• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAOSMIČKY aneb zuby moudrosti
    Máte je? Trápí/ly vás? Máte na ně nějakou fintu nebo jen tiše trpíte? To vše a ještě něco navíc aneb zuby, pohroma huby.
    rozbalit záhlaví
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PAN_UZIVATEL: Pokud tam boli jen kaz a zbytek toho zubu je ok (a tobe neva vyklopit treba 3k za napravu) tak se to da taky odvrtat, zaplombovat a zanet prelecit. Ale to at posoudi zubar :)
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    XMEDA: Jsem to asi napsal vyhrocene, vylozene se nekyve, ale ta neusazenost lze vnimat. Boli pri zatlaceni na zub pomerne hodne. Musim sehnat zubare. Spise se zna, ze nez to zaridim ubehne mesic, dva... U nas ve meste to trhal jeden zubar, k nemu se chodilo jen na trhani, tak jsem myslel, ze na to je nejaky jeden specialista.

    Ja mel starou zubarku a ta mi rozmrdala vrtackou zub, takze dle mne mne ceka do nekolika let implantat, protoze to je v tahu. Tehdy jsem skoncil se zubari, resil s ni osmicky, jelikoz jsem zacal vnimat kriveni se zubu, tak vubec nechapala, co resim... takze mi moc nikdo nikdy nerkl, jestli tu osmicky musi ven, a nebo ne, proste ze zdravotnich duvodu.. nyni resim uz i esteticke, ze bych si dal rovnatka, to kriveni se vyvinulo a nejak to ignoruju roky a pak nahle si rikam, kam se to posunulo...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PAN_UZIVATEL: Ten horni jsem mel s kazem a prasklej, kolem v dasni uz byl trochu zanet a sem tam to i v noci fakt nechutne bolelo. Nepatrne volnejsi taky byl, ale ne ze by s nim slo nejak vic hybat. Neco jako paralen nebo valetol s tim nic nenadelaly. Ale pomohlo to opakovane vycistit a pak ustni voda treba 3min a nebo elmex gelee na to zabiral. A led byl kamos taky. Ty posledni dva tydny nez to slo ven uz byly otravny.

    Normalne to trha zubar pokud neceka komplikace, nebo nekteri posilaji na kliniky ustni a celistni chirurgie. Ja su hemofilik a trhali mi dve zaroven, tak jsem byl v FN Bohunice (Brno) na sálku, normalne do trenek, oblict andela, hodili preze mne jeste kryti s otvorem jen na pusu, asi sesti davkama to lokalne umrtvil ze jsem od oka po krk mel uplne necitlivou stranu xichtu a pak viz niz. Horni vypacil a vytahl, spodni zkousel pacit a pak ho musel rozporcovat vrtackou. Pokazde ty rany ucpal vstrebavaci houbickou neco jako gelaspon a zasil. Ty nite me pak otravovaly v puse jeste asi tri tydny, nez se rozpadly a zmizely. Prvnich asi 4-5 dni to jeste oteklo, zvlast ty dasne. Ale pak se to pomalu zase srovnalo. Ted uz je to mesic od rezniciny a krome toho pocitu, ze tam neco chybi a citlive te dasne v miste kde zuby byvaly, se to uz chova docela ok. Ale kdyz treba dobiham autobus a vic se rozproudi krev, tak je citit, ze to jeste pracuje. Uplny vyhojeni celisti je pak na par mesicu.

    Kazdopadne hodne individualni zalezitost. Ted jsme to probirali s kolegama a nekdo mel zuby venku u zubarky ani nevedel jak a hotovo. A nekteri to meli jak ja, nebo jeste jeden mel na fotkach uplne oteklej modrej oblicej a ze pak jedl prasky na bolest nekolik tydnu.. Me treba z hematologie trochu strasili tim, ze vlastne bezny analgetika nemuzu kvuli krvaceni, tak ze jen valetol nebo paralen. Ale nakonec jsem zbastil jen asi 4-5 valetolu ty prvni dva dny a pak uz ok.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, nemam zubare, nyni shanim, tak budu rad za tipy na nejake schopen v Praze. Nicmene kdo trha osmicky? To dela normalni zubar, a nebo naopak musim k nekomu jinemu? Diky.

    P.S. Nevim, zdali nekdo mate zkusenost, ale zacala mne bolet oblast kolem osmicek. Docela silne bolesti. Jsem si dnes docela zkusil na ten zub sahnout a jako tlakem s nim mohu i zakyvat, coz asi neni v pohode. Takova blba otazka, jen mne to vydesilo.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tak uz mam taky o dve min. Horni sla celkem rychle a spodni zkousel doktor pacit a pak ji musel rozvrtat na dilky.. pulka xichtu jeste mrtva.. to jsou teda zazitky.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    SCHWAB: nakonec zkusila kliniku poblíž Hradčanské, doktorka jí řekla, že tam to nedělá, ať za ji dojde do fakulty na Karlák. Normálně v lokálce, bez žádanky, bez placení.

    Žena tam šla.
    Lokálka, vyndání osmičky (plus sedmičky, páč cysta u osmičky, které byla horizontálně, vyžrala kořeny u sedmičky. Škoda, že ji její zubař dřív neposlal na vyndání, ale až když si o to sama řekla). Hezky se to hojí.

    Jsem takovej otrávenej, že to jde udělat kvalitně bez komplikací v rámci zdravotního pojištění, ale zubař by ji poslal někam, kde by to bylo s více chemie a 10k.

    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    SCHWAB: ja mel nejlepsi zkusenost s doktorem Opoleckym, bez bolesti a zadarmo
    Úvod - Vinohradská stomatologie s.r.o.
    http://www.vinohradskastomatologie.cz/
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    našel jsem toto vlákno, protože podle nazvu pokrývá, co hledám. Číst to tu nebudu do minulosti, sorry :)

    kam na extrakci (nebo kam ne!) s analgosedací? a fakt dobrou péči o nervy kolem zubů? (klidně i celkovou možná...)

    //point: manželka zubařem poslána na výtah osmičky, nebo rovnou obou na jedny straně, že to bude šup šup. ale tam (Praha - Měchurka), že to nebude tak fajn, vlastně vůbec. Takže najednou je z toho 8000/hod + léky za anasteziologa a pak ještě iednou, protože druhá strana držky. Osmičky jsou prakticky vodorovně a zarytý v dásni//

    Jsme z Kladna. Do Kladenský nemocnice nechce (ani zadarmo). dnešní netopruzkum ukazuje prstem na Homolku (stejni lidé jako na Měchurce), nebo ÚVN, nebo Ďáblice - Skalický.

    Můžete někdo sdílet zkušenost?
    AVES
    AVES --- ---
    RESTINPEACE: Už je v důchodu.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    AVES: das mi na ni prosim telefon?
    AVES
    AVES --- ---
    *mně
    AVES
    AVES --- ---
    Podle mě jsou všichni zubaři posedlí trháním osmiček. Když zubařka koukala na můj rentgen, tak řekla, že vypadají v pořádku, ale i tak by je raději vytrhla. Tůdle! Určitě si je schovávají do šuplíků a poměřují, kdo jich má víc. Jinak mi jedna holka říkala, že lidi, kteří nemají osmičky přirozeně (jako ona), jsou z nové lepší generace lidí. Lidí vysokých a bez osmiček, samosebou s vyšším IQ.
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    RESTINPEACE: jo štychy, já měla zoubky maxíky, no
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    IVANEM: jaky stychy? me zubarka nic nesila a nebyt toho zanetu z horka, tak se dira zacelila behem 2 - 3 dnu sama
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    Když to tady tak čtu, tak se docela děsím, co máte za zubaře.
    Můj zubař mi vyškubnul dvě osmičky vlevo, při jedné návštěvě obě dvě. Domů mi na noc dal pytlíček Nimesilu s doporučením ledovat a spát na druhé straně kde nejsou vyškublé zuby. Kdyby to bolelo, tak druhý den Brufen, pokud by nateklo tak hned přijít.
    Za tři měsíce jsem šla na druhé dva. Opět Nimesil na noc, ledovat - no jako poprvně.
    Musím říct, že v klidu, nic mě nebolelo, díry do 4 dnů krásně zacelené, štychy vyndané za 14 dnů.
    Asi mám zlatého pana doktora :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    SULTHAN: Vyřiď to těm zubařům, brufen doporučují běžně. :-))
    SARGO
    SARGO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Ano, synovi tam vyřezávali nějaké zarostlé stoličky (v celkové narkóze). Byla to pakárna, do které nikdo moc nechtěl jít. Tady koukli, ujali se, provedli. Líp to ani proběhnout nemohlo, přístup bezvadný. Spokojenost veliká :-)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: homeo arnica montana 15 nebo 9 ch na hojení, potom led , a pár ibalginů nebo aulinů:)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jo cukřík, co šel 1 km od vytrženého zubu (homeopatický lék) určitě pomůže!
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Prosím zítra mám jít trhat osmičku dole, Mate nějaké tipy co mít doma po zákroku co pomůže od bolesti?i Nějaka homeopatie?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam