• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAOSMIČKY aneb zuby moudrosti
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: homeo arnica montana 15 nebo 9 ch na hojení, potom led , a pár ibalginů nebo aulinů:)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jo cukřík, co šel 1 km od vytrženého zubu (homeopatický lék) určitě pomůže!
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Prosím zítra mám jít trhat osmičku dole, Mate nějaké tipy co mít doma po zákroku co pomůže od bolesti?i Nějaka homeopatie?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Par tydnu zpatky jsem absolvoval zastavku c. 2, na moji zubarske odysee. Ale nejdriv par postrehu k hojeni toho prvniho zubu. Dira se mi zacelila snad behem 2 dnu - skoro bych si ani nevsimnul, ze mam o zub min, nebyt vedlejsich priznaku. Uz predtim jsem psal o odrenym koutku. Tak ten druhy den prasknul a pak kazdy nasledujici rano pri tom prvnim rannim zivnuti - asi znate, peklo. Trvalo to snad 10 dni, nez se to zahojilo (pak mi zubarka rekla, ze na to existuje nejaky zazracny ointment). Druha neprijemnost, jsou afty. Mel jsem snad nejvetsi aft v zivote, kterej palil jako cert a zmizel snad jeste za dyl, nez ten prasklej koutek. Pry se to ma vyplachovat desinfekci (ustni vodou), ale ja jsem true school, co trpi a pak o tom fnuka na netu. Dobry, bebicka zmizly, vratila se dobra nalada a objednal jsem se na druhou horni.

    Tentokrate slo vsechno v zasade hladce a zubarka sama (a to dokonce bez sestry) vytrhla zub behem 10 minut. Pokud se nekdy nekomu zdalo, ze sestricka co pri trhani zubu drzi hlavu vypada desive, tak opak je pravdou. Je to vazne uklidnujici a kdyz tam napodruhe nebyla, tak zazitek byl jaksi znepokojujici. Ale probehlo to rychle, takze fajn. Problemy tentokrat nastaly pozdeji a mohla za to vedra. Po tydnu nejistyho pocitu, ze se to nehoji, jsem prisel znovu (zubarka mela dovolenou, takze jsem to musel vydrzet jeste 3 dny navic). Zaroven bych rad poznamenal, ze ibalgin proti bolesti je tady trochu kontraproduktivni, protoze mi daval pocit, ze to neboli a ze je vlastne vsechno v cajku. Nebylo. Kdyz se mi zubarka mrkla do huby, okamzite vytahla injekci, pichla anestezii a zacla to znovu vsechno rozrejpavat a cistit. Navic mi pohrozila antibiotikama. Dalsi den jsem se tam stavil jeste jednou na kontrolu a od ty doby je vsechno zas tak jak ma bejt. Dira je zarostla, afty sice byly, ale to uz neresim. Dam si par mesicu pauzu a na podzim jdu na spodni. Zazitek bude opet unikatni, protoze to bude delat jiny kolega. Bude veselo, ale aspon to budu mit za sebou.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost se stomatochirurgií Měchurka v Praze?
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Jediny predsevzeti na rok 2019 bylo poslat konecne do hajzlu vsechny 4 moje statny a rovne rostly moudraky. Od konce unora jsem to vselijak odjkladal az konecne dnes prisel na radu prvni - vlevo nahore. Po vselijakych resersich jsem se neobaval zadnych komplikaci.
    Po 15 minutach v kresle vsak moje zubarka - drobna to zena - prohlasila, ze s horni osmickou tohle jeste nikdy nezazila. Setrela si pot z cela, pozadala sestru at otevre okno a zavolala posilu. Doktor se zkusene misto pacidla chopil rovnou klesti (to jsem nahodou otevrel oci) a po dalsich 10 minutach usilovneho viklani sem-tam, zatimco mi doktorka drzela hlavu, zub opravdu vytahl. Nutno priznat, ze samotny zakrok pri anestezii vubec nebolel. Neprijemne to bylo, samozrejme, ale jedine co bych ozelel jsou odrene rty a koutek od lekarskych nastroju. Ted uz si davam na lekarsky doporuceni ibalgin a pivo a jen co se dira zahoji objednavam se na druhou horni. Doufam, ze me ceka prinejmensim stejna zabava. Kez se mi zanety luzka vyhybaji.

    PS. Chvili jsem vahal jestli si tu relikvii vzit domu na pamatku, ale nenapadla me v tu chvili zadna prilezitost kam bych si chtel vzit nahrdelnik z vlastnich zubu a s nechtenym organem se mlcky rozloucil.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    vidim, ze je tady mrtvo, ale i to, co jsem precetla, me zatim povzbudilo :) dnes mi trhali jednu dolni, mela jsem z toho panicoku hruzu, ale slo to hezky, skvele naladeny stomatochirurg, vyndavani trvalo asi 5 minut, vybral ji celou. Z ambulance jsem sla jakoby se ani nic nestalo. Akorat plivu porad krvave sliny a uz to zacalo bolet. Trochu se obavam zitrku, jak zacnu jist.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Horizontal semi-impacted wisdom tooth (sonic vs piezosurgery)
    https://www.youtube.com/watch?v=7p2kNh1-z6Q
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Dneska je to přesně týden co mi zubař vytrhnul jednu dolní osmičku. Kořen se musel vysekat z kosti takže samý legrácky:) Ale poslední asi dva dny mi "trnou" (brní) dolní přední řezáky (2,1,1,2). Měli jste to někdo? Kdy to přestalo?:))
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    TWISP: tak jestli byla pěkná
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    GARBAGE: to je pravda, já mu zavolala a on řekl, at ještě pár dní počkám, tak jsem počkala a je to v pořádku .
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    LUMIAN: Tak to je super :-) ale stejne bych vzdycky radsi sla, protoze nikdy nevis.. nekdy tam jdes zbytecne a pak ti zase vycitaji ze jsi nesel/nesla driv. A je nekdy tezky poznat tu hranici.
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    GARBAGE: moc díky, za tři dny od příspěvku to bylo dobrý, volala jsem dr. a on říkal že je to běžné, že mám počkat, už je to uplně v pořádku :)
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    LUMITA: To bych sla. Muze to bejt i zanet nebo cokoliv.. klidne i suchy luzko
    LUMITA
    LUMITA --- ---
    Hezký den, chtěla bych se zeptat, minulou středu mi trhali poslední osmičku, čtvrtek, pátek mě to vůbec nebolelo, ale v sobotu mě najednou začali na té straně bolet zuby (asi 3 poslední), a dodnes to nepřešlo, nevím jestli je to k tomu (i když díra po moudráku už mě nebolí) nebo se tam udělal jiný problém, měli jste někdo takovýto problém, nebo mám jet k zubaři? Moc díky
    KROKODYL774
    KROKODYL774 --- ---
    :-( na trhání osmiček nerada vzpomínám. Byly to muka, ale naštěstí mám skvělou paní zubařku a ta se snažila, aby to pro mě bylo co nejméně náročné :-). Byla jsem trhat všechny 4 najednou a musela jsem pod celkovou narkozu http://www.schwarzdent.cz/nase-sluzby/extrakce-zubu/...všechny mám doma :-D a jsem ráda, že už to mám za sebou.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    EKIM: ta je ale ošklivá, celá sežraná :) měla jsem si svoji taky vzít dom, ale byla jsem rozrušená z toho, že mi málem při trhání spadla do krku. Tak třeba vyfotím tu druhou.
    GARBAGE
    GARBAGE --- ---
    PIKKMA: no ja nevim.. radsi zajit ne? :-)))
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    při vyndávání stehu po osmičce mi tam zubařka jeden zapomněla... vadí to když jsou to ty vstřebatelné nebo si tam mám radši skočit? Nějak to kolem bolí a mírně natýká tak nevim
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    od ty doby, co mi zubarka vytrhla horni osmicku, me kdykoliv piju alkohol, zacnou priserne bolet na ty samy strane zuby. trva to tak 5 minut, vystreluje to az do tvare a je to hodne intenzivni. zubarka mi rekla, ze tam nic nemam (krom nakyho defektu na sklovine, kterej muze zpusobovat citlivy zuby, ale ne takhle moc), ze to je psychicky. ale ja vam rikam, neni, boli to strasne a netyka se to studenyho ani teplyho, tyka se to jenom a pouze alkoholu. stalo se vam nekomu nekdy neco podobnyho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam