JOHN_LENON: Věřím, že není. Nevadí mi to, ba právě naopak. Líbí se mi, že nejsou nové a "dokonalé". Vzhledem k jejich věku tomu tak má být, řekl bych.
Mimochodem, jsou jedinečné v tom, že nemají klasické dýnko - jde o tzv. "monocoque case", tj. leze se do nich přes sklíčko. Jsou to nejlepší King Seiko, které kdy byly vyrobeny, a to v době, kdy si Seiko při zavedení quarz technologie myslelo, že se jedná o labutí píseň mechanických hodinek. Dali do nich tudíž to nejlepší, co tehdy - na začátku 70. let - bylo k dispozici: kalibr 52. Kromě oficiální certifikace strojku ve Švýcarsku jde navíc o "Special" verzi se strojkem, jenž byl údajně zvlášť vybrán a upraven (AA Accuracy Standard namísto méně přesnějšího A u ostatních KS verzí). Tahle verze byla proto nejdražší ze všech v té době dostupných.
Právě vzhledem ke specifickému pouzdru s nimi spousta lidí lezla do sprchy nebo do bazénu, protože byli přesvědčeni o jejich vodotěsnosti. Najít tedy nějaké s úplně neposkvrněným ciferníkem je z toho důvodu takřka nemožné. V důsledku skořepinového pouzdra je tu ještě jedna zvláštnost. Mezi nožičkami pod spodní částí ciferníku se nachází šroubek, po jehož odšroubování lze nastavovat přesnost hodinek, aniž by bylo zapotřebí je kvůli tomu otevírat.
Pro zajímavost přikládám specifikaci strojku (mám sice 5245, ale ty se od 5246 liší jen tím, že nemají ukazatel dne):