PAN_UZIVATEL: Ten horni jsem mel s kazem a prasklej, kolem v dasni uz byl trochu zanet a sem tam to i v noci fakt nechutne bolelo. Nepatrne volnejsi taky byl, ale ne ze by s nim slo nejak vic hybat. Neco jako paralen nebo valetol s tim nic nenadelaly. Ale pomohlo to opakovane vycistit a pak ustni voda treba 3min a nebo elmex gelee na to zabiral. A led byl kamos taky. Ty posledni dva tydny nez to slo ven uz byly otravny.
Normalne to trha zubar pokud neceka komplikace, nebo nekteri posilaji na kliniky ustni a celistni chirurgie. Ja su hemofilik a trhali mi dve zaroven, tak jsem byl v FN Bohunice (Brno) na sálku, normalne do trenek, oblict andela, hodili preze mne jeste kryti s otvorem jen na pusu, asi sesti davkama to lokalne umrtvil ze jsem od oka po krk mel uplne necitlivou stranu xichtu a pak viz niz. Horni vypacil a vytahl, spodni zkousel pacit a pak ho musel rozporcovat vrtackou. Pokazde ty rany ucpal vstrebavaci houbickou neco jako gelaspon a zasil. Ty nite me pak otravovaly v puse jeste asi tri tydny, nez se rozpadly a zmizely. Prvnich asi 4-5 dni to jeste oteklo, zvlast ty dasne. Ale pak se to pomalu zase srovnalo. Ted uz je to mesic od rezniciny a krome toho pocitu, ze tam neco chybi a citlive te dasne v miste kde zuby byvaly, se to uz chova docela ok. Ale kdyz treba dobiham autobus a vic se rozproudi krev, tak je citit, ze to jeste pracuje. Uplny vyhojeni celisti je pak na par mesicu.
Kazdopadne hodne individualni zalezitost. Ted jsme to probirali s kolegama a nekdo mel zuby venku u zubarky ani nevedel jak a hotovo. A nekteri to meli jak ja, nebo jeste jeden mel na fotkach uplne oteklej modrej oblicej a ze pak jedl prasky na bolest nekolik tydnu.. Me treba z hematologie trochu strasili tim, ze vlastne bezny analgetika nemuzu kvuli krvaceni, tak ze jen valetol nebo paralen. Ale nakonec jsem zbastil jen asi 4-5 valetolu ty prvni dva dny a pak uz ok.