• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    HANELA
    HANELA --- ---
    AGOG: aha, tak to mě nenapadlo. My platili vždy jen to, co bylo na účtě, kartou. Ale co psala 3MARIE o těch spešl kolonkách při placení kartou v restauraci, je pravda (kolik dáš tip). Nebo v jedné se nás přímo zeptali, jestli spropitné můžou zahrnout do účtu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    HANELA: Můžeš tomu říkat jinak, ale četl jsem, že ano.

Mimochodem v noci je cestování autobusem bezpečne?
    HANELA
    HANELA --- ---
    AGOG: v hotelu se taky dává spropitné?
    AGOG
    AGOG --- ---
    3MARIE: Díky, a v hotelu při placení je to asi stejné ne?
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    vsude bys mel dostat ucet zalozenej v malejch deskach. budto tam das kartu nebo cash. kdyz platis kartou, tak dostanes zpatky kartu a ucet z platby kartou, na kterej pripises tip a celkovou sumu. tzn. kdyz mas ucet 10$, napises tam tip 2$ a celkem 12$. v tu chvili muzes odejit. kdyz platis cashi, tak budto zapocitas do ceny tip (15-20%) a reknes ze nechces change. kdyz chces zpatky prachy tak pockas az ti prinese cisnik zpet change, vezmes si co chces a nechas tam tip (20%). hned muzes odejit. je neslusny nechavat v deskach drobny. pri placeni na baru si nechas vratit zpatky a polozis na bar tip. barman si ho sam vezme.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Chci se zeptat, jaká je praxe při placení v restauracích se spropitným? Peníze se nechávají na stole, nebo mi stojí číšník za zády a ja nervózně počítám procenta?
    CROCO
    CROCO --- ---
    3MARIE: thnx, tohle jsem potreboval!
    3MARIE
    3MARIE --- ---
    CROCO: timeoutnyc.com
    CROCO
    CROCO --- ---
    Decka!!! Alespon nejakej kulturni udernik, party list pro NYC!!
    AGOG
    AGOG --- ---
    HANELA: Ja vím, ale ty co se daji stáhnout nemaji dobré měřitko a nepokrývají moc velkou oblast.

Nemáte zkušenost s nějakým slušným hotelem poblíž letiště JFK s jednolůžkovým pokojem do 2500Kč/noc?
    HANELA
    HANELA --- ---
    AGOG: mapu si můžše stáhnout, popřípadě jsou k mání v metru (myslím)

http://www.google.cz/search?hl=cs&q=Manhattan+map&btnG=Hledat&lr=&aq=f&oq=
    AGOG
    AGOG --- ---
    Neprodal byste někdo mapu Manhattanu?
    HANELA
    HANELA --- ---
    CROCO: je, vidíš, tu bych bývala ráda zase viděla já :-))
    CROCO
    CROCO --- ---
    ......diskusi samozrejme projizdim, ale jsem v trochu jine situaci nez: "Neumim anglicky, jsem tu na tyden a chci si koupit iPod." Studuju v mass, jsem tu uz dva mesice a rad se s kymkoliv z vas NYC rednecks potkam!

Je to spis "entertainment vylet" v male skupince international studentu :) tak se jen chci vyhnout predrazenymu jidlu, Hiltonu a ty holubi pani ze Sam doma 2.
    CROCO
    CROCO --- ---
    New Yorkeri a New Yorcanky, v patek se prikutalime do NYC z Massachusetts a potrebuji cenne rady.

- Jedeme autem, ale fakt netusim, kde ho zaparkovat. Hlidany parkoviste za cca $20 za 24 hodin by bylo moc fajne.
    - Vite o slusnem ubytovani? Dve noci, pet lidi.. samozrejme by jsme radi oblast Manhattanu nebo Brodway.
    - Bary, restaurace a = AKCE = na tenhle vikend???
    - Zajimavy mista si asi najdu v kazdym pruvodci, ale vzhledem k tomu, ze do NYC jeste nekolikrat pojedu a povezu navstevniky, urcite muzu prozatim vynechat Empire State, Statue of Liberty, etc.

Mate nejaky tipy, neco, co mozna utece. Mam na mysli nejkej event nebo vystavu apod.
    - No a nejakej navod jak prezit concrete jungle a metro taky vitame..

Diky moc za odpovedi i linky!!
    MOOM
    MOOM --- ---
    Lidi zlatí, zítra ráno letím. Za cca 10 hodin :)
    Tak pak dám vědět jaký byl hostel a doporučované
    restaurace atd. :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    HANELA: tam mi nereknou odpoved na moji otazku http://czech.prague.usembassy.gov/faq_q1.html
    hledam nekoho kdo ma osobni zkusenost, ostatnim se omlouvam za spam:)
    HANELA
    HANELA --- ---
    BIGJOINT: Neřešila bych to tady, ale spíš dotazem na velvyslnectví
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    DREAMCASTER: to myslis asi tu ESTU, ale ja nemam biometrickej pas.. mam 2 obycejny pasy..
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    ne:) pokud si vyplnis na neu nakej dotaznik... :) kam zadas jen udeaje s novyho pasu tak nikoho zadny viza nezajimaj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam