• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SELMINEK: maj prej strašně douhý kořeny a sahaj do trojkalnýho nervu u nosu.... je to kec nebo ..?
    SELMINEK: ano, mám normal kartáček + jednosvazkový - jak píšeš a pak to dojedu ještě mezizubním kartáčkem - po každým jidle. oser. takže se snažim moc nejist protože mám roztrhanou pusu a delaj se mi opary. musim menit casto kartacky, bojim se ze si opar roznesu. jsem strašně uzkostná. ale bělící pasty asi nepoužívat na rovnátka což?
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    CELULITIDA: vzdycky ne, zalezi na typu vady. Ale spicaky js rozhodne velmi velmi velmi maaaalo caste. Byt jeden takovy pripad mam, ale je to jako posledni moznost-komplikovana situace.
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    CELULITIDA: Je to vsechno nerez, tak bys nemela:) Vodu jakoukoli, co ti chutna. Ale hlavne cistit. Dobre se tam dostanes tzv.solo kartackem-dobry od firmy TePe Solo(malo kde sehnatelny) nebo Curaprox CS 1006.
    GIMEL: Chtelo by to pomoci rtg si nechat zjistit, jestli ta vubec jsou. Vedecky zato neni podlozeno, ze by rust osmicek krivil zuby a nazory na toto tema se ruzni. Osobne se mi taky trochu krivi predni horni zuby a mam tam cpouci se osmicky, ale prokazatelny to proste neni. Zuby maji totiz celozivotni tendenci se takhle tesnat a klidne se to stesna i bez osmicek.
    POZITRON: V nekt.ripadech to jde, ale cela orto je tak tezce individualni, ze to co jde u jednoho, by u druheho skodilo-napr.
    CELULITIDA: Detem neprispiva pojistovna-ta hradi jen praci leare. Material plati rodice.
    GIMEL: Nemusi to byt nutne chyba lekare. Nekdy se vada jen zkoriguje a je nutne doleceni ve stalem chrupu fixem. Nekdy se vada srovna, ale dalsi rust a vyvoj udela sve...to neni chyba lekare. Taky js nosila sundavaci a poctive cca 5 let, no silenost. kazdopadne priroda pak udelala stejne sve a ted uz bych byla jen na operaci+fix, coz se mi resit nechce.
    GIMEL: Trojky asi ne, to je nejaka blbost. Js to hrozne dulezity zuby cose tyce budoucich protetickych nahrad, ale hlavne estetiky. To ti chtel nekdo tahat obe horni trojky? Jinak nejlepsi zamky js klasicke ocelove-jde to jimi nejrychleji a js relativne levne za to, co nabizeji. Plastove zamky js nic moc, pouzivaji se zridka a jen na drobne nejake upravy-moc nedrzi na zubech a posuny zubu jdou jimi pomalu. Samoligovaci nejsou nicim vyjimecne, krome toho, ze js drazsi nez ocel a jde to s nimi stejne rychle-material je taky ocel. Lisi se pouze tim, ze se nemusi k nim oblouk privazovat, ale jen se do nich zacvaka. (Btw.pro pacienta je daleko prijemnejsi zavazovani klasicky, nez kdyz ti neco lupe na zubech. Js videla, jak se ty lidi tvari a stacilo mi..)
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    GIMEL: no, musim nesouhlasit. ty safírový jsou fakt super :) krásný

... a udělali se mi opary. v koutkách a na rtu. fakt super..:(
    špičáky se netrhaj!!! co je to za blbost? já mám horní předkus a čtyřky. vždycky čtyřky. nééé :))
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    POZITRON: hm, to je zajímavé, o plastových fixních jsem nikdy neslyšela.
    Osobně mi taky nejde o estetiku, takže si klidně nechám dát ty nejželeznější železa a na neviditelné safíry kašlu. Zas až takový rozdíl mi to nepřijde. Stejně lidi vidí, že mám něco v puse, tak jestli je to bílé nebo mám přes zuby mříže už je mi fuk, raději ušetřím. O čem ale uvažuju jsou ty samoligovací zámky, které údajně zkracují dobu léčby.
    Mě se zas nevejdou horní zuby, takže mi je taky chtěli kdysi protrhat, ale v mém případě trojky. Na to se ještě zeptám, protože čelist bez špičáků bude podle mě vypadat dost divně. Navíc je mám kvalitní a pěkné, byla by jich škoda :))
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    POZITRON: vyrvat s budeš muset nechat určitě
    ale osmičky ti to nepořešej
    pudou čtyřky, s tim počítej
    musim říct, že po vytrhnutí čtyřek s emi zuby lehce srazily. najendou se měly kam šoupnout. ale bez rovnátek by se nikdy nedali do uplně krásnýho rovnýho tvaru jak mají. takže ano máš pravdu že kdyz se vytrhnou zuby tam dke mají, zuby se sami mají tendenci smrsknout, ale pokud to máš hodne křivé, bez ovnátek to nepude
    a neboj, trhání fakt nebolí. ale měla jsem bobky :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    proste moje zkusenost je takova, ze kdyz chces mit bilej usmev a ne zlitej, neni potreba mit zamky nevim z ceho, plastovy poslouzej stejne jen s tim rozdilem, ze holt musis cas od casu vymenit gumicky.

spis me ale zajima, proc uz se dira po vytrhanejch zubech nekoriguje tema gumickama jako jsem to mela ja kdysi. zuby pak hezky zajely, kam mely a byl klid a nestalo to desetitisice jako "zadni" rovnatka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GIMEL: neslo o sundavaci rovnatka, ale o fixni, jen ty zamky byly z plastu a nezloutly ani nehnedly, to jen gumicky drzici dratek a kdyz se tak stalo, nechala jsem si je vymenit. sundavaci jsou k nicemu, to je jasny.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    POZITRON: Já jsem taky jako dítě měla plastový sundavací za 5k. Ale moc mi nepomohly, protože se ty zuby zase zkřivily. Doktorka prostě něco nezvládla, no. Takže si těch 40k raději zaplatím a budu mít kvalitní péči a odborný zákrok.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    POZITRON: njn to je život
    ano, dětem přispívá něco pojištovna
    protože to jsou děti
    bohužel sjem neměla rodiče teří by se o mě takhle starali, takže si to musím ted sama uhradit v dospělosti
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    kdyz mi bylo asi 13 (12 let zpet), tak mi vytrhli dva zuby presne z toho duvodu, kterej zminuje celulitida - nevesly se mi do huby, ale misto nejakejch strasne drahejch zadnich rovnatek, o kterejch tady mluvite (za 70 000, omg), mi na ty zuby dali nejaky gumicky a tim je srovnali. a gumicky jsou, co si budem povidat, velmi levna zalezitost... to uz se ted nedela? a za rovnatka sice plastovy, ne nejaky safirovy, jsme tenkrat platili asi 6 000, ale mozna detem prispiva pojistovna, tezko rict. dost nevericne koukam na ty vase sumy... 40 000-70 000? coze?
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    nejlepší by bylo něco tam stříknout aby vubec nevyrašily :o) já už mám bohžel všechny.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    GIMEL: tak to je tezko teoretizovat kdyz neznas soucasny stav; imho teprv kdyz vidi zubar rentgen (tj. kam jsou osmicky nasmerovany, zda budou mit dost mista apod) tak muze odhadnout jak se to vyvine
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Zajímalo by mě, co se stane s narovnanýma zubama, když ještě nemám osmičky. Kdybych si nechala dát rovnátka, a do srovnané čelisti po sundání po několika letech třeba začly růst. Jak brzo se dají osmičky vytrhnout? Mě se snad ještě ani nenastartovaly pod dásní (jestli je tam vůbec mám), takže se toho docela bojím.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SELMINEK: jo, ok. to mi tam dost vadí...
    nemáš někde jako výrobce rovnátek podrobný popis rovnátka? zajímá mě ten šroubek vzadu jak ho čistit a nečistit. sice mi bylo něco ukázáno ale ne všechny zákoustí. můžu používat ustní vody normalne, nezreznu? :)
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    CELULITIDA: Je to vetsinou kotveni, zabranuje nezadoucim posunum zubu, tady 6+6. Vem si, ze 6 zubu tahnes k zadnim dvema.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    ETINA: to já měla za to jedno patro safírový cca 11.000. těch přes 40.000 je s veškerou péčí okolo :)

SELMINEK: ale má to nějakej duvod ne proč to tam je? ten drát. aby se mi to nesrazilo moc ne? nebo proč tam je? vadí mi tam...
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    CELULITIDA: Ja nemam rovnatka, ja je tvorim:) Ale zatim jen kratce. Jinak ten drat na patre je jako kotveni na stolicky, popripade jimi muze rotovat. Patro se ti nezborti, ani kdyby tam nebyl.
    WITCHIE: Neslo, z technickeho hlediska se stolickama hybe velmi velmi tezce a kdyz uz, tak jen jednou a za nutnosti pouziti kotevnich miniimplantatu.
    WITCHIE: Promin, tohle je nesmysl. Po vytazeni osmicek se ti nikdy nezacnou krive zuby samy rovnat.
    WITCHIE: Jo, je to jak s parkovanim auta. Musi byt na parkovisti misto, abys mohla zaparkovat. V puse je to to samy. Kdyz js zuby velky a je na ne nedostatek mista, tak je obcas nutno jine zdrave vytahnout, aby se tam vesly do pravidelneho oblouku. Neco za neco no.
    ETINA
    ETINA --- ---
    jasne ze je to mozne :) ja uz je mam dva roky dole a rozjelo se mi to:/ myslim ze ten drat jsem mela porad a brzo na nej zapomenes ze ho tam mas ovsem kdyz bude drzet jak ma...hele ja za rovnatka na jedno parto platila 4000kc!?!
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    ETINA: já už to vidim trochu ted :o) je to mozný nebo s emi to zdá?
    máš jeste ty rovnátka? hod foto :)

ten drat pres horni patro jsi mela po celou dobu? me tam hrozne otravuje... a neumim mluvit..:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam