• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    FINSON
    FINSON --- ---
    SLAMITCH, DRIZDIK: Já vím, co je GMT luneta a jak se používá. Poukazuju na to, že to patrně nevědí autoři toho KS designu a naplácali na ni nesmyslně názvy měst. Však taky ten historickej originál na těch KS to na lunetě nemá. Ty kecy v tom linkovaném článku o použítí 12h lunety jsou už úplná kravina, to si rovnou můžu na hodinkách bez lunety odečítat rozdíl od místního času sám a dá mi to stejnou práci.
    No když se za takový blbosti chce zákazníkům platit, proč jim v tom bránit, že.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    FINSON: Ta luneta má smysl, když chceš více než jedno město. K té lunetě je většinou ještě 24h cejchování, kde ty časy jednoduše odečteš, pokud nastavíš svoji časovnou zonu na aktuální pozici hodinek. Samozřejmě to jde nahradit interním věncem, který ti bude rotovat podle času
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    FINSON: Úplně nerozumím, co po kom chceš. GMT luneta na normální hodinky prostě existuje a používá se. Není to unikát konkrétní KS kampaně a je snad úplně jasné proč. Protože to je užitečná funkce :)

    Hodinky tak nemusí mít GMT a přesto si můžeš lunetou nasimulovat další časovou zónu. Vlastně ona ani ta luneta nemusí být GMT - stačí mít jakoukoliv - nastavíš si luneta "nulu" na časový posun požadované destinace a té lokální čas pak kdykoliv zjistíš tak, že "nulu" lunety bereš jako 12:00 onoho místa (klidně si hodinky můžeš sundat a fyzicky natočit). GMT Luneta má výhodu, že tahle vlastně víš čas všech míst, co jsou na ní napsaný.

    ¯\_(ツ)_/¯


    (BTW imho existují i další varianty, jak GMT lunetu používat, co mi nedošly.)
    FINSON
    FINSON --- ---
    SLAMITCH: To je uživatelsky velmi přívětivé ;-) Já do toho rejpu, protože afaik žádná z _hodinářských_ značek takhle debilní zobrazení druhé časové zóny nepoužívá.
    Jak si natočíš tuhletu lunetu, abys bez dlouhého pátrání a žádného počítání (protože to má ta GMT komplikace právě dělat za tebe) v 10:42 CET poznal, kolik je v Moskvě?
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Když už se tu začali řešit ty kickstarter kampaně, koukněte na tohle - oslí můstek mi připomněl tenhle microbrand.

    Should You Avoid Micro Brands? | Watchfinder & Co.
    https://www.youtube.com/watch?v=lMNfSiPOSjY
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    FINSON: Prostě Tokyo = GMT+9 hodin = Moskva+6, atd. Pracovat s tou lunetou můžeš dle libosti tak, aby se Ti požadované info co nejlíp četlo.

    * Třeba když si dáš na 12 tu Moskvu, můžeš brát, že to je Tvůj čas a tedy když se na hodinky díváš "normálně", vidíš svůj moskevský čas. V šest u Tebe pak bude 12 v Tokyu a v sedm u Tebe bude jedna v Tokyu (jako by ses na ta hodinky díval tak, že (na reálné šestce umístěné) Tokyo bereš jako 12).
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Z4IK: Já to beru hodně po vizuální stránce, kde bohužel nic podobného s ETA nenacházím a tyhle se mi prostě líbí. A s Miyotou jsem neměl v těch jednich hodinkách které s ní mám jediný problém.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SLAMITCH: Takže když si u těchhle Douglas na lunetě natočím GMT +3, tak mi pak v šest CET hodinky ukážou, že je v Moskvě je právě "Tokyo hodin"?
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    FINSON: "Jiným typem je GMT luneta cejchovaná od 1 do 12. Kvůli absenci GMT ručky je třeba pamatovat na směr časového posunu, aby bylo možné určit zda je v jiném časovém pásmu ráno či večer. Nastavení je stejné jako u GMT modelu, jen se k měření času používá hodinová ručka."

    Hodinkové lunety a stupnice – možnosti jejich využití v praxi | Nosime-hodinky.cz
    http://www.nosime-hodinky.cz/hodinkove-lunety-a-stupnice-moznosti-jejich-vyuziti-v-praxi/
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: TL;DR: Dostali, ale s jiným logem, pozdě, se zmatky v dodávkách, a rozhodně nejsou "blackest". A s arogantními kecy majitele jako bonus.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    A co mě teda na ty kampani vysírá bezkonkurenčne nejvíc je, že se snažej navodit dojem, že ty hodinky byly s armstrongem na měsíci. Samozřejmě, neřeknou to doslovně, to by si zadělali u Omegy na problém, ale člověk, co se o ty věci nezajímá ti pak v hospodě bude vyprávět, jak to byly tyhle hodinky, protože to přece řikali v tom videu.

    Jinak jako hodinky samotný nevypadaj vůbec zle, ale ta pohádka jim to u mě dost kazí. Miyota mi nějak nevadí, je to prostě japonskej workhorse, ale spíš bych už uvažoval o tom meca quartzu, protože ho doma ještě nemám.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Nehledě na jejich "prozákaznickej" přístup, to už bylo úplně mimo.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    NEVILL: tady máš celý vlákno. Podle mě je finální produkt naprosto otřesnej.

    Chronotechna Blackest Watch - Ostatní domácí hodináři - Chronomag fórum
    http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/122530-chronotechna-blackest-watch/

    Tohle mě z kickstarteru fakt vyléčilo.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: Jak vlastně dopadla ta Chronotechna? Ty hodinky nakonec dodali nebo to zkrachovalo?
    FINSON
    FINSON --- ---
    DRIZDIK: Zkus a reportuj sem, jak to probíhá, prosím :-) Za $150 to nebude tak bolet jako u té Chronotechny - tu jsem sledoval přes Chronomag a dodnes nemám jasno, jestli to bylo fakt takhle amatérsky nezvládnutý, nebo to byl od začátku plánovanej scam.
    Btw. proč mají ty Douglasky města značící časové zóny na lunetě, když nemají GMT ručku?
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    A hlavne za ty můžeš koupit ETU a ne miyotu
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    po tom, co jsem videl, co se delo u chronotechny a ve finále konečnej produkt, jsem k hodinkam z kickstarteru hodne skeptickej.

    hlavne za ty prachy uz jsou slušný modely zavedenejch znacek.
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    Lidi přestanete si prosím kupovat hodinky u společností kde jim zmínka o strojku stojí jen za 2 vteřiny v produktovým videu.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Dnes jsem narazil na tohle a mám nutkání poprvé zkusit Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/...olbrook-watches/bring-back-neil-armstrongs-forgotten-mechanical-watch

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Joe Rogan on Watch Collectors
    https://www.youtube.com/watch?v=IsZaOlCEmYs
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam