• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,

nemáte pls někdo zkušenost s MUDr. Danielou Mahoney? (http://www.internationaldental.cz/)
    Chodím k paní doktorce Bečvaříkové (Barrandov), ale poté co jsem viděla její hodnocení na známý lékař, radši bych se zašla ukázat i jinam :)

Popřípadě nemáte nějaký tip na kvalitní kliniku nebo ordinaci (Praha, cenově dostupná:)?

Díky
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    někdo nějaké doporučení na kvalitního zubaře v Brně...?
    NASTASIA
    NASTASIA --- ---
    MIGELKA
    MIGELKA --- ---
    SARAJ: no to ja mam presne taky! doufam, ze se mi ty stolicky nerozpadnou :) je to na ne hroznej natlak..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIGELKA: stolicky mne taky bolej nejvic, porad mam paranoiu,ze tam musim mit kazy..
    ja jdu na dalsi na Mikulase, tak jsem taky zvedava:(
    MIGELKA
    MIGELKA --- ---
    ERED_MITHRIN: me doporucili v lekarne Nalgesin S, ale zatim jsem ho nepouzila pac jsem to vydrzela, nechtela jsem se tim zbytecne cpat..

SARAJ: no to sem teda zvedava, jak to bude bolet me, dyz po tom nandani to uz byla docela sila, ale bolely me spis jen 6ky jak mam na nich vrazeny ty kovy kolem dokola, nez se zuby roztahly, kazdopadne Nalgesin mam pripraven :) du na to 1.12.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIGELKA: mne nandani nebolelo -jako ano citlivost vetsi,kasicky,jogurty,ale po tom prvnim utazeni jsem se fakt regulerne vzbudila bolesti

ERED_MITHRIN: na zuby mas lepsi valetol,ibac,ale mel by stacit i paralen -ten i nejak uvolnuje svaly
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    MIGELKA:
    SARAJ:
    co uzivate? mne prvnich par dnu pomohly kapky algifen
    MIGELKA
    MIGELKA --- ---
    SARAJ: no me po nandani rovnatek ty zuby zacly bolet az cca za dva dny a bolely me prave hlavne jednicky ale dala jsem to bez prasku i kdyz uz sem ho mela v ruce :) takze se mam pripravit asi na neco podobnyho coz, no to zas bude :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIGELKA: hele ja se po prvnim utahovani vzbudila v noci bolesti , jednicka dvojky v posunu:( jsem si zapomnela vzit prasek pred spanim . poradila mi to sestricka,tak si vezmu paralen nebo i ibac na noc
    PAN_KLOBOUK
    PAN_KLOBOUK --- ---
    Mel jsem problemy se zubem jednickou nahore a zub mi byl vytrzen. Vzhledem k tomu, ze implantat je tu extremne drahy (jsem v australii) tak jsem se rozhodl pro nejlevnejsi moznost. A tou bylo vytrzeny zub obrousit a dat jej zpet.
    Ted na to koukam a zjistuju, ze je pridelany pouze k jednomu zubu nejakym transparentnim materialem.. Tak nejak sem cekal, ze to pridela k oboum sousednim, aby byl co nejvic fixovany.
    Takze muj dotaz je, zda je to normalni to pridelavat jen k jednomu zubu?: Neprijde mi totiz, ze to muze neco vydrzet.. Uz takhle se to trochu vikla.. :)
    MIGELKA
    MIGELKA --- ---
    ERED_MITHRIN: taky jsem neverila, ze zacatku to je peklo, byla jsem upe zoufala, ale jak rikas huba si zvykne..ted me ceka prvni dotazeni, tak sem zvedava, co zoubky na to..to zas bude mucici nastroj :(
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    tak na kamistad nedoslo a vosk uz nepouzivam. huba si zvykla... neveril jsem :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    nějaké reference na mudr. matěje jurisu? brno?
    FLOE
    FLOE --- ---
    FLOE: chmm *ulevi....
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    LOOLE:
    FLOE:
    ok, to uz je 4. doporuceni kamistadu, jdu do nej :)

diky
    FLOE
    FLOE --- ---
    ERED_MITHRIN: tak to jo :] Jinak ten Kamistad taky doporucuju + ruzne ustni olejicky na afty, vetsinou bylinneho puvodu. Minimalne to ulevy.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    ERED_MITHRIN: kromě vosku doporučuju pořídit ústní gel Kamistad. Je znecitlivující a hojí. Bez něj a bez vosku bych se v začátcích nošení neobešla :)
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    FLOE: jj, jestli to do par dnu nejak neustoupi, poradim se s doktorem, co se s tim da delat. dnes je to urcite lepsi nez vcera, takze bud jsem nevedomky naucil jazyk vyhybat se krouzku, nebo se mi jeho cast o hodne vice znecitlivela :)

sice jsem dal link na silikon, ale na krabicce, kterou mam doma (a ktera vypada shodne s tou na obrazku) je napsano vosk na rovnatka :) vyzkousim i silikon, at mam srovnani.
    FLOE
    FLOE --- ---
    ERED_MITHRIN: Pusa si samozrejme zvykne :] Mas cizi predmet v puse, projevit s to musi, ale jsme flexibilni, takze se podridime, jen to chvili trva. Jen te to bude zlobit, kdyz se bude utahovat nebo posouvat, rozedre se to nejspis znovu. Krouzek na stolickach je zlo. Nechapu, proc ho ortodontiste jeste davaji. Rekni pri dalsi navsteve, at ti ho nasadi jinak, nemel by te rezat vubec. A dej si pozor na hygienu. Mne pri prvnim "rovnatkovani" pod krouzkem uhnil zub a to jsem dodrzovala hygienu maximalne... Pri druhem noseni rovnatek jiny doktor zvolil 1000x lepsi zpusob a to ten, ze mi pripevnil samotny zamecek i na stolicky. Zkusila jsem obe moznosti a po te druhe opravdu nechapu smysl a stavajici pouzivani krouzku na stolickach.

Ad vosk... Je rozdil, jestli mas vosk nebo silikon. S voskem mam osobne lepsi zkusenosti, ale kazdemu vyhovuje neco jineho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam