• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    XMEDA:

Pokud nelpíš na Quartzu a Primu, nevadí ti Japonec vevnitř a zajímá tě "černá" vs kov tedy bytelně udělaná záležitost k trenkám i třeba bundě, košili,...se kterou nepotkáš dalších 5 za den a to za slušnej peníz IMHO bys moh bejt cílovka pro tohle.
    Mj. zde

https://www.irisimo.cz/vostok-europe-nh35-125a747b

Popravdě jedinej důvod proč jsem je ještě nekoupil je že už jedny N1 -Rocket mám. BTW ty moje mi chválil i obzvláště zavilý exemplář tvora jménem Elton ( takovej ten co dštil síru na Frýdek min. jednou denně). Historická kontinuita tam je ovšem Litevci šli po dohodě s původním Vostokem (resp. mateřskou fabrikou) zcela vlastní cestou a slušně prodávaj mj. v USA. (dívám se na tebe, Prime :)

Protiargumenty jsou tady asi jen dva- původní Vostok za pár šlupek který jsou IMHO ovšem poněkud klumpr ( i když stylovej a lacinej) anebo můj oblíbený overkill s všestranným použitím a to černý Kamasu za 10 k.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TALPENNY: Me by se treba libily ty cerny sportky, kdyby mely quartz a nerez tah :) Jenze u Primu by i takovy staly 15k tak jebat.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    XMEDA:
    :) Dík za tip ale "Sportky" od Primu s Japoncem už mám .Spartak vs Sport je asi jako Presage vs Sumo a Orlík původně taky nebyl žádná oblekovka.

Spartak je IMHO vhodnej tak do kavárny anebo pro nerdy girl (případně ženu - vamp) z Hodinky365 .
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    :)))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TALPENNY: simte orlik.. tady mas 20BAR avtamaty https://eshop.prim-hodinky.cz/prim-sport-68-automatic :)

(A ted si vedle toho dej ty Spartaky za vic jak dvojnasobek.. )
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    CUNESK8:

Tak snahy jakkoliv racionálně uchopit Prim a jejich mj. cenovou politiku jsem s mocným nástupem Prim Spartak 39 trošku vzdal :) Když pominu že z perspektivy Spartaků absolutně nejsem cílovka :

po sjednocení a nástinu věcí budoucích v podobě pár povedenejch "lacinějších "kousků v řádu +- 15-25 k vs Prim Manufacture přijdou s timhle . Vizuálně pěkný, nic proti Sellitě ale za tyhle prachy tam IMO mohli teda nacpat aspoň nějakou jejich modifikaci. Něco podobnýho udělat Glashütte anebo Švýcaři s takovouhle cenovkou a pořádnym promem jen se po tom zapráší, tady si nejsem jistej.

Krátce : Prim Spartak je IMO velice slušná oblekovka s Příběhem (a Sellitou :) za ne úplně friendly peníz pro tradiční domácí rybníček s pár sběrateli kuriozit z venku. Díky, za mě pass a stále čekám na Orlík Special Edition za 40k :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    TALPENNY: btw. jinak v tom Spartaku neni ta jednickova Sellita, jak je vsude za to v komentech hejtujou, ale nejaka TOP. Jsou myslim ctyri ty Sellity, jen v tom Spartaku neni zdobena... ;)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    LITTLEFOX:
    THEODORIK:

Tohle krátce asi úplně nepůjde. Tak nemíním tu předstírat hlubokou znalost příslušného businessu každopádně on to IMO neni úplně špatnej deal (i s přihlédnutim k tomu za kolik se zánovní dají po Internetech sehnat ). Navíc to musim uznat např. s Aquis IMO dost designově trefili .

Oficiální ceny jsou řekněme ...evropské a jedná se o hodinky z věhlasné země kde je průměrný plat tuším +- 6k Euro . Pak je možný se podívat na cenovou politiku k místní neméně věhlasné konkurenci viz Tudor , Omega a samozřejmě Modla (velké M záměrně) Rolex .
    Udržení hodnoty tady taky nebude už asi úplně marný a skoro by se dalo říct že neni moc o čem .

Jenže z pozice např. českýho zákazníka tu vidim hned několik věcí co by někomu mohly víceméně vadit :

a) v ČR i jinde je nosí docela dost lidí

b) My vs Oni - My jsme Ti Hodní (a udržitelní :) co nastavují zrcadlo hnusným vydřiduchům se Superposh butiky a falickými doutníky (i bez nich) co tlačí ceny nesmyslně vysoko . My ovšem dodáme švýcarskou (!!!) kvalitu za přijatelnou cenu a ještě zachráníme útes. Mmmm k.

c) jsou IMHO trošku ...na první signální ?

d) proč se zabývat IMO poněkud trendy Orisem když co se např. dnes tak populárních Aquis a exkluzivně in-house možností týká je tu třeba Monta. Dál Longines HC kde je to už u některejch verzí ca o 1000 Euro méně. Dál Hamilton Khaki kde je cena poloviční,...

Anebo potom taky Seiko kde je mj. X dobrejch low cost možností a Kamasu kde je cena ca 400 - 500 Euro . Co se týká možností bez in-house je toho nesmysl . Ofc že tady kvalitativně Oris co se už zcivilizovanýho Cal 400 týká - asi - většinou vede :)

e) sem tam negativní reporty ohledně QC, servisu, prvních verzí Cal 400, stížnosti na zvyšování cen,...

Krátce - pokud bych byl do hodinek zapálený Švýcar a nadšenec asi bych s jedněma Oriskama moc neváhal. Ovšem jakožto plebej z ČR co chce srovnatelnou kvalitu za přijatelnější peníz bych se asi poohlédnul jinde. Zejména ve sféře bez in-house strojků.

BTW když už tu padlo téma cen a Švýcarska např. dneska tak propíranej Prim Spartak 39 - fakticky pěkný hodinky se Sellitou s evropskou cenou ovšem primárně pro českej a slovenskej trh :D
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    Dalsi novy prirustek.

LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    TALPENNY: Já ti nevím, nad ničím jsem nevyzrál, na Naplavku nechodím, ale jedny ojetiny od Oris doma mám a nedám na ně dopustit. Byly v servisu a tam říkali, že jsou v pěkném stavu. Zkrátka, Oris mám rád a líbí se mi jejich práce a přístup k hodinkám. ;⁠-⁠)
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    TALPENNY: Ty Orisy jsou spatnej deal kvuli strojku a cene (conse tak docitam) nebo je i jinej duvod?
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    GLOBETROTTER:

No tak Quartz taky občas neni zrovna láce a slušnej automat se dá pořídit za pár švestek viz např. Orient (!!!), Seiko anebo Steinhart.

Racionální (?) důvody pro koupi drahýho automatu jsou IMHO v zásadě tyhle :

a) chceš ukazovat že máš na utrácení
    b) IMHO hloupý konvence - business, politika etc. etc. tedy pár luxus kousků k obleku anebo na nějaký to zasedání venku etc. etc.
    c) fandovský sen
    d) jsi nešťastník co uvěřil že platí Super Mega Kvalitu
    e) jsi jedinec co na to všechno "vyzrál" ( resp. tě namotaly microbrandy a bývalé microbrandy) a chodíš po Náplavce třeba se zelenejma Oriskama.

Jako... co by to bylo za život kdybychom si nekupovali drahý píčoviny :) Na stranu druhou když vidim ty sáčka co jsou jim na domluvených schůzkách nalévány sklenky se sektem a prezentovány superdrahý šmuky tak se musim smát . Za dražší i drahé osobně považuju cokoliv nad dejme tomu 12-15k ale ofc tenhle pohled na věc nikomu nevnucuju.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GLOBETROTTER: ber to jako sperk. nekdo si koupi radeji bohemia crystal za par korun, ale nekdo touzi po bilem zlate s diamanty. Hodinky jsou neofiko :D jediny pansky doplnek, ktery tohle nabizi. Mne treba na quartzech stve, jak se cuka vterinova rucicka a libi se mi celkove, jak funguje a pracuje automatickej strojek. U mnoha dokonce zezadu vidis, jak se o pohybuje a cim si dela rezervu. Jasne, prakticky je obhajitelnej tvuj argument, ale uplne stejne chapu druhej pohled :)
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    Sakra nosím to několik let a všimnul jsem si až teď, že mám hodinky pro rolníky.

Tak to mi ho teda vyndej…

GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: EDIT: A přesnější
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DRAGON: Jasně, naprosto chápu, já bych to na ruce nechtěl taky, pokud bych nešel na nějakou historickou akci :-))) Ad "dřív se něco dělalo jinak než dnes": Já třeba nechápu, proč bych si měl kupovat drahé hodinky, které musím obden nosit nebo mít v nějaké drahé krabičce, zapojené do zásuvky, aby se v ní ty hodinky vrtěly a ještě je musel každý týden nařizovat. Když můžu mít stejně vypadající, modernější a levnější quartzky.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GLOBETROTTER: však to je klidně možný, že to má svůj historickej účel v gramotnosti resp jejím opaku, nicméně to pro mě není argument, já bych to na hodinkách nechtěl, a to tím spíš, že to má právě tento důvod :) dřív se dělalo spousta věcí jinak než dnes, já sem s tím úplně v pohodě, ale na ruce to nechci :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DRAGON: Ty dva poslední argumenty naprosto chápu, ale co se týče toho prvního, tak fakt nevíš :-)))
    IIII x IV Proč se hodinářská 4 píše jinak? | Blog.Helveti.cz
    https://blog.helveti.cz/iiii-x-iv-proc-se-hodinarska-4-pise-jinak/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GLOBETROTTER: urcite nepletlo, protoze na to zkratka pro zjisteni casu nekoukas, ale sralo by me, ze se tak ctyrka nepise, nevim, asi ocd, ja bych to na ruku nedal. Ale me se ani nelibej ty hodinky, nelibi se mi ten silnej stribrnej ram, u me by to bylo vyreseny hned:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam