• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDANew York
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    čau, nechcete někdo 3. a 4. (+ 5.?) června dělat "průvodce" po NY? S manželkou jsme dali našim milým rodičům k 60ti nám letenky do NY a hotel s tím, že oni se tam nějak zorientují a poradí si, i když neumí anglicky. Ale teď začínám mít pocit, že z toho začínají mít strach a říkám si, že by bylo fajn, kdyby se tam o ně někdo trochu "postaral" za nějakou rozumnou provizi... nemám teda zatím představu, jakou "formou"... Co by měli vidět vím, já i manželka známe NYC dost detailně, tak jim itinerář a instrukce dokážeme připravit, ale i tak mám pocit, že by asi rodiče byli radši, kdyby se jich přes den někdo ujal, tzn. dopravil je metrem, koupil jim lístek na trajekt... máte někdo nějakej nápad? Kdyžtak prosím do pošty. Díky!
    (I když si říkám, že asi panikařím, že přece i bez angličtiny se nějaká "základní" tří denní turistika po NYC dá zvládnout...)
    MS_
    MS_ --- ---
    cau, kam zajit na blues/jazz? nechci zadny slavny mista (ty znam), ale spis neco easy na zazitek... a nejlip nekde uprostred manhattanu... diky za tipy!!
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    a jeste na tipy kam zajit, s tim ze spousta zajimavejch veci je i zadaco (ja na tom dost fungovala kdyz sem tady byla loni) je newyorkology.com

a vice brooklyn style (online verze free culture zinu) je tohle http://www.thelmagazine.com/
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    hele, zkontroluj si, jestli ta karta je embasovana, vim, ze kamarad mel s maestrem nejak problem, jinak visa/mastercard v klidu... a krome taga/malej groceries/nekterejch baru vsude platim kartou a no prob ( a mne je to prijemnejsi, nez nosit cash u sebe

a mam dotaz ted ja na residenty - chodite nekdo v ny do skoly? a resili ste studentsky visa a podobne? (klidne posta, mam ted posledni kolo prijmacek v sobotu a pokud budu strasne lucky, tak to budu mozna uz letos muset zacit resit)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    DÍKY :)
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    metrocard se da koupit v kazdym automatu (i kartou se v nem da zaplatit) babka netreba
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    CELULITIDA: no vypada to tak...
    SITH
    SITH --- ---
    CELULITIDA: nad jednu papírovou 20USD už budeš (můžeš) mít problém. Tj. hadry za padesát dolarů zaplat spíše pěti deseti dolarovkama než jednou padesátkou
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: fakt. ještě žes mi to řek. původně jsem si chtěla vzít spacák a rozdělávat voheň na silnici.

woe :o)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    CELULITIDA: to resis jak kdyby si jela do africky mezi krovaky:DD NY je kupodivu normalni civilizovany mesto stejne jako Praha jen je o neco vetsi:-) Takze si kupodivu muzes vybrat z bankomatu kdyz mas mezinarodni platebni kartu, muzes si u babky u vokynka koupit litacku na metro, muzes si vzit tago , muzes si pujcit auto atd..
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SITH: co to znamená malé bankovky a co pro ně velké? :)
    btw. díky s tou operátorkou černou, to bude fajn :)
    SITH
    SITH --- ---
    CELULITIDA: kazda metro stanice ma svuj info stanek, kde ti 120ti kilová černá operátorka moc mile poradí :-))

ALESH: zalezi kde bude mit hotel. U nas se vyplatilo tam jet taxikem, bylo to bliz a rychlejsi

CELULITIDA: normalni karta by dneska mela platit vsude, ale muzes si to radsi proverit u svy banky. Vyplati se vybirat malou cash, protoze velky bankovnky ti nikdo nebude chtit moc brat a budou prudit.
    ALESH
    ALESH --- ---
    CELULITIDA: ja uz presne nevim, ale jde to snad v kazde stanici. Nebo proste v automatu.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    ALESH: super. 29usd je dobrý na sedm dní. díky moc. předpokládám že jako u nás tam najdu nějakej info stánek v metru kde t budu moci koupit..
    ALESH
    ALESH --- ---
    CELULITIDA: jizdenka na metro 2.50. POkud si koupis Metro card(plati i pro busy) . Stoji 29usd a muzes jezdit 7dni neomezene. Takze se vyplati uz pri 12 jizdach.To ja projezdil za den a pul... imho nejlepsi volba.

CELULITIDA: Jestli je embossovana tak imho v pohode. Ja mel VISA od ebanky... tenkrat jeste nereliefni a nevzal mi ji jende autamat, jinak bez problemu.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    ALESH: už na to koukám. SUPER.
    tak pujčiš? nebo koupim? 200? :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    CELULITIDA: to je ceskej lonely planet...
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    ALESH: díky. ale asi chci nějakou pěkně českou New York :o))) já vim že jsme divná :d
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SITH: ok. danke. s tim výběrem.. mám maestro, vod ebanky, takže tam to rpostě vyberu bez problemu?
    já totiž vubec nemám představu kolik co stoji. kolik třeba stoji ta jizdenka? na hromadnou dopravu? nemas nějakej link na jejich MHD tam?
    ALESH
    ALESH --- ---
    CELULITIDA: mam pruvodce lonely planet, klidne pujcim.

SITH: taxik je zbytecne drahej, z letiste bych jel vlakem/metrem. Je to snad i rychlejsi. Na metro se urcite vyplati koupit tydenni, vyjde to mnohem levneji. Me se to teda vyplatilo minimalne dvakrat oproti nabijecim atd.
    Me teda mapa pomohla dost, nepotreboval jsem si nikoho ptat, navigace na manhatanu je diky cislovani ulic dost jednoducha:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam