• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    7018-7001

    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    8700$

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    XMEDA: stačí, ego to dožene. ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JOHN_LENON: chce to namakat ruku :D
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Tak jsem vybíral vybíral, až tu náhle:
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    PLATINUM_TEETH: Mircobrands jsou hodně special niche. Jestli se na to necítíš, tak to asi není pro tebe.
    Když potkám někoho s microbrand hodinkami, tak se na to nedívám skrz prsty - je to pro mě jako by měl třeba Citizeny, které většinu těch strojků vyrábí. Je to super conversation starter pro tu hrstku horologic nadšenců, ale sám bych do toho nešel - pokud by ten samotný microbrand nebyl speciální nějakým vlastním strojkem nebo materiálem atd.
    Ale dost se mi líbí věcí od Maen. Ten Unimatic se mi zdá velmi podobný Bulově - v "divers sekci" je ale těžké vymyslet něco skutečně nového.
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    Jak to mate mentálně nastaveny při úvahách: značka, co má nějakou historii vs hezky vypadající “no name” hodinky?

    Dam příklad. Celkem se mi líbí teď ta letní limitka Unimatic. Mají svůj specificky design, Sellitu, kterou najdeš třeba v jednou tak drahých Oriskách, a nesnazi se tvrdit, ze jsou to swiss made hodinky, naopak made in Italy, sympaticky. Proste peknej produkt. Ale ta značka jako taková je pro me bez emocí, žádný heritage, žádný místo v historii, není s ničím spojena. Mám rad hezky funkční věci, co mají duši. V tomhle případě tam vnímám jen tu funkčnost a jsem na vazkach, jestli je pořídit nebo ne.

    Mate to někdo podobně?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PEJR
    PEJR --- ---
    Co je rolex prezident?
    DED
    DED --- ---
    diky, dobre komentare.
    ad TOMMY_: tim vintage myslis stare 20+ let? takze nosene, ale stare jsou in?

    ad JOHN_LENON: prezidenty vim, ze ma koudy a pochvaluje si zhodnoceni mno, ale nakup prvnich hodinek za micek, na to sem jeste asi malej pan ;) ta cekacka je dost silena, ja se ptal v bechynovi v Brne a dost se zdrahaj dat jakykoliv odhad :/ jasne, muzu to brat i jako pojistku, kdyz se neco posere... nebo to spis zdedi deti.. ono, pokud bych za 15+ let musel prodavat hodinky, tak by to znamenalo asi hodne spatnou zivotni situaci :) a manzelka... ta se me ptala jak moc je to likvidni prodej a kolik rostou % prumerne, takze to asi nebude tak snadne :D
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Další věc je, relativní a reálná hodnota hodinek.

    Protože, teď budu přehánět, když půjde všechno do hajzlu a trh se zhroutí, může se stát, ze hodinky budeš měnit za bochník chleba.

    Tam bych už přemýšlel o zlatě, který něco mam, právě pro strýčka příhodu.

    Ale to je už filosofická debata.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    DED: Jednoduše. Téměř jakýkoliv sportovní model je, za předpokladu, že je zavřeš do trezoru a necháš je tam spat, uložení peněz.

    Jestli je to investice, je otázka. Zhodnotí se ti vy smyslu, že nic neztratíš.

    Ale v tuhle chvíli, kdy trh spíš padá (zaplat panbu), je ta predikce zisku taková nejednoznačná.


    Dje nejsou investiční kus. Respektive. Já je koupil před pěti lety za 169. Dneska bych je prodal mezi 180 až 220. Ale nosím je a je to na nich vidět.


    Poslední věc jsou fullgoldy. Třeba prezidenty. Tam je retail za mega a asi tam nejakej zisk bude. Ale nesleduji to. To ti spis rekne koudy.


    Já osobě považuji pojem investice do hodinek jen jako omluvu pro manželku, aby nenadavala, ze jsem do toho nasypal tolik penez. Ale všechno nosím. a to se na ceně zákonitě projeví.


    Stejně tak je další velká otázka, jestli sezeneš sportovní model za retail, když na pepsiny je teď cekacka u bechyneho až deset let (informace ze srpna).
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    DED: To je imho dost tezkej dotaz. Dost zalezi na povaze trhu a hlavne na tom, jaka bude v dobe prodeje. V 50-60 letech byli levny a relativne nezajimavy sport modely, a hodne frceli oblekovky. Dneska je to obracene. Zelezny sportovnejsi modely jsou v kurzu. To samy plati o tom jaky rok a stav. Dneska je trend vintage s patinou, ale muze se to otocit.. kazdopadne osvedcenejma modelama jako daytony, pepsi nebo hulk chybu neudelas. Idealne pokud je budes mit ve foliich v trezoru, treba 10-20 let.
    DED
    DED --- ---
    investicni dotaz - da se rict, napriklad u tech rolexu, ktery modely si lip udrzi cenu/hodnotu? plati, cim vic exkluzivni / drahy tim spis si udrzi? tj. specialy jako daytonu, seadweller, submariner? kdyz je obsazeno zlato, da se to obecne brat jako benefit pro uchovani hodnoty a (mozny) lepsi prodej v budoucnu nebo je to uplne jedno?

    kdyz je justdate nejprodavanejsi model, znamena to v budoucnu lepsi nebo horsi moznost se jich rozumne zbavit? z pohledu mnozstvi, bych si odpovedel spis horsi ale z pohledu poptavky zas lepsi...

    libi se mi treba neco takovyho, ale zaroven chci aby to nejak rozumne drzelo hodnotu... diky

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    I o nové plasťáky je zřejmě zájem
    Inside the 9-hour queue to bag a Blancpain x Swatch Scuba Fifty Fathoms | British GQ
    https://www.gq-magazine.co.uk/article/blancpain-x-swatch-scuba-fifty-fathoms-queue-london
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam