• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    カシオウォッチ50年の歩み | CASIO
    https://www.youtube.com/watch?v=LQNtRMOu7Xc
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    Byly to tydle 4205 mid-divery, od jejichz nakupu me hrozne odrazoval a ja je i presto koupil, generalka strojku vysla na necely 3000,-

    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    Jak už tu padlo X krat, na Seiko je machr Kodytek, jinam bych neposilal, zachranil mi strojek nasrot... zaklad pro dlouhou zivotnost hodinek je pravidelnej servis, kdo maze ten jede! :)
    HARPER
    HARPER --- ---
    Moje první Seika z konce 90 staly celou výplatu a vydržely cca 20let, pak se začal strojek zasekávat,dal jsem jedno seřízení,jely ještě půl roku a pak umrely,koupil jsem nové ,zase série 5 a myslím,že ty 20 let nevydrží, ale zase staly 10% výplaty - myslím že kvalita té základní 5 série šla dolů,ale stejně tak cena,takže asi nemá cenu servisovat pokud tam není nějaká ta nostalgická hodnota
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    XLACHTAN: Zkus jiné město. Bydlím na severní Moravě, náš zlatník posílá hodinky hodináři do Ostravy a všechno v pohodě. Nechal jsem si takhle měnit sklíčko na Seiko 5, stálo mě to cca 1100 a bylo to hotové do týdne. Teď se chystám je tam poslat znovu, ale na výměnu strojku - mám taky starý typ s 7S26, ale chtěl bych to prohodit za 4R46, ať je tam hacking a ruční nátah a taky se zpožďujiu třeba 20 s denně.
    BAAL
    BAAL --- ---
    XLACHTAN: Já jsem svoje 6R15 Seika dával do Koskomu a udělali mi to tehdy ale na záruku (ač jsem je nekupoval v česku), takže asi leda tam
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    To už můžu asi rovnou poptat, kolik by stálo vyměnit za třeba 4R46.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    DYSTOPIK: no tak to mě moc nepotěšilo :))
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    XLACHTAN: mám asi nejjednodušší seiko 5 automaty s 7S26 (strojek vypadá stejně). Nedohledal jsem, jak velkej je rozdíl v těch dvou modelech, ale kdyby to pro tebe bylo k užitku, tak když se mi začaly opožďovat, brnknul jsem kvůli vyčištění pod vyšehrad a tam mi řekli, že se to nečistí, že výrobce ani nedistribuuje náhradní díly a že by ten úkon stál víc, jak ty samotný hodinky. Že pokud k nim nemám nějakej sentimentální vztah, ať si koupim nový..
    Že prej jeden z významějších kšeftů s hodinkama v praze (nevim, jestli koscom..?) je vezme do servisu na vyčištění a za tu cenu vyšší novýho kusu vymění celej strojek.

    Koupil jsem si nový.. :/
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    TOMMY_: píše tam tohle:
    "Provozovna/dílna uzavřena do 31.3.2024 - do odvolání této uzávěrky nelze objednávat zboží s osobním převzetím v Nymburce. Eshop a odesílání objednaného zboží nadále fungují bez omezení."
    to datum se průběžně posouvá už nějaký rok...
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    HE11_KNIGHT: Ja jsem ho videl par let ( 2,3 roky ) zpet. A to pekne nevypadal. Ale zajed si za nim do Nymburku. Ackoliv, pokud tam uz uzavrel orovozovnu tak ted tezko radit...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Nevíte jestli Marek Frydl ještě vůbec žije? Mám u něj už čtvrtým rokem hodinky na servisování a už nějak neodpovídá.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Prosím, kam hodit v Praze na seřízení levný Seiko hodinky? (Seiko 7s26c stroj, moc je nenosím, ale začaly se extrémně rozjíždět)
    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    Pro milý počet palců nahoru přidávám krátkou backstory. Skoro dva roky jsem žil v domnění, ze jsme hodinky omylem odvezli společně s dalšíma vecma na charitu, když jsme vystehovavali být po dědovi. Pamatoval jsem si ale, jak vypadaly. Tak jsem tu přesnou referenci v uchazejicim stavu sháněl vsude možne a dost dlouho, až jsem je sehnal z Izraele. A dva dny po tom, co jsem je zaplatil a objednal, se našly ty po dědovi. Nakonec zůstanou doma pěkně spolu :)

    PLATINUM_TEETH
    PLATINUM_TEETH --- ---
    Seiko 6309 836b, rok 1985. Hodinky, který si děda kdysi dovezl z UAE a v tomhle stavu po něm zůstaly. Hrál jsem si s myšlenkou dat novou vložku lunety, ale asi je nechám takhle.

    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    TOMMY_: pokud pro tebe posledni kvalitni fotak vyrobila Leica v roce 1968, tak musis bejt uctihodnej pametnik :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Ted koukam na specifikace tech jejich kalibru, a je cool ze jsou na manualni natah a ze maji indikator natahu a velkou rezervu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOMMY_: Uz roky pouzivam Leica Q fotaky (uz je treti verze) a asi jsem nikdy nevidel lepe a kvalitneji vyrobenej fotak..nicmene hodinky bych si od Leicy taky nekoupil..Stejne jako dela Porsche kvalitni auta, ale ani hodinky porsche bych si nekoupil :)
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    DRAGON: Noo slovo Leica a kvalita nevim jak moc dneska plati. Pro me osobne posledni kvalitni fotak je M2.. dnesni modely mi spis prijdou jako drahy hracky pro duchodce z Floridy :)). Jeden znamej Leiky servisuje a tvrdi ze je to predrazenej smejd. A to ma sam sbirku leika fotaku. Ale vsechno stary modely, nejbovejsi ma tusim M2 nebo M4
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Maji jedny hodinky se swiss strojkem a pak svoje se svym inhousem. Na funkcni spolehlivy strojek neni potreba stoleti vyvoje a sudlani kolecka rucne. Leica dela jemnou mechaniku pro fotaky celou dobu, udelat si k tomu limitku hodinek na vysati dalsich obnosu z typickych Leica uzivatelu je pomerne logicky krok :)


    (Ja mam taky hodinky a fotaky od jedne firmy :)) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam