• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KALIBAN: vsak ano. pokud tehdy staly 400$ by ted staly 1200 (asi) ale ne 12 000
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LEXXA: jsou lepsi o inflaci?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    FINSON: prave. kdyz se nudim si projizdim WUS a tam jsou typci co vlastni rolexky po otci ktery byl za WWII nasazenej v tech koncinach. pry to stalo na tehdejsi penize 300-400$ coz dle vseho na dnesni je kolem 1200$. a nabizi se myslenka kdyz ty hodinky s minimalnim servisem vydrzely 60 let v provozu za tyhle penize v cem jsou dnesny rolexy 10x lepsi?
    a az jsem tohle vsehcno napsal a vyzniva to ze proste tyhle znacky neuznavam mam v planu jak budu za 3 tydny v londyne obrazet vetesnictvi dokud se mi nepovede najit nejake hezke hodinky. kdyz natvrdlej lulan si mohl koupit pateky za 50GBP a servis ho stal ani ne 300GBP tak i ja musim kurva mit stesti.
    FINSON
    FINSON --- ---
    LEXXA: Bílý kytovec, hezky řečeno. Proč by ho nemělo mít Seiko, značka, která se před pár desítkami let podílela na zemětřesení hodinkového světa a "tak trochu" může za to, že Švýcaři jsou dnes v nikách, v jakých jsou? :-)
    Ty vintážní Pateky s tím souvisí - před 50 lety nic jako luxusní značky hodinek neexistovalo. Opravte mě, jestli se pletu, ale afaik dokud nebyl quartz, tak Rolexy fasovali US vojáci, IWC dělali hodinky pro úředníky a Pateci hodinky pro vyšší úředníky. Samozřejmě měli už tenkrát svoje "bílé kytovce" pro pracháče a fandy (a, přiznejme, i pro snoby), ale nebyli na ně orientovaní celou svojí produkcí jako dnes.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    FINSON: mne prijde ze kazdy vyrobce ma svyho bilyho kytovce. uplne me dostalo ze seiko vyrabi hodinky za 400 000USD.
    zrovna vcera jsem koukal na speedmaster moonwalk nebo jak to bylo. ok, 250 000CZK bych pochopil. po technicke strance je to neuveritelny kousek. ale mel jsem v ruce vintage pateky a neprislo mi ze jsou necim vyjimecne.
    FINSON
    FINSON --- ---
    LEXXA: O tom žádná, podobně "drsný" pricing na jakési konferenci otevřeně přiznalo i IWC a určitě to nejsou jenom tyhle značky, co to tak dělají. Jenže oni k tomu mají určitý historicky daný důvod, i když je samozřejmě k debatě, jestli to kapku nepřehánějí. Možná jsem jenom ten článek špatně pochopil, ale pan Proud mě naštval tím, že "nechápe" (podle mě spíš sprostě plive na) drahé značkové hodinky a používá k tomu jen jedno z mnoha kritérií, které se mu hodí. Je zajímavé, že na Ferrari a křivé slovo nenapsal, přitom je to úplně stejně zbytečná věc (vlastně i ten Jag a Mustang). Tím, že utrácení za drahá auta chápe, ale za hodinky ne, se sám usvědčuje z vlastní arogance a omezeného rozhledu. Zbytečnost Jagu a Mustangu se dá vyargumentovat úplně stejně, jako to předvedl s těma hodinkama.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    pred par dnama jsem cetl na WUS ze rolex sel s cenama nahoru protoze na jedne strane mohl a na druhe aby se zaradil do segmentu do ktereho se zaradit chce.
    ono ostatne stejne to dela i panerai. pridava si exkluzivitu cenovkou.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WOJTYLA: Jasně. Nerad bych zabředl do debaty, co ještě nejsou a co už jsou pořádný hodinky, ale myslím, že podstatu tak nějak obecně chápeme - ten pán evidentně ne.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FINSON: jde asi vo pojetí termínu pořádný hodinky a moonwatche pod pade nebudou:-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    WOJTYLA: Já si právě nemyslím, že pořádný hodinky musí být v první řadě o největší hromadě škváry, i když kvalita a tradice samozřejmě něco stojí...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KALIBAN:
    FINSON: podezřívám autora že si hezky racionalizuje to že nemá škváru na pořádný hodinky:-D
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIBAN: Sorry, ten článek je imho píčovina. Jag Type F vůbec není posh auto, ale Seamastery jsou posh hodinky. Původně jsem už dál číst nechtěl, ale aspoň jsem to přescrolloval: ...Russian mafia member... quartz watch will always win... Proud watch kickstarter... a ten závěrečný odstavec - to všechno autora usvědčuje ne z toho, že nerozumí, ale že rozumět nechce. Nebudu to rozpitvávat, jenom naťuknu: "Nevysadíš sedmdesátiletý vinohrad."
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    WOJTYLA: jojo kdyz to vezmes mozkem... tak ma naprostou pravdu..
    nicmene pocit z toho mit na ruce grand carrery nebo MVMTH je proste uplne nekde jinde...

    takze dumam, ze si jeste jedny tagy jednou poridim :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KOUDY: o kolik je tohle levnejsi nez royal oak?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    :-DDDD
    Why I've never understood the appeal of a posh watch - Telegraph
    http://www.telegraph.co.uk/...-man/10976473/Why-Ive-never-understood-the-appeal-of-a-posh-watch.html
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    zajimavy
    VIDEO: Talking Watches With Jean-Claude Biver — HODINKEE - Wristwatch News, Reviews, & Original Stories
    http://www.hodinkee.com/blog/talking-watches-with-jean-claude-biver
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam