• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze

    Pro nekoho je to soucast ruky, pro nekoho jen modni doplnek - Hodinky vsech druhu a tvaru!..podme se o nich pobavit (pripadne zaslintat :)
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BOBASH: Jasne..ale ja ti pisu ze nechci neco co bude mit brutalni rust..pripadne to bude nejaka draha vintage limitka kterou se budu bat nosit...Libej se mi constellationy v tyhle kombinaci..koukal sem ze byly dva roky zpet okolo 30..ted sou za 60..za 2 roky budou na 90 treba..tak mi neprijde nic divneho za ne ted tech 50 dat..stejne jako si jeste poridim nejspis jedny rolady..ktery sou na 90ti uz ted a pujdou imho brzo pres kilo - https://www.chrono24.cz/...te-precision-1959-manual-wind-swiss-34mm-mens-watch-siw159--id6900904.htm
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: Sběratelskej potenicál není o ceně, klidně můžeš mít auto, který dneska stojí 50 tisíc a má mnohem větší potenciál růst (bráno v procentech ceny, samozřejmě) než něco, co stojí miliony. A to samý budou ty hodinky, prostě když chceš něco co má růst na ceně, tak musíš zatraceně dobře rozumět tomu, kterej kus koupit a kterej ne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BOBASH: Samozrejme..rozdil je ale v tom, ze drahy sberatelsky hodinky stojej nekolik mega a kvuli tomu je nebudes nosit kazdej den..Stejne jako drahy ferrary nebo astony stojej 5 milionu dolaru a nebudes s nima jezdit kazdej den do prace..Sou to v 99% investice kvuli diferzifikaci portfolia, aby mohl milionar rict "mam 5 mega dolaru v nemovistostech, deset mega dolaru v pozemcich, pet mega dolaru v obrazek a 10 mega dolaru ve starejch autech...do toho nejaky zlato, diamanty,sperky, dluhopisy apod"...ja mam ale radsi auta ktery stoupaj na cene a zaroven s nima muzu jezdit kazdej den...coz je treba ta 993 nebo 550 ci 575 maranello a tuna jinejch...Zatim to nevypada ze kdyz porsche za mega koupis tak ho za pet let prodas za pul...A stejny to je i s tema omegama...nejsou to hodinky ktery bych mel uzavreny nekde v trezoru, ale uz tak dva/tri roky se mi libej..viz treba prispevky

    [ KOUDY @ Hodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze ]
    [ KOUDY @ Hodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze ]

    nebo jak bys ty rekl..uz o nich melu fakt dlouho..:)...Ted sem premejslel ze si koupim nejaky iwc nebo tagy a narazil sem na tyhle omegy..srazil sem o 20% dolu cenu..sou vycisteny a funkcni..s certifikatem i krabickou a rocni zarukou od duveryhodnyho prodejce...Tak sem si rekl proc ne..:)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: Nerozumím hodinkám tak, jako autům, ale funguje to očividně dost podobně - u drahejch sběratelskejch věcí hrozně záleží na detailech. Když to vezmu podle těch aut, tak třeba Mustang ze 60. let může stát 250 tisíc a taky pět milionů, a na první pohled bude vypadat dost podobně. Pokud má něco bejt drahý, musí to mít dobrej důvod být drahý (správnej model, správná dokumentace, všechny originální věci atd.).
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BOBASH: ale omegy constellation nejsou nezajimavej a neoriginalni shit..Stejne jako treba stary rolexky nebo jaegery...Navic ja mam dost novejch hodinek, ale zadny stary..Tak si to chci zkusit...Kazdopadne dik za fundovanej nazor.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: 993 a G-modell je zatracenej rozdíl, protože zatímco 993 je vrchol vzduchem chlazených 911 a vyrobilo se jich relativně málo, takže má reálný důvody mít fakt hodnotu, G-modell je naopak ta snad nejobyčenjější a nejmíň zajímavá 911 - není ani technicky vychytaná jako 993, ani čistokrevnej originál jako původní 911, není na ní prostě nic zajímavýho. Teda kromě toho, že to je nejdostupnější vzduchem chlazená 911.

    To, že jsou teď i ty nejmíň zajímavý 911 drahý jako prase, je výsledek toho, že jsou dneska všichni posraný z vintage věcí, všichni všude vidí stylový obrázky se starejma autama a hodinkama, a všichni si to chtějí koupit. Prostě móda. Až tahle móda přejde, tak ty ceny půjdou zase d ohajzlu, pokud to nebude něco fakt výjimečnýho.

    A stejný to máš s těma hodinkama. Koupit v době, kdy jsou vintage hodinky v módě, nějakej nezajímavej neoriginální shit, je dost idiotská investice.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOMMY_: proc rozdil?..proste to sou stary auta ktery stoupaj na cene..stejne jako plno starejch tudoru, rolad, omeg, jaegeru a dalsich vintage hodinek stoupa na cene..Neni to nic divnyho..trh pro to je..poptavka je taky..tak neni duvod aby cena nerostla..:)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    KOUDY: Ne. Gckova rada a 933 je tezkej rozdil stejne tak maranello.. ale klidne si je kup. Jsou to dobry hodiny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOMMY_: Jasne..ale to je jak kdybys byl nasranej ze jde nahoru porsche 993 nebo ferrari 550 maranello...Ja ty constelationy sleduju 3 roky..pred trema rokama staly 35..pred rokem uz 55 a tedka se daj fakt dobry a vycisteny sehnat okolo 80ti..to samy nejaky vintage rolexky nebo jaegery...Takze mi za vycisteny a serizeny pozlaceny hodinky prijde 50 jako celkem fajn cena (uz sem si je vcera koupil btw..tak je nafotim az prijdou)..

    ty ktery si poslal tak lepsi a vycisteny maj za 30 a ted sklepavam cenu na 25 a vezmu je taky
    https://www.chrono24.cz/...nstellation--chronometer--weiss-gold-luenette-cal-751-1970--id5724624.htm

    a zaroven mam v oblibenejch tyhle kousky ktery mi taky prijdou super a za pade za kus by mohly jit

    https://www.chrono24.cz/...4-rare-mens-stainless-steel-manual-vintage-1965-watch-gg53--id6848673.htm

    https://www.chrono24.cz/...inal-rolex-air-king-automatic-black-chocolate-dial-vintage--id6854064.htm

    tyhle omegy se mi libej fakt moc

    https://www.chrono24.cz/omega/39mm-oversize-jumbo-two-tone-dial-ww2--id6470283.htm

    maj tam i dobry merciery

    https://www.chrono24.cz/baumemercier/classima-40-mm-m0a10214-t--id4307619.htm

    a ty ktery sem si za kilo nebo kolik pred lety koupil a pak je tady na nyxu prodaval za 60 tady nejakej ital prodava za 95..Takze je tam jdu za 89 nahodit :)

    https://www.chrono24.cz/baumemercier/riviera-classima-executives--id5333648.htm



    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    TOMMY_: Identicky hodinky.. jen osklivejsi cifr.. kterej teda srazi cenu tech hodin.. ale i napaleny kralovstvihodin je ma za 19k

    Království hodin
    http://www.kralovstvihodin.cz/omega-constellation-chronometr-automat-1743
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    KOUDY: Ebay je imho prehlidka toho “co vsechno si jeste muzu dovolit zkusit napsat za cenu a treba se nekdo chyti” nebavno byli na aukru s kyklopem takze nejspis asi aftermarket sklicko za 42K. Bez papiru bych za ne vic jak 27-30 nedal. To ze jsou po servisu je tak nejak automatika. Ale za 60K+ bez boxu, papiru, bez origo tahu.. to je moc. Je fakt ze i maly vintage seamastery sly docela nahoru a za uz nejsou par let za par supu. Ale 60k za model, kterej jde tak nejak nejmin k profilu znacky, a stoji temer jako vlajkova lod, jenom proto ze ted je vsechno vintage cool je proste mimo. Je to stejny jako Gckovy rady 911 kterejch se vyrobilo tri prdele, ale proste se cena umele vystoubovala, jen proto ze to je nekdo ochotnej koupit. Takze jde jenom o to jestli si je chces koupit a jestli je chces hned. Pro me by to uz tu cenu nemelo .. nedavno jsem na ne taky koukal ale pockam si az se objevi nekde vyhodne nebo zajimavej kousek. Takhle je butikova cena. Proste proto ze se nedaji koupit na krame uz 50let normalne. Ale cena to je mimo realnou hodnotu. Alespon pro me.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    S45: Trochu? Ta cena je uplne nerealna :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    S45: sklepnul sem je na 50 zatim..kolik tak normalne stojej?..ja tyhle constelationy videl okolo 2500 dolacu ale vubec nemam tuseni a nemam ani moc cas delat nejakej obsahlej ebay research...jen si chci udelat radost..ale zas nebudu davat 50 za hodinky ktery maj stat 20..to je jasny :)
    S45
    S45 --- ---
    KOUDY: novej tag? quartz? for real?

    jinak ty omegy jsou moc pekny, ale trochu prepaleny myslim..
    S45
    S45 --- ---
    VECTOR: Jak pise Leli, nepises velikost, ale dle tvyho komentu o bankerich soudim, ze by pro tebe byl horni limit 40mm a radsi spis mensi. Stribro se uz od nejakejch 20. let pouziva na naramkovy hodinky jen velice zridka, takze pokud to ma bejt bilej kov, bude to nerez, nebo bily zlato. Par stribrnejch kousku taky najdes i mezi modernima hodinkama, ale jak rikam, ten vyber bude velice omezenej a budes celit problemum s oxidaci atp., na zapesti je proste jinak nez v kapse vesticky. V ty cenovy relaci najdes spoustu krasnejch vintage kousku a divim se ze jsi na Chronu nic nenasel, i kdyz vim ze je to takova kupka sena, chce to trpelivost.

    Jinak ty jednoduchy Universaly co jsi hazel jako referenci maj na ciferniku jasne citelny automatic, takze ty se ti budou natahovat za pochodu;)

    Tady jen v rychlosti, dle myho nazoru moc pekny sedesatkovy Universaly v oceli a v uplne jiny cenovy...

    universal geneve automatico acciaio uomo za Kč 7 648 k prodeji od Trusted Seller na Chrono24
    http://www.chrono24.cz/all/universal-geneve-automatico-acciaio-uomo--id6579908.htm
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ale asi sou damsky vzhledem k malymu prumeru..damn
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    a novy carrery

    TAG Heuer TAG Heuer Carrera 36 mm | WBG1313.FT6117 watch price
    https://www.tagheuer.com/en/watches/tag-heuer-carrera-quartz-36-cm-wbg1313-ft6117

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Asi si zas udelam radost tyjo :)

    Omega Constellation Automatic Caliber 561 aus 1966 Super Zustand za Kč 63 263 k prodeji od Trusted Seller na Chrono24
    http://www.chrono24.cz/.../constellation-automatic-caliber-561-aus-1966-super-zustand--id5898681.htm


    LELI
    LELI --- ---
    VECTOR: nepises velikost, ale co treba toto?

    Analog/Shift – rolex air king
    https://shop.analogshift.com/products/rolex-air-king-gold-cap
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam