• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    DRAGON: to je jasný, vzhled je rozhodně něco, co je subjektivní. co ale není subjektivní, je kvalita zpracování, použitích součástek a jejich materiál, staletí vývoje inhouse movementu atd - prostě něco, co ospravedlní cenu zmíněných Tudoru nebo Rolexu. Hodně bych se divil, kdyby se tyhle něco daly srovnávat s těmi Leica hodinkami. zaplatit 14k usd jen za vzhled je hloupost. ale upřímně jsem se po specifikacich těch Leica hodinek nepídil, tak se možná pletu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ja bych je bral okamžitě, jsou nádherný + je to velmi kvalitni zalezitost. Nemyslim si, ze je fer srovnavat to s vecma typu mobil od Lamborghini (coz je tusim nejaka rebrendovana pozlacena mrdka), ty hodinky jsou dost unikat. A narozdil od imho nepěkných Rolexu, ktery tu byly zmíněný, jsou nádherný. Inu tisic lidi, tisic chuti.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    TOMMY_: Přesně.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Jako hodinky od Leiky, bych si hodne rozmyslel i za 14K CZK :)) prijde mi to podobny jako kdyz Ferrari vyrobi par jizdnich kol. Radsi si koupim produkt respektovane znacky ve svem oboru, nez jen propsany designovy jazyk a nazev.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    PLATINUM_TEETH: ani ne vintage.. nádherný Tudory koupíš nový za půl ceny, u 14k dolarů se budeme taky klidně bavit o Submarinerech
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    XMEDA: Ať je Leica jakkoliv ikonická značka, sám mám Leicy dvě, hodinky s jejich logem jsou proste divny spojení. Designove jsou teda hezky, ale za 10k resp 14k dolaru jsou k dostání třeba nádherný vintage Tudory nebo Rolexy.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    XMEDA: Jsou nádherný!
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Ani jsem nevedel, ze taky delaji

    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    PEJR: Jojo, to rikal u Lucie Vyborny na rozhovoru reditel hodinarsky skoly. Obor problem obsadit ale kurz plnej pravniku a doktoru z prahy na tri roky dopredu :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    UMIAKI: A lepsi to nebude, jemnou mechaniku se dneska da naucit ve dvou skolach v cechach, z cca peti.. nikdo to nechce studovat, ale treba v Jihlave je distancni kurz, a udajne je tam i narvano ze cekacka na nastup do rocniku, ale to bylo pred lety, nevim jak je to ted
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    TOMMY_: Takových lidí není nikdy dost, jen do toho!:-) Obecně chybí opraváři čehokoli mechanického - namátkou šicí stroje. Čekačky jsou měsíce dlouhé.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    AZIM: Na to jsem koulal vcera rano. Ten shop co ma v popisku ma dobry tipy na naradi a ruzny kity. Hodne premyslim ze se do tohohle hobby obuju poradne a naucim se servis aspon tech jednodusich strojku co mam. Zatim zvladnu jen vymenu strojku / rucicek a sklicka + tesneni..
    AZIM
    AZIM --- ---
    Aktuálně k představě jak vypadá servis chronografu ...

    Finally, My First Time Working on a Chronograph!
    https://youtu.be/Ltl0Kt3PYVE?si=tl52gJKDGE922JfN
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    TOMMY_: Tak Onyx píše, že je opraví za 6 tisíc, ještě jednou díky za tip!
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    TOMMY_: ok, diky za tip. Ty cekacky mi prijdou porad sileny (jsou to jediny hodinky co mam, takze mi moc nekonvenuje je pul roku nemit), ale co uz nadelam
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    DOTCOM: Cena hodinek vetsinou pri servisu neni urcujici faktor. Levneji se servisujou vetsinou jen stary primky nebo seika. Ale 7753 je automaticky chronograph s datumem. Omegy s podobnym typem kalibru ( ETA2890A2 )servisuju za dost podobny castky. I kdyz to je to o neco pokrocilejsi kalibr, tak si myslim ze cena servisu bude dost podobna.

    Na druhou stranu ja bych si ve stepansky nebo obecne v Praze asi nenechal oservisovat nic. Na chrona, vintage kusy a specialne na omegy - Onyx v Jihlave, na Seika Kodytek v Liberci.

    Ale obecne cena, asi zalezi jak moc chces experimentovat a kolik na to mas casu a co vyzadujes za kvalitu.


    Poskrabanejch. Znicenejch hodinek a spatne udelanejch servisu. Doby kdy lidi cekaj na zakazku roky - tusim v prazskem hodinarstvi bylo par fuckupu tohohle druhu ...

    U respektovanejch a vyhlasenejch hodinaru cekas na servis vetsinou mesice ( posledni 3 hodinky co jsem servisoval byla cekaci lhuta 6-11 mesici od predani hodinek po odevzdavku serizejch oservisovanejch hodinek ).

    A cena je tam vicemene bezna co pises. Samozrejme zalezi co se bude delat. Ale rozborka, vycisteni. Slozeni, a nahrazeni par dilu. Serizeni a vylazeni kalibru. Tlakovka. To se realne pokybujes kolem toho.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    byl jsem v hodinarstvi v premyslovske a tam mi rekli ze hodinky maji malo oleje a ze kompletni servis by stal 15-18 tisic. To me docela zarazilo, protoze to je skoro pulka ceny tech hodinek (Zepellin). Nevite jestli by to nekde nezvladli levnejc? Je v tom ETA 7753
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    docela cool - 3rd party extension tahu pro hodinky, ktere toto nemaji, nebo muze odpadnout nutnost dokupovat draze další články tahu v případě pořízení něčeho staršího z druhé ruky

    steel-reef.com

    Game changer for Rolex, Omega, Tudor....!
    https://www.youtube.com/watch?v=2RF1BgMQkTg
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Vyzvedával jsem nástěnné hodiny v Vánocům v MPM Prim přímo v centrále, tak jsem se zastavil i v jejich prodejně a koukl na ty Prim Tritium Sport limited:
    + mají příjemnou velikost, ale jsou hodně krabicovité a vysoké (to bude taky tím GMT strojkem)
    + ciferník vypadá hezky
    + je to fakt limitka, relativně málo kusů
    - a tímhle pozitiva končí
    - pouzdro je hodně jednoduše zpracované a má nehezky jednoduché tvary (srovnávám třeba s Orient Kamasu, za skoro třetinu)
    - broušení a leštění je základní, žádné přechodové hrany
    - gravírovaní je dělané ve Frýdku-Místku v Primu a jde to vidět, prostě to nesedí k sobě
    - pocitově bych za ně více než 8-10 k nedal, zdají se levné

    A pak jsem si povídal s paní v prodejně a dozvěděl se, že:
    - všechny díly kupují (asi v Číně) a v Česku jen montují dohromady a gravírují laserem na pouzdra
    - všechna pouzdra, strojky a všechno k tomu je tedy dovoz a maximálně podle návrhů z Česka

    Beru tedy zpět - není to mikrobrand, ale prostě jen továrna na hodinky úplně bez duše.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    XMEDA: ze by mel Prim udelat nejakej novej inhouse kalibr je asi bez diskuze :D. Osobne mam Prim rad, ale taky mi uz prijde, ze to tak trosku prehanej (to je kazdej rok nejaka limitka Orliku ci jineho modelu a ty ceny uz pripominaji drahotu). Kdyz Orliky staly kolem 30k, jeste se to dalo, ale ted to skocilo o 20-30k a to v tom nejsou zadne upravy. Takze uz jsem se tak trosku seknul a dekuji uz dalsi Primky nechci, to si radsi priplatim a koupim si Seika/Omegy/Breitlingy ... :D

    XMEDA: se schvalne zeptam me hodinarske spojky, jestli to nevi jakej je pomer mezi inhouse a nejakou "etou".

    MULISAK: me se cas od casu ozve moje hod.spojka a vytasi na me nabidku od par hodinaru (vcetne Prim) a ano dost modelu se rozprodaj/rezervujou jeste nez to vubec nekoho napadne dat na web lidem. (oni to tam pozdeji precijenom daj, ale je u toho "vyprodano" ci "nedostupne" :DDDD)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam