• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: to je nuda, já už viděl plantáže a gangsta se samopalama...no, konec ot:)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: liju do sebe kafe, sypu do sebe blby keci a obcas mi za to i zaplati :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: "vazne vazne poserou budu muset do bogoty"...Tohle svádí k úvahám, v jakym odvětví pracuješ:D
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: tak ono to bylo v ty dobe co sotva stihli uklidit trosky v belehradu. mohlo mi byt kolik? 13-14? a o vybirani kufru mi ani nemluv. pokdu se veci vazne vazne poserou budu muset do bogoty a docela rad bych svy veci mel i kdyz se vratim.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: hustý...dneska se totiž na letištích taky "vybírá" - zapsaný zavazadla. Nakladači si takhle přivydělávaj k mizernýmu platu. Do zapsanýho zavazadla max flašku, nic dražšího.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ono kazda investice se muze podelat a to clovek nemusi byt vylozene lempl. nez hodinky za mega radeji vice kusu, diverzifikovat portfolio aby pripadny vyvar aspon vykryl ztraty. ale to je princip ktery se netyka jen hodinek.
    o kolik prislo tehda SG kvuli tomu? pul giga? :)
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    PHAILO: Promiň, ale to je moc dlouhý :) Já hlavně myslel, že se bavíme o ještě trochu jiné lize, než je Rolex, protože jejich cena mi přijde naprosto pochopitelná, narozdíl od hodinek milion a víc. Druhá věc je rozdíl v teorii a praxi - ono se o tom hezky povídá, jak se co zhodnocuje atd., ale koukáš za kolik se rolády třeba na Chronomagu prodávají? Vždycky je to pod cenou nových a to to můžou být i sbírkový nenošený kusy. A kam až myslíš, že jejich cena může růst? Já myslím, že se to dost začíná blížit stropu. Nehledě na to, kolik jich po světě lítá, tudíž se ve své podstatě nejedná o žádné exkluzivní zboží, narozdíl třeba od toho zlata, kterého je sice taky hodně, ale je ho omezené množství.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    87HIGHFLYER: libi se mi tve hodinky. chces projet? co s tim udelas?
    MIKLO: to asi ano. ale to je se vsim. vzdy je to tvoje slovo ze neco bude ruct na cene proti nazoru verejnosti. kdybych chtel neco malo ted vydelat a nezruinovat se bych poridil leda tak S51 a na 30 let ho zavrel nerozbaleny do trezoru. a ani to neni jiste protoze by seriove cislo bylo prilis vysoke aby to nejak skakalo na hodnote.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LELI: Nejvetso bohaci maji hodinky, ktere ukazuji akorat: Snidane, Obed, Svacina, Vecere, Spat
    Kdyz uz mas tolik prachu tak ti na nejake te hodine nesejde..
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MIKLO: Nemáš pravdu. Doporučuji přečíst tohle http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47671-rolex-nebo-zlato/ A to jsou jenom Rolexy. Navíc zlato je nyní silně nadhodnocené, takže "pravděpodobně se ti stejný obnos vrátí" zase tak pravděpodobně nevidím.

    Samozřejmě pokud chci hodinky striktně na investici, tak musím vybrat adekvátní model a zavřít je do trezoru. Na druhou stranu pokud je budu nosit, nezničím je a nijak zvlášť neopotřebuji, pak zhruba po 10 letech je obvykle prodám nošené za stejnou cenu, za jakou jsem je koupil.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    PHAILO: To podle mě není tak úplně jednoznačný. Zatímco když si uložíš prachy do té zlaté cihly, velmi pravděpodobně se ti stejný obnos i vrátí (pokud jseš šikovnej, tak i víc, žejo), ale když si koupíš hodinky za mega+, dost těžko je za stejnou cenu prodáš. Samozřejmě, že jsou modely, které rostou na ceně, ale bude jich hodně málo a budou to v drtivé většině vintage kousky. Koupě hodně drahých NOVÝCH hodinek je podle mě téměř vždycky ztrátová investice. Otázkou je, co se bude dít, až takovejm hodinkám bude tak 50+ let, ale to už je jiná věc.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LEXXA: vybíralo v jakym smyslu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PHAILO: na letsti (v dnesni dobe) mozna ne. ale par (dost) let nazpet na madarsko-slovenskych hranicich se vybiralo dost krute, hodinky, sperky, cash.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BOBASH: Nikdo z vas se jeste nezamyslel nad jednim dulezitym aspektem - ulozeni penez. A to jak za ucelem zhodnoceni, tak za ucelem bezpecne mobilni investice. Na letisti ti zlatou cihlu pravdepodobne seberou, hodinky tezko.
    LELI
    LELI --- ---
    WOJTYLA: naopak, mely by mit min rucicek, protoze staci hodinova, protoze kdyz uz mas tolik prachu, tak ti na nejaky ty minute nezalezi :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    A nemely by teda drazsi hodinky bezet rychlejc nez ty levny?
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FINSON: To, co ti s nárůstem ceny nabízí navíc auto, je poněkud disproporční k tomu, co nabízej dražší hodinky. Jaguar F-type je kupříkladu mnohem rychlejší a taky mnohem pohodlnější než MX-5. Stejně tak Mercedes S600 je mnohem rychlejší, pohodlnější a dělá mnohem víc věcí než třeba Volkswagen Passat. Za ten Mercedes nebo Jaguar zaplatíš hodně peněz proto, že dostaneš hodně věcí (výkony, technologie...). Je to alespoň trochu proporcionální k tomu, kolik to auto stojí udělat.

    Stojí výroba Pateků 10x tolik co výroba Omeg? Hádám, že ne.

    U aut tenhle level nastává taky - koupit si nějakou šílenost v limitovaný sérii od Astonu nebo Ferrari za milion nebo dva miliony euro ti taky nenabídne o moc lepší svezení a techniku a pohodlí než třeba ten F-type nebo Porsche 911. Ale aut, který fungujou takhle, je mnohem míň než hodinek (protože je asi víc magorů, který daj půl mega za hodinky, než těch, co daj 20 mega za auto).
    FINSON
    FINSON --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Jsem píčus, co neumí číst.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    FINSON: a ty jsi píčus nebo jenom neumíš číst?
    Já jsem jenom potvrzoval tvoje slova. S příkladem u aut. Že dražší auto je hodně často lepší auto.
    A pak jsem se podivil, že existují i výjimky u hodinek, kdy některé z dražších mají tu nejzákladnější vlastnost, a tedy čtení času úplně nahovno.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    sou nejlepsi
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    JOPS: tohle jsou fakt hnusny hodinky...
    dokud je nemas na ruce... priznam se, tyhle jsem si dovezl z thajska a obcas v noci si je nasadim a chci originaly..

    to ze maj fungujici rezervu natahu a jsou to fungujci automaty naprosto nechapu ze i po pul roce chodej..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam