• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    GOSHEWAN: Dívám se: CROME a LEXXA ti napsali, že ty hodinky jsou hnusný. První urážka zdejšího osazenstva přišla od tebe tady, nikde před tím na tvoji osobu nikdo neútočil. Jinak když tvrdíš, že koupit si fejky je OK, protože originál značku jsi tím nepoškodil, proč ta narážka na svědomí hned na začátku?
    ---
    Jsi naprosto učebnicový příklad fejkonoše tak, jak ho "snobové" a "slintalové" znají. Jak jsem psal, veškerá diskuse je zbytečná. Užij si své Tagy za sedm stovek.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    GOSHEWAN: funguje to vubec jako stopky nebo tema ruckama posouvas datum a cas? taky to vypada jak pochromovana slitina nez ocelm ale treba se mi to jen zda
    CROME
    CROME --- ---
    GOSHEWAN: humus
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Za 700 penez jde svedomi stranou ((:

    BACCARA
    BACCARA --- ---
    něco z domova
    FINSON
    FINSON --- ---
    KANAREK1: No to je jiná :-) Kdo ví, co tím v té době mysleli, nějakou vodotěsnost možná jo, i když potápky to nejsou. Jinak detailní a světlejší fotky by byly fajn i pro skouknutí stavu, ale nedělej si násilí ;-)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    FINSON: tak jsem to přece jen popletl. Je tam vyraženo pouze hermet. To značí vodotěsnost?
    Další fotky netřeba. Není tam žádné další označení.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Pani je udajne davala nejakemu v modranech. Ale co popisovala, tak je to hodne let. Nemusi uz existovat. Zvlast pokud kradl strojky :)

    Zitra to nafotim.

    S tim vakuem, proc ze me delat debila?
    Nenapada me co jineho to muze znamenat. Navic mam za to, ze v nejakem poradu ukazovali montaz hodinek a prave v nejake bance se sesazovaly. Takze jsem si to takto spojil.
    Rad se necham poucit.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KANAREK1: Ježiši co to bylo za hodináře?
    Jestli máš v dosahu Prahu, tak pánové Knespl & Majzlík v hodinářském ateliéru Na Dělostřílnách tě určitě nepodrazí + budou schopni ty hodinky opravit líp než český AD. A rychleji a levněji než přímo výrobce, kterému by to AD do Švýcarska patrně poslal, až by zjistil, že na to sám nestačí.

    Jinak to s tím vakuem vypadá divně, nechceš sem hodit pořádné fotky ze všech stran?
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    myslim ze netreba dalsi diskuze :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    KANAREK1: Votevři to a jukni se esi to vákum eště nevyprchalo :).
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Podivam se, zda se to nekde pise. Nyni mam v hlave jen ze strojek je ve vakuu. Je tam vyrazeno vacuum.

    Dal bych je opet prohlednout, ale nevim kam. Musim zjistit, uda primo spolecnost tu ma zastoupeni.
    Nedavno jsem kupoval od pani stojaci biedemeierovske hodiny a te hodinar pry ukradl hraci strojek. Byla to takova babicka a zjistil to az nekdo z rodiny po trech letech. Hodinar ji je v racel s tim, ze jsou neopravitelne.
    Takze se treba ty iwc bojim kamkoli dat, aby mi neukradli strojek a nedali tam treba nejaky obycejny :/
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    KANAREK1: ty IWC nejsou jeste automaty co ? Spis je des na servis.. at mas jistotu ze jsou 100% .
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Diky, co se reminku tyka, tak toho aligatora maji. Hodinar mamce malem vynadal, kdyz mu rekla, ze je ma na bezne noseni :)
    Puvodne byly babicky, ktera byla z velice bohate rodiny, tak treba je to nejaky lepsi model. Prodavat je nechci. Ale vzit si je na nejakou svatecnejsi udalost je myslim ok.

    Primky si zvenku zrenovuji a budu je stridat s druhymi, ktere nosim.

    Tech bull je mi lito. Tvarove se mi libi a chtel jsem byt nobl se stridanim nekolika hodinek. Zkusim se poptat co by obnasela oprava. Pokud by to byla castka zde odhadovana, nechal bych je napokoji :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    a klidne tu hodnotu mit muzou.. ale u hodinek se prodava to jak to umis vsechno zaadjustovat.. jak je tam "prodana" ta patina.. jejich pribeh.. pasek.. jak ladi dohromady. jak jsou zrestaurovany ( kde patinu nechat.. co vymenit. co vylestit ) podle tyhle mobilovky bych za ne dal 20 max..

    doporucuju na chronomagu ID vintagelover..

    dela se to takhle :













    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    ty IWC so fakt pekny.. maji hezkou patinu.. mozna lehoulince dolestit pouzdro a peknej aligator a jsou to krasny investicni hodinky.. nosit je do prace a denne riskovat padnebo neco bych si asi uplne nelajznul.. ale ja mam k IWC dost podivnejs vztah ( nejak jsem k nim nedozral ) .. radsi bych je ulozil a za par let a nebo mozna i ted prodal a koupil bych neco k cemu bych mel vztah ( treba autaviee :)) )
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak ty IWC se do kanclu určitě nosit dají, jde o to, jestli je člověk bere jako hodinky nebo jako spekulativně investiční starožitnost.
    Já taky nosím svoje 62-leté Seamastery do práce častěji než solární Seika - sice nemají hodnotu 80k, ale kdyby měly, nejspíš bych je stejně nosil.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KANAREK1: Právěže nevím, proto se ptám, z té fotky toho není moc vidět. Obecně mi za staré jeté IWC přijde 80k dost, ale pokud je to nějaká nóbl limitka, tak asi jo.
    Jinak vesměs souhlas s TOMMY_.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    KANAREK1:

    hele mozna se mylim. ale muj nazor je takovejhle :

    http://www.iwc.com/forum/en/discussion/27241/

    ty IWC jsou hezky.. Ale moc se nosit nedaji.. respektive je to fakt skoda.. to spis je ulozit.. ale jestli nejak porostou no hodnote tezko rict.. ale momentalne jsou to ulozeny penize..

    ty primky jsou bezceny ( v tomhle stavu navic ) .. cena je fakt hodneee hodneee nizka ( tady se podivej v jaky kategorii se pohybujou.. http://www.antik-prim.cz/obchod/hodinky-prim-2/17-jewels-s-datumem-14/ )

    ty bully myslim dost podobnej pribeh jaky ty primky.. jen mala stara svycarska znacka.. kterejch bylo driv plno.. nemyslim si ze maji moc hodnotu.. max nizsi jednotky tisic MAX ( spis min ) http://www.time514.com/GermanX.htm

    myslim ze je tak trochu nesmyl je nechavat opravovat.. bude to stat vic nez cena hodinek.. u techhle starejch hodnotek spis pujde o renovaci nez o opravu.. mechanicky hodinky potrebujou pravidelnej servis ( kazdy dva roky.. nektery min castejs ) ale tyhle stary na to bejvaj haklivy.. takze pocitej cca 5-10K jenom za renovaci ( minimalne ) a pak je nejisty jak pujdou.. a budou to porad stary hodinky.. ktery treba na i malej naraz prestanou fungovat nebo se rozejdou a tak.. nebudou to moc hodinky na bezny noseni. ale na to kolik to bude stat ( jak usili, nekoho shanet, kdo to udela, pak na to budes cekat - nez se k tomu dostane - a pak nez to udela.. pocitej mesice - mozna pul roku ) pak kolik to bude stat, a pak to nepujde moc nosti.. a ty hodinky nejsou buhvi co.. kdyby to byli alespon styry omegy oblekovky.. nebo tak.. ale s timhle podleme zbytecny usili..

    spis nech poradne promazat a opravit ty IWC... nech si u simy usit kvalitniho aligatora.. a mas skvely hodinky v perfektnim stavu.. ktery muzes obcas vyvetrat a stabilne v nich mas par penez.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Kdysi byly u hodinare, ktery na to koukal a jak jsem nyni patral, tak jsem nachazel podobne ceny.
    Jaky je tvuj nazor? Pokud mas tedy nejaky prehled.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KANAREK1: Promiň že rejpu, ale kdo ti je takhle nacenil? Co je to za referenci?
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    DIABOLUS: Taky jsou to hodinky za 80000 Kč :)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    KANAREK1: ty prostřední jsou boží
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam