• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    cha ! to sem nečekal, že to strhne takovou diskuzi :)
    nakonec si dejme anketu: Komu prijde TGV (Urban Gentry) jako nesnesitelnej samozer, kliknete mi na minus tohodle prispevku :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    Jenni Elle.. ale pravda je ze primárně kvůli hodinkam ten kanál nesleduju :D

    5 Things You MUST Know BEFORE Buying A Tudor Black Bay 58! | Jenni Elle
    https://youtu.be/ERQg4K8Hl4Q
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    Já sleduju vlastně jen JustOneMoreWatch. Jody je fajn :o)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AZIM: Watchfinder mě baví kvalitou zvuku i názory, ale chybí mi xicht. Teddy Bulbasaur :-) je profesionální a trochu stereotypní encyklopedie, ale má to snad nejlíp zpracované a klidné, toho sleduju asi nejvíc. Nico je hodinkářská obdoba toho afektovaného Alpha M, ale něco je na něm tak hovádsky upřímného a férového, že to často zkouknu taky. Ben's watch club je někdy moc negativní a soustředí se na nesmysly jako MVMT a Daniel Wellington. Tenhle Madwatchcollector šílenec je budgetem dost podobný Benovi, ale má hodně jiný vkus, docela mě baví. A dost mě baví ten co žije v Japonsku a hledá různě "deals" na JDM hodinky - Just the Watch.
    Pak je ještě třeba Brave Beaters s roztomilým akcentem a úchylkou na potápky a chrono a urban gentry (arogantní snobský kkt imo) a milion dalších. Holt jak rostla bublina s investicemi do hodinek, tak rostou i youtubeři (a 2nd hand dealeři) okolo nich.
    KALIBAN: Jenže Madwatchcollector se zabývá spíš budget hodinkami do cca 500 USD. V téhle cenové hladině je to spíš o zábavě než o nějaké rozumné "investici a volbě", ne?:)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    AZIM: +1 me prijdou ty hodinky preci jen ze by mely bejt podany tak jak to dela watchfinder ... ale v dnesni dobe jsou hlavni zakaznici drahejch hodinek mlady startuperi takze to rozhodne svy divaky najde...
    AZIM
    AZIM --- ---
    AMSTERDAM: jsem zvedav jak dlouho ti to vydrzi, me sere ten strih kazdou vterinu dve, po chvili se to neda vydrzet, Watchfinder je TOP a zdalky se mu priblizuje Teddy B. ... Nico je urvana afektovana defka hodinkoveho byznysu a tohle je takovej sasek, muj nazor ... schvalne jestli se s nekym shodnu ?
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    hlásím že mám nového oblíneného youtubera, je to blázen a je to skoro stejně dobrý jako Archie Luxury.
    Best Affordable Seiko - SRPF03K1 The Seiko Samurai
    https://www.youtube.com/watch?v=meIzQ5W7ilY&t=595s

    WBF - World Bezel Federation
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    XMEDA: Musíš počkat. Ty full metal jdou vždy později.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMMY_: Tak to byl nejspíš Knespl. Majzlík je takový drobnější šlachovitý stařík :-) Afaik tam ale na největší specialitky a piplačky je / byl právě on.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    FINSON: Ja tam byl 2014-2015 cca a to se mnou servis nejakych speedmasteru resil strasne obezni, strasne neprijemnej clovek - na rukou mel ekvivalent gelovych nehtu jen byli prirodni :)) po mejlu to bylo v pohode, ale byl fakt neprijemnej - takovej ten pristup "co si me dovolujes obtezovat?" . To je/byl Mejzlik? :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMMY_: Majzlík mi už před lety říkal, že na to přestává vidět a ruce už taky nejsou, co byly, a že nemůže sehnat nástupce... takže ho zřejmě nesehnal :-|
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BOBASH: No jasne. Pokud jsi koupil neco uplne na vrcholu, tak je jasny, ze ted hodlujes a proste cekas, ale se netyka jen hodinek, ale i bytu, crypta, akcii apod. Navic ty ROcka nikdy mic a pul nestaly v retailu. Staly tolik jen od prekupniku a kdyz si neco koupis za trojnasobek retail ceny, tak uz nemuzes uplne cekat, ze to pujde na petinasobek..to je proste daleko vetsi risk. Kvantitativni uvolnovani urcite zase zacne jakmile spadne inflace. Bezi na tom celej kapitalismus a pulka americky ekonomiky. Spis me zajima jak zacvici s cenou rolexu ten jejich plan davat na trh starsi pozarucni hodinky.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KOUDY: Ale pokud jsi ty Royal Oaky koupil za ten milion a půl, tak už je nejspíš za ty prachy nikdy neprodáš. Respektive nominálně za milion a půl jo, až to tam dojde inflací, ale chápem se.

    Teď bylo cca 10-15 let šíleně dobrý období na investování do čehokoliv podobnýho, od hodinek po starý auta, protože se na tom odrážela "everything bubble". No a teď se uvidí, jestli se zase začnou tisknout prachy :)

    V normální době kdy se prachy netisknou můžou hodinky fungovat jako "ne úplně blbej držák likvidity".
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Knespl & Majzlík, hodinářský atelier
    Sponzorováno
    ·
    "Po letech jsem se rozhodl ukončit činnost našeho ateliéru. Přestáváme přijímat nové zakázky a dokončujeme zakázky již přijaté. Celá dílna je na prodej, v celku s veškerým vybavením i s možností převodu nájmu. V případě, že se zájemce nenajde, přistoupím k rozprodeji vybavení. Pokud máte někdo vážný zájem, ozvěte se prosím."

    WTF? Ale asi chapu, neni to uplne vynosny navic v dnesni dobe... Delat hodinky na zakazku asi smysl moc nedava, a vetsina hodinek ktery za neco stoji obslouzi na servise Dusak a spol.. Do toho si pamatuju ze ten jejich hodinar byl prijemnej asi jako nestovice.. ale celkove, asi skoda no.. :-(
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JUNGLER: ono spis zalezi na tom, kdy jsi ty hodinky koupil. Kdyz si pred treba peti lety koupil za 400k royal oaky, tak jsi je pred rokem mohl prodat za 1.5M..Dost jdou cenove nahoru vetsinou zlaty hodinky. Vzdycky je ale dobry je koupit za retail. Takze jit do butiku a zapsat se na poradnik - [KOUDY @ Hodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze] kde i kdybys to flipoval, tak na nich neco vydelas. Na flipovani jsou nicmene nejlepsi letiste. Doha, Dubai apod. Tam obcas najdes nejaky dobry kousky skladem a daj se otocit za dvojnasobek pres chrono. Jako dobra investice se ale ty hodinky berou i primarne kvuli tomu, ze kdyz investujes do nejakejch lepsich, tak malokdy na te hodnote ztraceji. Navic kdyz se neco v dane zemi posere, tak muzes do kapsy sbalit patery hodinky a zmizet. Proto i z meho pohledu jsou zlaty cihlicky, diamanty, bitcoiny/crypto a hodinky jako investice nejlepsi.

    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    KOUDY: ta investice mě zajímá. Tak nějak po různu jsem zahlídl, že někdo prohlásil, že hodinky jako investice. V reálu ale když sleduju inzerci na chronomag foru, tak vesměs nikdy tam nikdo neprodává za víc než byla kupní cena. Naopak tam bývají výrazné slevy a to i u nejdražších značek. Prostě i ty Rolexky prodávají při nejlepším za to co to koupili, což je minimálně o inflaci proděl. Jaký hodinky by člověk musel pořidit aby to mělo investiční potenciál?
    Nebo se jedná spíš o to, koupit hodinky za 200k a ani je nevyndat z krabičky?
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    SUBTITLES017: Asi rok to střídám podle potřeby, když sportuji, pracuji nebo dělám něco kde bych mohl mechaniky odrbat, tak mám na ruce sporttestery. Na kanclování, do města a doma nosím mechaniky. Docela si je i víc užívám, když je nemám na ruce pořád. Poslední dobou zvažuji, že pořídím natahovač, když je třeba den nenosím.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    UMIAKI: Prijde mi skoda, ze me oblibene Casio neumi udelat celokov smartwatch.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Nové čtvercové G Shock G Squad v malém rozměru s MIP displejem a funkcemi Polaru a měřením tepu, bluetooth, solar powered a víc :-)
    G-Shock G-SQUAD DW-H5600 fitness watch with heart rate monitor is based on the original G-Shock design
    https://www.g-central.com/g-shock-g-squad-dw-h5600-includes-heart-rate-monitor-step-counter-accelerometer-bluetooth-vibration-wired-and-solar-charging/

    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SUBTITLES017: Já to střídám, do práce nosím Fortis, Tag a nebo tissot. A na sport a manuální práci (dřevo, zahrada, když se hrabu v autě ) jsem měl apple, ale protože hovno vydrží, 2x rozbity, pořídil jsem garmin tactix, ty jsem zatím nerozbil a vypadají že si nechají libit opravdu hodně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam