• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    COUDAK: ty ses bud hodne mladej, anebo ses naucil plavat hodne pozde:-)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    VACA: zajimávé, v prvním odkazu mají, že plavání pouze od WR 100M ... celej zivot plavu s casiama co maji 50 a zatim ziji uz deset a pul roku :-)

    jinak pro zajimavost, 10ti letá baterie v mých Casiách opravdu drží deset let a stále bez jakýchkoliv problémů jede. Ale urval se mi pásek, byl tam kovový. a je to takový atyp, že zřejmě budu muset koupit opět originál casio. Měl jsem tam ted rok gumový pásek a ted jsem dal druhý a ten mi tam vubec nedrzi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    samozrejme kdyz si koupis hodinky na trzisti za litr s popisem water resist 100M, tak nemuzes cekat, ze jsou vodotesne pro 9ATM.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VACA: to samy. kdyby to tak bylo, tak sem znicil uz tak patery hodinky. vzal sem do 80m hloubky moje 100m wr festiny. byly naprosto v pohode.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BOBASH: nesmysl. nekdy si to vyzkousej. to je nejaka dobra urban legenda
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    Ale hovňajs :)

    Sigh, Myth Busting.... again
    http://forums.watchuseek.com/f2/sigh-myth-busting-again-610734.html

    Kupř:
    Doing the math, you can see that in order to raise the pressure by 1 atm the watch must be traveling at 14.25 m/s. That's about 51 km/h or 32 mph.

    If you can get your arms to move that fast under water, please see your local Olympic committee, you are a due for some swimming medals this summer in London.

    If you are at normal scuba diving depths (50 to 60 meters) you will have to be moving faster than a nuclear submarine to exceed the depth rating of a 100 meter rated watch. (Note: most of your military submarines do not operate deeper than 300 meters.....)

    But, that’s not all. Dynamic pressure only reaches its maximum at the stagnation point, which will be the point where the flow lines run into a 90 degree face. Let’s look at Figure 1, below, here we have a sphere in a fluid flow, a) shows the flow lines, and b) show the pressure distribution. You can see the maximum pressure occurs only on the front face and drops off as you move around the body, and when you get to the top the pressure is actually below ambient.

    So, we can see that the flow around a watch traveling through the water will see the “increased pressure” only on the leading surface. If the leading surface is not a gasket/case mating surface, then there is no increase in pressure on gasket.
    VACA
    VACA --- ---
    DRAGON: jde pouze o namerenej statickej atmosferickej tlak v laboratornich podminkach, nepocita to s proudenim vody, zmenou teplot apod...

    Jednodussi prehled: https://www.hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodotesnost/

    podrobnejsi povidani: http://www.chronomag.cz/clanek/2004-11-27/vodotesnost-pozor-na-ni.html

    BOBASH: 5atm/50m je spis tak na myti rukou rek bych :)


    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DRAGON: Water Resist a označení "metrů" neříká, že s tím fakt můžeš tak hluboko. Reálně je 50m tak na plavání, 100m tak na šnorchlování a 200m možná na nějaký menší potápění. Když je tam Diver's 200m, tak to už opravdu může znamenat, že jsou použitelný na hloubkový potápění, ale Water Resist znamená vcelku hovno.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BOBASH: duvod?
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    no stejne vetsina hodinek jsou spis takovy hommage, ale realne uz se to nepouziva ne ? spis jsou nejaky velky digitalky - s meraka a cidlama - nez analogovy kusy zeleza.. podle me to nikdo,kdo seriozne provozuje takovejhle typ adrenalinovyho sportu, nemuze vyuzivat.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DRAGON: Do 50 metrů stejně s hodinkama, na kterých je napsáno "water resist 200m" nejspíš nemůžeš...
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    HOBORG: Takhle uz to bude vsechno profesore?
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMMY_: Klobouček pane! A držím pěsti! Nezapomeň se podělit s nějakým fotoseriálem :-)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    tak ten konicek asi vezmu triosku vic do hloubky.. navodu je vsude plno.. a proste na tech starejch odrbanejch SKX007 se naucim jak na to.. navodu je vsude plno.. prave jsem zakoupil "vybaveni" :)

    Watch Repair Tool Kit Opener Link Remover Spring Bar Hammer + Back Case Press
    http://www.ebay.com/itm/371437277944



    HOBORG
    HOBORG --- ---
    DRAGON: jen me zaujalo jak si psal ze je to fakt nutny, a jasne pochopitelny
    ja s tim jen nesouhlasim, nic vic v tom neni. a ted me zaujalo jaky vesely konstrukce kolem toho vymejslis

    a na lodi pres net to zkoumas protoze ti ty hodinky tesne predtim pujcil ten nemy kamarad, vid?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HOBORG: jasne, protoze neni nic lepsiho, nez na lodi zkoumat pres mobil nekde na netu, jestli nekdo muze se svejma hodinkama do padesati metru. Ja nevim o co ti jde, ale chovas se jak kreten :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    DRAGON: a pokud to nebudou mit napsany primo na hodinkach tak je to fakt problem. jasne, to uz si rikal:)
    proto jsem ti psal ten priklad s karabinama, vis? tam je ten udaj taky dulezitej, asi vic nez u tech hodinek. a stejne nemusi bejt psanej primo na tom vyrobku. uz?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HOBORG: nikdo neplaca picoviny, emane. Udaj o atmo je dulezitej. Mozna pro tebe ne, pro lidi, ktery s tim lezou pod vodu, jo.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    DRAGON: tak zkus prestat placat picoviny jak to tam musi bejt a je to strasne dulezity protoze co kdyby si to pujcil kamos :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HOBORG: omg, bez do prdele a trol si nekoho jinyho, nemam na tyhle picoviny cas. Nebudu tady obhajovat, proc si myslim, ze je dobry mit na orlojich uvedeny kolik zvladaj atmosfer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam