DAVIDOWITCH: I tu datumovku přelupeš raz dva a vlastně to k té zábavě také patří. ;) Akorát je potřeba si dávat bacha, abys ji neseřizoval plus mínus nějaké 3-4 hodiny od půlnoci. Takže vždy nejdřív seřizuju čas s tím, že točím tak dlouho, dokud mi po 12 nepřehodí datum, příp. den. Ale to, předpokládám, víš.
Mě třeba na jedněch těch starých Seiko, které jsem také dával na servis, protože pomalu nebylo vidět na ciferník, baví, že tam se datum a den neseřizuje otáčením oběma směry, nýbrž mačkáním větší či menší silou. Tudíž je to vlastně ještě navíc dobrodružství v tom, jestli odhadneš tu správnou sílu na den, resp. datum. :) Jo, a pobavilo mě, že jsem si myslel, že tyhle hodinky mají poškrabané sklíčko. Pánové už když to viděli, tak tipovali vlhkost. A já se dušoval, že jsem s nimi nikdy do vody nelezl. Nakonec se ukázalo, že to byla opravdu ta vlhkost a zakrátko už mi ukazovali krásně viditelný ciferník. A že prý stačí třebas jen déšť či větší vzdušná vlhkost a je zaděláno na problém...
Jinak jsem se ptal i na to, jak často by měly jít hodinky na servis. A že prý cca co 5 let, ale u Seiko zrovna že je to úplně v pohodě klidně po 7-8 letech. Takže jen co mi odservisují ty dvoje, co tam má, tak půjdou na servis i další dvoje, Seiko Monster a Seiko Samuraj. Oboje mám už skoro 10 let, takže je nejvyšší čas.