• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DZEJLA: nici to sklovinu min co ja vim a taky snad zpusobuje bolesti hlavy..mno a pro spolunocleznika je to zvukove peklo:)
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    to bude asi jina no :)

ale pripomnela jsi mi dalsi vec, na kterou bych se chtela zeptat - skripani zubu v noci - proc? co s tim? predpokladam, ze to neni uplne neskodne. nebo jo?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DZEJLA: dik za radu,ale mne se proste v noci otlacujou rovnatka o rty -spim s oblicejem v polstari,takze mam tlamu celou rozedrenou a zrovna u koutku mam spicaky,ktere proste tlaci nejvic
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    SARAJ: rovnatka netusim... ale co se tyka prasklych koutku - pred par lety jsem se toho mesice nemohla zbavit, az u dermatolozky zjistili, ze tam mam zlatyho stafylokoka a proto to neslo zahojit, predepsala mi fucicort (kortikoid) a preslo to za dva tri dny. od te doby nic, snazim se samozrejme hlidat zivotospravu, myslim, ze tohle je zrovna spis vec pro imunologa
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    rovnatkari - na co se pripravit az mi nandaji i dolni patro?

a trpite nekdo na praskle koutky? uz nevim co s tim.. becko jim, masticku z lekarny mam a porad mi ty koutky praskaj..
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    BOSSORKA: "odhalene krcky" maji pomerne dost pricin. fyziologicky existuje tzv atrofie kosti (ubytek), ktera probiha cely zivot a to individualne rychle. V praxi to znamena posouvani hranice alveolu (zubniho) luzka vuci cementosklovinne hranici (krcku). Tenhle proces je ale u zdraveho cloveka prakticky zanedbatelny a velmi pomaly. Bohuzel k tomu pristupuji dalsi faktory. Nejvyznamnejsim je chybne provadena zubni hygiena a to at uz nevyhovujicimi kartacky,... nebo nespravne provadenou technikou cisteni. Mezi ostatni faktory patri spatne zhotovena protetika, vyplne, zlozvyky, anatomicke pomery,.... Zakladni prevenci je spravne provadena hygiena. Nezalezi na tom, jestli si zuby cistime minutu nebo deset hodin, jednou nebo desetkrat denne. Dulezita je kvalita. S tim Vam muze poradit Vas lekar, pripadne dent. hygienistka. Pomoc pri odhalenych krccich se odviji od vzniklych obtizich. Pokud je problem boletiveho charakteru (citlivost,...), podle miry progrese se voli varianta konzervacni (specialni pasty, ustni vody,...) pripadne jine (impregnace, prime prekryti, plomby az jiz zminena chirurgicka intervence,... timto zdravim dr Streblova :-)) ) Charakter obtizi muze byt jen pro kompletnost, estetickeho, mechanickeho - zubohrozujiciho,... razu. Obecne se jedna o velmi sirokou otazku.
    CELULITIDA
    CELULITIDA --- ---
    BOSSORKA: počkej si na pomoc odborníka DRTICE :)

ale já mám zkušenost tuto:
    prostě mám odhalený krčky, hlavně dolní čelist, přední zuby.
    Jdu s tim na minioperaci kdy mi seškrábnou z patra tkáň a přidělajími jina ty odhalený krčky, takže už je nebudu mít odhalený, prostě je zahalí :)

omlouvám se za velice neodborné vysvětlení..

Každopádně mám to před sebou a nechce se mi moc.

Co se stane když na to nepujdu? :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    co je příčinou odhalených krčků? jaké je prevence? resp. pomoc?....
    SWEETSKIN
    SWEETSKIN --- ---
    Nemáte někdo prosím doporučení na praktika z Prahy (ideálně Vinohrady)? Chtěla bych někoho pečlivějšího, než moje bývalá zubařka - na na pohled začínající kaz odborně hlásila, že "to je ještě dobrý". Na rtg jinde se ukázalo, že to vůbec dobrý neni...
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    BOSSORKA: "Zanet zubu" nemusi mit vzdy specificky prukazny prubeh. Stanovit diagnozu nelze nikdy 100%
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    jinak matěj jurisa v brně never ever - nepoznal zánět zubu a místo toho mi dal něco na zklidnění dásně, takže jsem pak musela zánět zubu řešit s jiným lékařem...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    RUI: už jsi byl u zubaře, co ti s tím dělal? a v čem řekl, že je příčina?
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    DZEJLA: To je realna cena.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    Cau, opakuju se, ale uz je to delsi dobu, co jsem se ptala... Ted uz konkretneji - po konzultaci ohledne implantatu stolicky v stomacentru ve vodickove mi rekli, ze by me implantat straumann + korunka + augmentace kosti (2mm cca) staly 30 tisic. Je toto realna cena? Prijde mi to hodne, zatim jsem slysela od znamych o 21-25 tisicich za celou proceduru vcetne augmentace.
    RUI
    RUI --- ---
    DR_RIC: Dekuju za radu, skocim se nekam ukazat.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    RUI: Dva tydny jsou maximum. Dele bych necekal.
    RUI
    RUI --- ---
    BOSSORKA DR_RIC: Nejspis mam podobny problem - pred dvema tydny jsem dostal bilou plombu na mezizubni kaz nalezeny rentgenem, ale od te doby me v zubu pri kousani picha. Kdyz nekousu, zub vubec necitim. Rad bych poprosil o radu, jak dlouho cekat, nez s tim pujdu k zubari (mezitim jsem odjel do ciziny, takze bohuzel k jinemu, nez ktery mi to delal). Je jeste sance, ze se to po vice nez dvou tydnech usadi, nebo nema smysl dele cekat?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DR_RIC: diky za info, snad to bude brzy v pohode :)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    BOSSORKA: Nekousat na dotcenou stranu nesouvisi s namahanim zubu. Zub je zatizen i pri klidovem tonu svalu. Nehomogennost vyplne je samozrejme zavisla na odvedene praci, ale tezko se to poznava, byva to malo caste. Predne to neni nic co by neslo dat jednoduse do vyhovujici verze :-) Nemusi to byt nutne chyba lekare. Zakladni je s lekarem komunikovat a nalezt danou pricinu. Ja v techto pripadech (po artikulaci atd) neprestavajicich obtizi vyplnovy material odstranim a nahradim provizoriem. Tim se jasne vylouci nebo potvrdi plomba jako pricinna vec. Ale cest je nekolik. Drzim palce a hezky den
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    ehm takže ta nehomogennost výplně - její přičína může být v nekvalitně odvedené práci, nebo se to u bílých výplní prostě občas stává?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam