• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Casio vs. Rolex #standupcomedy #watch #comedian #standup
    https://youtube.com/shorts/VoGwA5aGab0
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DRAGON: Nebudeš prodávat tu vázu? Kdyžtak SZ.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Máte někdo zkušenosti s Lotusy? Konkrétně by šlo o ručičkové quartz s Bluetooth. Dá se očekávat podobná kvalita jako Casio nebo je to někde úplně jinde?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Diky, mrknu na to. Je to pozustalost po mame. Nechtel byste to nekdo? Mne se to domu nehodi a kldine to prenecham nekomu komu to udela radost :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DRAGON: nějaký nápis nebo něco to nemá?:)
    Podobný jako ty vlevo jsem našel za 250 USD
    RARE Early WORKING KERN & SHONE Torsion German Anniversary Clock Glass Dome KEY | eBay
    https://www.ebay.com/itm/205501155638

Ty vpravo by pak cca mohl být tohle
    Lot - German 400-Day Bandstand Torsion Clock
    https://www.fontainesauction.com/auction-lot/german-400-day-bandstand-torsion-clock_E3448238D9

Takže něco kolem 200 USD, asi spíš míň
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    DRAGON:Tak trochu OT: Hodiny nevím, ale váza je z hutního skla, podle Návrhu Jana Beránka ze sklářské huti ve Škrdlovicích, jméno je tuším Vrtule, nebo Šroubovice.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    netušíte někdo, jakou cenu tak maji tyto dvoje ročky? v perfekt stavu funkcni jsou.

VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Kdyz s tim D.Farny zacinal, tak jsem si rikal, ze bych takove hodiny domu chtel. Ze to nebude uplne levny jsem tusil. Mezitim, zkusim ukecat kamose, ze by ty moje digitron/pragotron stopky predelal na hodiny :D

RODWY
    RODWY --- ---
    cau,nahodou nekdo kod na Timestore?diky
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    JJOXER: tak ono hlavne zalezi odkud to amazon posila... ja objednal knihu, standart shipping do 3 tydnu z UK. 2 mesice balik nikde, amazon vratil penize a za 3 tydny mi prisel z celnice dopis, takze jsem musel vyplnit na celni sprave formulare, zaplatil 40kc dan... ale nor ebay to ma resene tak, ze kdyz si nechas poslat neco z mimo EU, tak pri checkoutu platby po zadani sve adresy se ti automaticky vypocita dan a nekdy i clo do dane zeme. Vopruz je to, ze ceska posta, dhl apd nepozna, ze dan je zaplacena. Pokud je zaplacena prijdou ze spedicni firmy emaily, ty vyplnis a neplatis nic, jen na celnici ti to zdrzi o dva 3 dny. U ceske posty se to da vyresit tak, ze kdyz ti treba ebay posle sledovaci cislo, tak hned ho dam do trackingu ceske posty, tam zjistim, ze to je v jejich systemu, vyplnim ty formulare a balik potuje rovnou k tobe. Treba ty Seiko hodinky byly odeslany v pondeli ze Singapuru ecenomy shipping a v patek tentyz tyden jsem je mel doma a podle trackingu to vubec pres celnici neslo. ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PEJR
    PEJR --- ---
    BOBASH: Dulezity je si overit kdo v danym pripade hradi celni zalezitosti. Muze jak prijemce, tak odesilatel.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JJOXER: Jo Amazon nebo něco jinýho, co je lokalizovanýho sem, to asi umět bude.

Ale normální zahraniční eshop ti neukáže českou DPH.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    BOBASH: Tohle vyjádření mi dal specializovaný útvar celní služby.
    Plus jsem balíky objednával na Amazonu a přišlo to přesně jak říkám.
    Ale pokud máš lepší zdroje, tak si je samozřejmě rád přečtu.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    JJOXER: Ne, nemá, protože nemůže mít. Může v sobě mít maximálně nějakou lokální obdobu DPH, která ale u nás jaksi nemá význam. Musí se zaplatit evropský DPH.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    BOBASH: Koupit věci na eBay nebo na Amazonu se dají tak, že člověk “zaplatí” to DPH už v rámci poštovného.

Ona ta cena na webu kterou platíte například v USD už v sobě to DPH má. Reálně je to potom jen o vyplnění správných formulářů pro naše byrokraty, aby to člověk nemusel platit dvakrát.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nikdy to neni dragon, vzdycky je to nejakej jeho kamos.
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    Tak jsou doma ;)
    NITE Hawk Nightfall s trubicema T100

BOBASH
    BOBASH --- ---
    KALIBAN: Tak clo je 6%. Zbytek je DPH, kterou u věcí koupených tady platíš taky, jen se koukáš akorát na ceny s DPH.

DRAGON: No ono je to nejen ojebávání státu, ale taky nefér konkurence pro všechny, který tady ty samý věci prodávají poctivě a zaplatí z toho daně. Nebo i pro ty, co to tady vyrobí, protože ti z toho taky zaplatí tu DPH.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XMEDA: simtě, nezapomněl sis vzít prášek na hlavu? Víš že je máš brát pravidelně!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam