• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    KALIBAN: Snad všichni kamarádi co je měly je měly po pár letech mechanicky v hrozném stavu.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KALIBAN: Tak to je hodně fér cena, nebo šli s cenou dost dolu.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KOUDY: to bylo soucasti ty lekce, i kdyz mas pocit ze neco kupujes levne, podivej se po alternativach :) ale vyrazne lepsi lekce byla, ze nechci nosit hodinky za kilo a delat impulsivni nakupy. Cimz padem tyhle hnedy tagy na ktery uz koukam deset let a staly: 1000euro vcetne toho dph, jsou okej :)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KALIBAN: Tyhle mám v černý, kolik tě to nakonec stálo?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KALIBAN: A to jsem jeste ani netruhlaril a nenosil je do dilny :)), ale zase jsem ti je dal krasne levne. Tyhle jsou nicmene taky pekny :))
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KOUDY: ne od tebe jsem koupil gran carrery ktery byly mechanicky uplne v hajzlu a servis na ne aby byly vubec dal prodejny stal patnact litru a byla to jedna z zivotnich lekci za ktery sem zaplatil dle jejich dulezitosti kez by i jiny lekce byly tak levny... to byly jiny hodinky :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KALIBAN: Vzdyt jsi tyhle odemne koupil uz pred deseti lety ne? :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    jako to ze ctvrtina navrh dam to me teda fakt nenapadlo :( ale porad za ty prachy sem happy

CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    KALIBAN: Proto jsem si nákup přes Chrono rozmyslel a šel jsem alternativní cestou...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KALIBAN: ciwe 25% clo+dph ... au
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    aneb kdyz uz na ne cumim celou tu dobu co me hodinky krapet zajimaji... a mam nastavenej filtr na tak malo, ze predpokladam ze dojdou hodinky ktery rozhodne nebudou vonavky.. ale jako daily driver...

mely by dojet v pondeli tak dodam fotky :)

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Kdyz tak v kazdym hodinarstvi vidim ty hodinky JVD...Jasnena Vlahova Design... to se tady jen skladaji nejake cinske komponenty a sem tam myiota strojky (par nejdrazsich ETA), nebo to jen dovezou uz slozene po paletach a prebali?

Dost mi to pripomina ty MPM Primky
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    Zdravím, ženě došla baterka v 6n53, měníte si to standardně sami, nebo kam se podobné hodinky dají v praze přinést?
    ASLAN
    ASLAN --- ---
    RODWY: Podle toho v čem a od koho. Pokud se nepletu tak to je stejný základ jen 82S0 se používá v těch hodinkách co mají vypadat "jakoby víc cool" nebo mají otevřený číselník ale jinak v tom zásadní rozdíl nebude.
    RODWY
    RODWY --- ---
    Panove co strojky Miyota? Respektive 82S0 nebo 8215.)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GLOBETROTTER: To bych asi mel vyhodit ty cca 45 let stary Seika co jsem tenhle tyden nosil aby se pohly.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Takže bych to rád uzavřel s tím, že něco je v Česku levnější a něco dražší (každopádně to, co je dražší, tak je dražší maximálně tak o daň, kterou jsi v USA zapomněl připočítat, tu platíš Ty jako zákazník navíc nad cenu, v Česku je daň už v ceně). A kdo chce na koleni opravovat staré bezcenné hodinky, ať to dělá. Samozřejmě cenné, raritní a s citovou hodnotou je o něčem jiném. Kdo si radši pořídí nové za cenu servisu starých, ať to taky dělá.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GLOBETROTTER: O houby prijdes, vodotesnost na deklarovane puvodni urovni po tech 15 letech uz stejne nemaji a tesneni okrouzkove u hlavniho deklu vymenit je otazka desetikorun. Muzes vymenit i u korunky nebo pusheru a nechat udelat tlakovou zkousku, ale to uz bude drazsi.

Rucickovy quartzky zerou min nez displejovy digitalky. To je taky duvod, proc v digi Casiiich W800H a kombinovanych EFA110D cumi tlustsi CR2025 baterka (165mAh), zatimco rucickovy EF125D maji placku CR2012 s tretinovou kapacitou (55mAh). Vsechny jsou "10 year battery". Je to logicky, rucickovy neumi svitit, pipat, nejsou na nich stopky, nekolik budiku, odpocet, dual time a jiny casto pouzivany ficury. Jen rucky a datumovka.

Fotaky nebo telefony tady levnejsi nejsou. Napr:
    https://www.megapixel.cz/nikon-z8-telo vs https://www.bhphotovideo.com/c/product/1765622-REG/nikon_z8_mirrorless_camera.html 72k je o dost min nez 99k s dph a 82k bez dph. I kdyz k tomu pridas 3 roky priplacenyho nikon care $280, porad jsi pod cenou tady a krome zaruky v tom mas jeste accidental protection.

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1759240-REG/sony_a7r_v_mirrorless_camera.html vs https://www.megapixel.cz/sony-alpha-a7r-v-telo 68.5k je o dost min nez 90k (74 bez dph), moznost priplatit 3 a 4 roky obdobne. Obvyklej plat na obdobne pozici 3-4x nasobek zdejsiho jako bonus.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: EDIT: v Česku, ne "vám Česku"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam