• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    HE11_KNIGHT: člověče, to jsou! díky.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PFAUST: jj ty nové protreky jsou fakt pěkný :)

    Casio PRW 3000-1 - Pánské hodinky | Alza.cz
    https://www.alza.cz/trendy/casio-prw-3000-1-d2267227.htm?o=1
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    FINSON: Jakou podporu zmrdu? Psal jsem, ze bych si originaly stejne neporidil. A verim tomu, ze lidi co je chteji a muzou si je dovolit, tak si je nakonec koupi, protoze nemaji duvod si kupovat fejky.
    Cenovka s tim ma naopak mnoho spolecneho.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Hele já na to seru, noste / nenoste si co chcete. Výroba a prodej fejků je porušením mezinárodně platné legislativy, pokud v tom někdo i bez toho nevidí etický problém, je zbytečné to s ním rozebírat. Jenom pak nemůže čekat, že ho za podporu zmrdů budu chválit. Cenovka fejku ani originálu s tím nemá nic společnýho, omlouvejte si to, jak chcete. Čus.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    OMNIHASH: Poslouchaj, maj ale voni záviděníhodný životní styl :o)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Vy jste ale klauni (: Z jedne fotky a kratke diskuze o kvalite provedeni dokazete bez mrknuti oka posoudit osobnost majitele... no mohlo me to napadnout.

    Ne, nemam je na machrovani na baru (nebo kdekoli jinde, wtf), protoze lidi na ktere by tohle udelalo dojem me nezajimaji. Koupil jsem si je protoze se mi original libi, ale nikdy bych si ho neporidil za plnou cenu (jeji vyse je samozrejme hlavni duvod, nicmene pokud nevite kolik vydelavam tak si komentare odpustte ; ). Podle toho je budu i nosit - pochopitelne si je nevezmu napr. do kanclu. Na to mam jine (ano, orignalni - verte nebo ne) hodinky.

    Kazdopadne co tu predvadite je vazne k smichu. Slintate tu nad modelama za X desitek tisic, na ktere pravdepodobne krome par vyjimek vetsina z vas nema a nebo si je nemuze dovolit a ten zbytek jsou "affordable" hnusy... "Spolehlive hezke hodinky kolem litru" je hovadina pro lidi bez vkusu (:
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    HE11_KNIGHT: hele ty jsou docela cool :) díky za tip.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    CROME: moc se mi nelíbí jejich přehnaně robotický desing :)
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Zdravím vás.
    V podstatě nikdy jsem nenosil hodinky, neměl jsem rád nic na rukách, krku a pod. Pomalu začínám obracet a zvažuju že si nějaký pořídim. Řešim pro a proti mezi klasickými hodinkami, smartwatchema a něco mezi tim.
    Povaha mojí práce je taková, že se dost často pohybuju po place a manuálně dělám. Při představě, že mi někdo volá a můžu se podívat na hodinky a vytípnout to, když se mi to nehodí, nebo si přečíst sms se mi docela zamlouvá.
    Na druhou stranu to prý neni vůbec slavný s výdrží baterie a co jsem zatím tak povrchně koukal, tak bejvaj dost hnusný :) (ale věřim, že když pohledám víc, něco by se našlo).
    Hybridy mezi tím jsem pochopil tak, že se jedná v podstatě o klasické hodinky mixlý s trackery(z hlediska "smart" funkcí), který zaznamenávaj tepovky, kroky a další sportovní informace a komunikujou s aplikací v telefonu.

    Pokud si udělám vlastní shrnutí tak to vidim následovně:
    Klasické hodinky:
    v zásadě základní funkce (čas, datum a dál případně stopky apod)

    Hybrid:
    klasické hodinky + tracker funkce
    jak je to u nich s výdrží?

    Smart watch:
    kompletní synchronizace s telefonem, jenže design a baterie

    Je v tom něco co mi uniká a měl bych to vzít v potaz?
    Osobně se mi líbí ručičkové hodinky, tracker funkce bych asi dokázal využít, byť okrajově (ale baví mě si hrát s ptákovinama, ano), a hodně by se mi líbila fce smart hodinek (viz výše), ale ne za cenu toho, že je budu muset každý den nabíjet.
    Nechci nic drahýho (třeba časem pořídim, ale beru to jako entry model) - chtěl bych se pohybovat kolem 7k. Mechanická odolnost by byla velkou výhodou.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TEDDYBEDDY: to je o zvyku, pokud si nepořídíš nějaký superpádlo, tak ho za pár měsíců začněš ignorovat stejně jako třeba peněženku. Ale když o tom tak přemýšlím, tak mě nenapadá žádná outdoorová aktivita, u který bych potřeboval vědět čas, takže mobil se asi bude válet někde v báglu společně s věcma na převlečení, maximálně na něm bude nastavenej budík, kdy končí pronájem hřiště.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    CROME: proč ne Casio Protrek .. když psal ty Suunta :)
    CROME
    CROME --- ---
    PFAUST: a proc ne Casio G shock?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    OMNIHASH: Nevím jak tví kámoši. I já, poměrně línej člověk mám spoustu autdórovejch aktivit kdy mi mobil prostě překáží. Vlastně i v byznysu jsou dobrý hodinky nepostradatelný. Opakovaný významný pohled na zápěstí mi ušetřil dlouhý hodiny života jinak utracený s bezvýznamnejma plkalama. A ty teď mohu věnovat tobě. Ouwejt kuadrát :o)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FINSON: hele, je to uplně stejný, jako v případě ženskejch a kabelek, někdo si koupí Vuittonku za padesát litrů v Pařížský, někdo za tři kila v Sapě... dtto drahokamy vs. bižuterie atd.

    Průser je v tom, že cena těhle produktů není daná hodnotou, ale exklusivitou, takže chápu rozhořčení majitelů originálů, co půl roku šetřili, aby si koupili něco, co si pak soused pořídil za pětikilo, aniž by valná většina okolí byla schopná rozlišit jedno od druhýho. Kor, když si to někdo koupil, protože je snob, a ne proto, že je nadšenec...


    FINSON: chci auto, nic od něj nechci, než přepravu z A do B. Kouknu a zjistím, že si můžu koupit cokoliv od trabantu po rollse za hubičku, pokud se spokojím s tím, že motor bude z trabantu, o kterým vím, že mi naprosto vyhovuje. Proč se omezovat na trabanty, když se mi víc líbí rolls a funkčně jsou pro mě oba vyhovující?
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIBAN: Nechápu. Chceš oktávku, co bude jezdit jako oktávka, ale vypadat to musí designově, ideálně stejně jako Bentley nebo Rolls?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    FINSON: jenomze tahle analogie proste u hodinek nefunguje... ja si chci realne poridit uplne stejnou oktavku, ma stejne koni, stejne sedi na silnici, vsechny jeji funkci veci jsou stejny - nejaka ETA, safirovy sklicko, normalni tah (proc stoji reminek na IWC tricet litru?) a jediny co chci je, aby to vypadalo designove, jako ty hodinky za ctvrt mice... vevnitr je to stejny, a nechci za to platit jako za ferrari...

    a to me osobne proste sere
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    čau, asi se to tady probíralo v minulost, ale proč se nezeptat, žeano.

    uvažuji o koupi digitálek na sport. máte někdo zkušenosti, prosím? chci se pohybovat v rámci suunto, garmin... cena do 10K.

    za tip předem díky!
    FINSON
    FINSON --- ---
    OMNIHASH: Jasně, rozumím. Chceš auto pro přemisťování z bodu A do bodu B a nechceš za něj dát víc než za oktávku, tak si pořídíš oktávku co se navenek snaží tvářit jako Bentley. Chápu argument "chci prostě auto a nevím co je oktávka a nevím, co je Bentley", ale v případě hodinek ho borcům blýskajícím se švýcarama s čínským quartzem nebaštím.
    DOT
    DOT --- ---
    KALIBAN: jo, mel bych to uplne stejne. Proste kdyz na neco nemam tak si to nekupuju. Delat machra s fejkama, to asi nikdy nepochopim.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FINSON: to je ale uplně jedno. Originál může běžet na cokoliv od plutoniový baterie po zotročenýho skřítka, co točí ciferníkem, pokud fejk dokáže docílit stejnýho efektu za zlomek ceny, tak je to pro nás doprí.
    FINSON
    FINSON --- ---
    OMNIHASH: Což je přesně to, co originál zde propíraných hodinek neobsahuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam