• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    FLOE: tyvogo kolik času ti zabere než si zub po zubu vyčistíš tím jednosvazkovým kartáčkem? :-) budu muset ozkoušet :-)
    FLOE
    FLOE --- ---
    DR_RIC: Dekuji. Muzu se zeptat, co mi chybi k uplne spravnemu pristupu? :]
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Ja to chapu, proto pisu, ze to na moje zuby staci :] Treba nechapu na co je nit. Zkousela jsem ji a nenarvala sem to nikam :] Jinak ten jednosvazkovej a konkretne ten, co sem posilala, jiny mi prijdou na nic... Jiny pouziti nez to co sem napsala neznam ani jsem nezkousela, ale fakt musim rict, ze kdyz srovnam cisteni s tutim a Curaproxem, tak tuto je mnohem lepsi. Ta mensi tvrdsi plocha zajisti preciznejsi cisteni mi prijde. Oproti tomu mi prijde cisteni Curaproxem jako smrdlani. A co jak cistim kontroluju jazykem, jak je to hladke, ruznejma smerama a pritlakem.

Silene nesilene, jestli to tak ma bejt a nebudou se ti potom dal kazit, proc ne, doktor nejsem :]
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Hele, vis ze vseho moc skodi, tohle mi prijde sileny. Je pravda ze nejsem ani doktor, ani neznam stav tvejch zubu ani jakou presne peci pozadujou, ale myslim, ze prevence pred kazem je stejna jak u zdravejch tak zkazenejch zubu s tim, ze u zkazenejch je treba na to dbat opravdu 100%.

Ale k cisteni. Cistim nasledovne: rano si cistim zuby na sucho [muzes si ho namocit] bez pasty timto tvrdsim jednosvazkovym kartackem. Dukladne projizdim zub po zubu a skulinku po skulince ruznejma pohybama. Ono totiz to cisteni zubu s pastou a kartackem neni zadnej extra cistici vodvaz. Kdyz si to vycistis tutim a prejedes jazykem pres zuby , tak zjistis, ze je to uplne jinej povrch - cistej. Pak to projedu mezizubnim kartackem dle velikosti, co tobe vyhovuje. Samozrejme vyplachni. Pokud mas divnej pocit, ze sis neprojel pusu pastou, vyplachni ustni vodou.

Pres den cistim jen kdyz mam divnej pocit v puse a to teda Curaprox kartackem a obyc pastou z DM :D Neverim, ze se od sebe pasty nejak zazracne lisi.

Vecer, kdyz nejsem lina zopakuju proceduru z rana, a kdyz jsem tak vycistim Curaproxem a pastou.

Ale jak rikam, nejsem doktor, zuby se mi nekazi, nekdo vic fundovanej mozna rekne neco jinyho. Tohle je muj system.

Ale za jednim si stojim. To cisteni suchym jednosvazkovym kartackem je uplne o necem jinym a dle me je to cisteni efektivnejsi, lepsi, dukladnejsi.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    URANOS: no rtg mám, ale říkala, že se na to musí podívat (tzn. zub otevřít), když bude dělat novou plombu... že teprve pak se rozhdone...
    URANOS
    URANOS --- ---
    BOSSORKA: pokud vám lékař reendodoncii doporučuje asi to má opodstatnění. to že vás zub nebolí neznamená, že je v pořádku a správně ošetřený. Když už něco bolí, bývá to většinou pozdě. Navíc jestli je zbarvený tak předchozí ošetření asi taky nebylo úplně ideální..záleží na RTG.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    GHOSTDOG32: no mluvila o tom přeplnění proto, že si prý není jistá kvalitou výplně, ale zubař předtím, co sem u něj byla, tak říkal, že to mám udělané dobře, takže bych do toho radši neštourala... no budu to s ní ještě muset zkonzultovat, ale fakt se mi do toho nechce
    btw. bud rád, že ti udělá kvalitní plomby rovnou, mě museli převrtávat cca 8 starých amalgánových plomb nekvalitně udělaných, co pod nima byly kazy :-(
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    no já jsme konečně spokojená se zubařkou, ale hledání dalo zabrat a nakoenc jsme taky skončila na soukromý klinice. 15 už jsme u zubaře nechala a minimálně jednou tolik nechám :-(,
    btw. včera mě celkem vyděsila, mám dělaná endo na jednom zubu už xlet zpátky a říkala, že bude potřeba to asi přeplnit a pže je ten zub lehce zašedlej tak vybělit, imho mě to přeplnění celkem vyděsilo, sou nějaký rizika?, já bych do toho radši nevrtala, když to nezlobí, ne?
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Jo to mas pravdu, lepsi dat ted vetsi penize, nez pak mit nasazovaci a nebo zuby za ctvrt mega :]]] Preju hodne stesti. Osobne hledam lekare temer jen pres znamylekar a nikdy me ty doporuceni tam nezklamaly. Jen clovek musi selektovat takovy ty permanentni kverulanty a precitlively lidi, kery rozbreci kazdy zvyseni hlasu :D
    KOMBAJNERKA
    KOMBAJNERKA --- ---
    DR_RIC: Když mi do pošty napíšete svoje jméno ráda to šéfíkovi vyřídím :)
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Nevim kde bydlis, ale ne kazdej nesoukromej zubar je na picu, tak obvolat zname, podivat se na recenze na znamylekar, prosmejdit to. Osobne mam teda nejlepsi zkusenost se soukromejma, to musim uznat, ale jak rikam, ne kazdej stoji za prd a halt je treba hledat.
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    Ahoj, mám dotaz. V úpndělí jsem byla na trhání moudráku. Zašil mi to a v pondělí mám přijít na vyndání stehů. Včera večer mi ale steh/stehy praskl/y a vidím, že tam mám díru. Zubař, který mi to dělal má dovolenou. Mám naběhnout k někomu jinýmu aby mi to zase zašil nebo už je to zbytečný? Čistím to antibakt.výplachem. děkuju
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Nejsem doktor, ale imho pokud mas takhle blbou zkusenost se svoji zubarkou, tak bych ji poslala k sipku a sla jinam nebo k tomu soukromemu, kdyz mas dobrou zkusenost a o zuby ti ted jde. Myslim, ze kdyz si na to sral donedavna, tak do toho je adekvatni investovat ted, abys pak nelitoval, ze si nesel jinam, kdyz tuta nenajde ani vsechny kazy :]]
    RCROW
    RCROW --- ---
    Ten můj problém je, že při operaci nádoru pod jazykem jednak " odstranili" téměř všechny zuby a navíc mi ještě o 3 cm zkrátili- odřízli dolní pravou čelist. Pak jsem ještě muse na 33 ozářek, ale už to budou 2 roky a je čas se začít zase zajímat o zuby, abych mohl skončit s pitím veškeré stravy. A tak bych se rád dozvěděl, jaké možnosti- v rámci mých finančních možností- budu mít. Proto bych rád nějakou konzultaci s lékažem, který nebude nervézní a nebude spěchat, no však víte, co mám na mysli. Děkuji za rady a i ponaučení, které vyhledávám.
    RCROW
    RCROW --- ---
    DR_RIC: Je nějaké takové, dá se říci velmi universální pracoviště v Ústeckém kraji? Děkuji za ochotu pomoci, poradit
    RCROW
    RCROW --- ---
    KOMBAJNERKA:Děkuji, je to pro mne důležitá informace.
    KOMBAJNERKA
    KOMBAJNERKA --- ---
    RCROW: Troufám si říct že tam kde pracuju :) Kdyžtak koukni na stránky http://www.studio32.cz/
    RCROW
    RCROW --- ---
    Je někde tady v Čechách nějaká zubní klinika, kde se dá říct, že umějí všechno?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Prosím, nemůžete mi někdo doporučit dobrého dětského zubaře na Praze 4?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    byli jste někdo v rámci srovnání chrupu na předsunutí čelisti? mi to velmi doporučuje až nutí moje ortodontistka. Tvrdí mi, že bez toho to bude prostě kompromis, což mi zas nevadí, nepotřebuju být skoro ve 40ti dokonalá. Taky mi přijde, že to asi není žádný minivýkon, jak mi tvrdí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam