• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    UMIAKI: Hezky a do podrobna zpracovaná recenze, ale pro naprostého laika tam chybí základní informace a tou je způsob pohonu analogu a je možné, že autor žil v Itálii a plete si "rakouské" dekagramy a italské hektogramy, ale má tam dost zásadní chybu :-)
    "dvě deka (přesněji 195 gramů),"
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tyhle hybridní Citizeny 🖤 https://www.hodinky-365.cz/blog/citizen-promaster-jv1006-51l-recenze
    200 m, na ocelovém řetízku s plnými články a plnou sponou.

XMEDA
    XMEDA --- ---
    CASIO RING WATCH CRW-001 MOVIE | CASIO
    https://www.youtube.com/watch?v=_43hR7QccSM
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    V pondělí jsem jel přes Jihlavu a odnes hodinky do servisu. Vše jsme řešili na dílně a dovolili mi fotit.
    Hodinky byly úplně na suchu, ale bez poškození, prej jsem přišel za minutu dvanáct. Velmi příjemné jednání, pan hodinář vše vysvětlil a cca za dva měsíce budou hotové. Takže se na ně těším už podruhé. :-)

DAANJE
    DAANJE --- ---
    ahoj, dostaly se ke mě po dědovi tyhle pěkný vintage digi (Seiko A128 5010), bohužel displej je viditelný jen z určitého úhlu při přímem pohledu není vidět nic. Po výměně baterie problém stejný, navíc baterie vydržela jen chvíli, řádově měsíc dva. Údajně tyto typy hodinek časem ztrácí pozorovací úhel. Rovněž je nefunkční žárovička osvitu displeje.
    Bohužel takovýmto digitálním hodinkám se v hodinářstvích téměř nevěnují. Tušíte někdo o někom, kdo by měl zájem mi pomoci je dát dohromady, nějaké hodinářství pro které by bylo zajímavé se tomu věnovat?? Rád bych je zprovoznil a nosil, přecijen jsou po dědovi... předem díky

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OKULTICH: Hodinářství v Karlíně - https://www.volavka.eu/
    OKULTICH
    OKULTICH --- ---
    Zdravim, nemate nekdo radu, do jakeho servisu v Praze s naramkovymi hodinkami z pozustalosti?
    Dle ciferniku je to Omega a na dynku gravirovane datum 1939.
    Zatim mam zkusenost pouze s Hodinarstvim Vysehrad (celkem spokojenost-Prim a Seiko)
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    LITTLEFOX: Zajímavý detail, mít datum na dvanáctce.
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Chtěl jsem něco menších rozměrů v retro stylu a nedat za to ranec.
    Nakonec jsem vybral své první Oris z roku 1997 a současně můj první nákup na Chrono24.
    Po dvou týdnech na ruce naprostá spokojenost, vyměnil jsem řemen a chci je poslat na kompletní servis, přešlý majitel z Německa udává, že byly jednou servisované - předběhnou se cca minutu za týden.

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    JJOXER: Jsou to fashion watch.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LELI: plastovy spunty, ano
    LELI
    LELI --- ---
    XMEDA: to mas jako se spuntama od vina pod steracema, kazdej ma rad neco jinyho :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Kusy mrtvyho stromu nemaji na hodinkach co delat.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    UMIAKI: Open heart / skeleton mám rád. Na Holzkernu se mi právě líbí to dřevo. Chtěl jsem jen vědět, jestli to nejsou fashion watch. Pokud do toho dávají Seiko tak to je pro mě velké plus! (:
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    JJOXER: Za svých 500 eur a víc můžeš mít lepší a skutečné hodinky. Žádný normální výrobce nekombinuje dřevo do hodinek.
    Ty automaty mají Seiko 5 strojky - za ty prachy najdeš Orient open heart nebo i Seiko presage. Nebo Bulova open heart, jestli ti jde o to vidět ten strojek.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    JJOXER: zbezne jsem nahledl ; sekce "automatic" nema uplne (z pohledu dizajnu) spatne kousky .... ; kvalitu provedeni nedokazu posoudit. Kazdopadne asi 2-3 kousky me vizualne celkem zaujaly :D
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    Jake jsou nazory na https://www.holzkern.com/ ?

Designove se mi to libi, ale neumim posoudit kvalitu provedeni, komponenty...
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    Mám GBD-200 taky a v apce pod volbou “Link with external app” mám tři možnosti: Apple Health, Strava, Google Fit.

Takže by to teoreticky jít mělo, ale ozkoušené to nemám, nepoužívám to.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    UMIAKI: mam jinej model, ale stejnou apku - a neprisel sem na to jak to synchronizovat.
    A popravne ta aplikace mi prijde hodne nepovedena. :(
    PEJR
    PEJR --- ---
    UMIAKI: Nevim, ale pochybyju, udajne se to resi pres nejakyho prostrednika, kam syncujes oboje a pripadne posouvas co potrebujes kam potrebujes
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam