• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    LOOLE: není potřeba vytrhávat osmičky - vzadu se už zuby nešoupou, takže je pravděpodobnější vytrhávání čtyřek.
    ta cena mi příjde nízká, ale zkusit to můžeš.
    FLOE
    FLOE --- ---
    LOOLE: to by ti mel rict primo doktor, co si te vezme do pece, asi je to specificky dle polozeni zubu. Me po nasazeni rovnatek zacala jedna 8 rust a nic se trhat nemuselo.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    LOOLE: Nejak nerozumim na co se ptas ohledne tech osmicek.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    Ahoj, nevíte, jestli se dají někde v Praze "pořídit" fixní rovnátka do cca 13 tis.? Nechci keramický nebo safírový, obyč. kov. ... Slyšela jsem o Karláku, nemá s tím někdo zkušenost?
    A ještě dotaz ohledně nevyrostlých osmiček... podle RTG tam min. jedna je - je potřeba je před nasazením rovnátek vyndat, i když nedělají žádné problémy (nebýt RTG, tak ani nevím, že nějaké jsou :))
    Děkuju za jakékoli info :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    DR_RIC: máš pravdu,dneska mi zubařka říkala,že je to jak spim:) jinak mi doporučila jejich dentalní hygienistku,která mě naučí čistit zuby,kartáčkem i mezizubní kartáčkem,plus mi změří velikosti mezizubních prostorů a dál mi udělá metodu air-flow a to vše za 700czk což je super cena.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SSAMIAD: Kazdy pacient má narok na bezplatne osetreni. Tj.: ma narok na bezplatnou plombu. At ve statnim tak i soukromem ve zdravotnictvi. Problem spociva v tom, ze ZP hradi za jednu plombu cca 220,- prakticky bez ohledu na lokalizaci, rozsah, dobu a narocnost osetreni. Tato castka ani zdaleka nepokryje naklady spojene se zhotovenim, rezii a materialem. Pokud nekdo chce "normalni" (= kvalitne nezhotovitelna) plombu zdarma je to jako by sel k holici a chtel ostrihat za 10,- bez ohledu, zda bude chtit jednoduchy strih, barveni nebo trvalou.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MIDORI: platí se za normální plombu u normálního zubaře, ne souklromyho?
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MIDORI: a jak probíhá to čištění kanálku a vyndavani nervu? ten zub ti tam pak zustane, nebo ti ho nejdříve vytrhli?promin za diletantsky dotazy, ale 10 let jsem neměla nic se zubama, takže jsem z toho trochu vypadala:))
    FLOE
    FLOE --- ---
    Jinak hlasim stavajici spokojenost s doktorem Suchym z florence... Za 6 tydnu budeme sundavat. Doba lecby fixnima cca 10 mesicu. V patek jsme prorezavali zuby, naprosto bezbolestne, zuby mam dneska uz u sebe.
    FLOE
    FLOE --- ---
    SSAMIAD: no to byl fakt chytrej napad :]]
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    MIDORI: díky, uklidnila si mě:) i když trochu si nadavam, že jsem dva dny po pohotovosti šla do solarka a aprokalila noc a pak začlo to škubání...jdu v utery ke své mudr, tak snad to vydrží
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SSAMIAD: tak jestli ti tam dal desinfekcni nebo umrtvovaci vlozku, tak tech deset dnu je ok. Taky mi nejdriv doktorka vyvrtala zub a na skubani nervu a cisteni kanalku jsem sla az asi za 14 dni...
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ano, to udělal, vyvrtal mi to dost hluboko
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SSAMIAD: vyvrtal ti to a dal ti tam vlozku?
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, ve čtvrtek jsem byla na pohotovosti se zubem- kaz pod plombou a zanět, mudr říkal, že stačí jít do 10ti dnu ke sve doktorce na čištění kanalků a vyndání nervu, nechci něco zanedbat, ale pořád mi tam škube v té ráně..
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SIVER: Varianty: zmenit spankove navyky (pokusit se spat "jinak", aby byla usta zavrena, pr.: na boku, etc) = to je malo ucinny
    nechat si zhotovit nosice, ev nakusne dlahy na noc. Vyhodou je mozna aplikace regeneracnich gelu, belicich gelu atd.
    dalsi variantou je ponechat to jak to je a neresit to. Tyto stavy se meni. Tolik asi v rychlosti...
    SIVER
    SIVER --- ---
    CELULITIDA: jak kdyz spim :-D o tom ani nevim chytroline:))
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    SIVER: zavři pusu :o)
    SIVER
    SIVER --- ---
    DR_RIC: tohle me nikdy nenapadlo:) da se to nejak resit? netusis?
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    DR_RIC: hezky pěkně. to zní logicky.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SIVER: Je jedno zda 1x nebo 15x denne. Dulezite je, aby byly zoubky v odpovidajici cistote. Ruce si taky nemyju protoze je rano nebo vecer a protoze mi to rikala maminka, ale protoze to ruce potrebujou, jsou spinave a predchazim onemocnenim. Se zoubky je to obdobny. Taky jsou nasi casti, jako ruce...

Po jidle cistit lze. Pouze pokud je jidlo nachylnejsi na kyselost etc. cistit bez pasty (obsahuje obraziva) pripadne pouze vyplach ustni vodou :-)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    DOLCE_INONESTA: Zubni sprchu nezavrhujem, prsto vetsinovy nazor: Klasicky kartacek + vhodna pasta (Modifikovana Bass technika)
    jinak SOLO technika + mezizubni kartacky (spravne kalibrovane a pouzivane)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    SIVER: Jednoducha odpoved. Spis s otevrenou pusou a dychas usty. Sklovina oschne a zustane opakni. Navic s jevi jako kridove bila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam