fakt nic extra, nepotřebuju ponor do dvouset metrů, jen by bylo fajn aby se mi po dešti nezapařilo sklíčko zevnitř a písek v kapse aby nedoškrábal displej do nečitelna - a aby za tmy bylo možný číst čas (ať už osvětlením nebo fluorescencí).
    Rozpočet jsem moc nerozmýšlel, nemám představu, ale spíš míň - pořád je šance, že je prostě na ruce nesnesu.
    A o hodinkách nevím vůbec nic, mám jen základní vkus:) takže kilový gshocky tuším, že k obleku ne-e. Ideálně tipy s odkazama.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MADCAT: vsak jsem psal o vyjimkach. Nicmene ta reprezentativnost je nejen o vzhledu, ale i materialech atd. Myslim, ze za jen o malo vetsi peniz uz se da sehnat neco, co uz ma skutecne tu hodnotu. Tohle jsou jen(nepovedene) designovky.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ZAPPO: co je vlhko a horsi podminky? ja myslel ze delas v butovicich a neni tam nejaky extra hardcore.
    jinak jaky rozpocet? co treba traser?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Máte tip na hodinky, kterým a)nevadí vlhko a trochu horší podmínky b)vydrží dlouho na baterku c)nejsou strašidelně hnusný.
    Hodinky nenosím vůbec, ale stává se mi, že jsem někde kde mi chcípne baterka mobilu a jsem nahranej. Kdyby nebyly hnusný, tak mi vyhovujou gshocky (i zhruba cenou), ale mám pocit, že tohle bych si do práce nevzal ani já:)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    PHAILO: To hodnotis optikou "postizenyho", kterej nic jinyho nez mechaniku neuznava. S rovnici "quartz ≠ reprezentativni, to radsi nic" rozhodne nesouhlasim, a svoje quartzky v hodnote mirne prevysujici prave probirany limit si klidne vezmu na jednani s kymkoliv, treba s prezidentem Obamou, ostatne ten nosi taky quartzky. Reprezentativnost nespociva v tom co tika nebo netika uvnitr, ale ve vzhledu, a pokud by mne nekdo chtel davat najevo opak, tak si pomyslim minimalne neco o povrchnich pitomcich...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KONOPASLIK: ok. rychlokurz
    reknem ze mas rozpocet 5 000 a chces hodinky ktere nebudou na prvni pohled od tamanu.
    to co sis vybral vypada dobre (vlastne vazne se mi nelibi ale je to muj nazor a nemam narok ti o vzhledu cokoliv rikat) ale strojek muze byt jakykoliv. takze das za hodinky cca 4000 a strojek se vysere. co udelas? v CR ti nekdo dost tezko udela servis. hodne mozna pujde na to napasovat jiny strojek ale to se bavime o castce prevysujici cenu hodinek.
    jaka je alternativa?
    kup si hodinky od vyrobce ktery ti aspon neco (i tobe jako laikovi) neco rika.
    podobne dela seiko, do 5000 se vejdes i s citizenem (z druhe ruky pro-master, nove eco-drive)
    nekupuj v CR protoze nejak nechapu ceske prirazky. nehlede na to ze pokud objednas z asie tak mne se jeste nestalo ze by mi balicek spadl do celniho rizeni takze usetris za clo a dph (coz je ale vzdy hazard a nemuzes se na to spolehnout).

    jen tak pro tu prdel jsem nasel neco co vice mene odpovida tvemu rozpoctu
    Citizen Eco-Drive Gents Chronograph Titanium Watch CA0021-02E
    http://www.skywatches.com.sg/...ws/citizen-eco-drive-gents-chronograph-titanium-watch-ca0021-02e.htm

    urcite se tu najdou i jini co ti poradi mene zname znacky ale vesmes co se snazim napsat je ze noname hodinky za tuto cenu neni uplne nejlepsi napad.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KONOPASLIK: To zalezi na tom na jake jednani a s kym, take s jakym cilem. Jsou to quartzky, coz v praxi (az na vyjimky, kterou tyto hodinky rozhodne nejsou) znamena, ze rozhodne nelze mluvit o nejake reprezentaci. Jsou to jen designovky. Clovek, ktery se v hodinkach trochu vyzna to bude vedet okamzite.

    Za sebe si myslim, ze nez hodinky takoveho typu, radsi zadne.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Ahoj, prosím o názor znalce:

    Engelhardt Men's Watch Elegant Pilot Chronograph Brown Dial 3875 9002 | eBay
    http://www.ebay.com/itm/291146829179

    Ve značkách hodinech se nevyznám, ani se nechystám do budoucna vyznat. Potřebuju hodinky, které budou aspoň trošku reprezentativní, tyto jsou řekněme na hranici rozpočtu. Trošku jsem pogooglil značku, radost z toho, co jsem našel, nemám. V podstatě jen jednu diskusi na chronomagu, kde se píše, že je to kopií značky Steinhard (never heard of). Nejednalo se o tyto konkrétní, ale diskuse vypadala celkem obecně. Bude to velká ostuda, když s těmahle hodinkama na ruce půjdu na jednání?

    Designově mi absolutně vyhovují a nemám jim co vytknout, nenašel jsem hezčí.

    Předem díky za názory (a doufám v pozitivní, protože se mi fakt líběj).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Letní verze

    LEXXA
    LEXXA --- ---
    FINSON: klidne i bez US. tam je nabidka silene osekana.
    FINSON
    FINSON --- ---
    LEXXA: Myslíš jako všechny modely pro evropský, asijský, US, thajský a Japan Domestic trh dohromady? Takovou databázi bych taky rád viděl.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    nevite zda je vubec nekde k videni kompletni portfolio Seiko 5 pro letosni rok? prohledavat eshopy podle calibru mi po dvou tydnech hledani prijde ponekud...umorne
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOUDY: Myslíš p. Frýdla ve Zlatnictví Janka a těmi druhými Hodinářský ateliér Knespl & Majzlík ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam