• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    N_I: Ver mi!! Tak aspon nit?

Pokud mas zanet dasni, jsou jakoby natekly a chvili to potrva nez si to sedne (navic jestli si kurak tak tam ty dasne moc nekrvacej ani tak).

Ja uz mam i ustup kosti, a to sem mlada holka. Neni to sranda prave. Samozrejme zalezi tak jaky mas slozeni slin, kazivost zubu, geneticky predpoklady atd...

Ale waterpik urcite pouzivej behem dne po jidle ale hlavne pak vecer pred spanim.

U doktoru je to ruzny, asi jako na vsechno, ja kvuli svy "znamy" zubarce malem prisla o vsechny zuby, takze ja uz si setsakra vybiram.

Na zubni hygienu kde mi prave hrozne dobre pani vysvetlila jak vsechno funguje a proc se vlastne nejaky veci musej delat jsem byla v Medicoveru v YMCE, sice penezni palka ale oproti jinejm ne zas takova a rozdil nepopsatelnej. Postupne tam dokopavam vsechny svoje znamy, fakt staci jedna navsteva a clovek se pak na to cisteni zubu kouka uplne jinak.
    N_I
    N_I --- ---
    no jeste kombinovat s mezizubnim kartackem? to uz fakt ne diky...uz takto mi prijde ze sem se zblaznil:]

koupil jsem nabijeci wateropik cestovni a dobijeci, zjistuju ze neni treba vice treba tech 10 stupnu talku vody..dva bohate staci... tak uvidime co vydrzi...musim to praktikovat behem sprchy protoze si nedovedu predstavit to pouzit oblecenej :]

jinak me to dost bavi a huba je potom taky znatelne vic v poradku tak uvidime po delsim case jak to osvedci :]

rozhodne porad nevim jak moc tomu mam verit - pul doktoru i lidi rika ze vubec...pul ze je to v poho...ale bavi me to :]

someone - nevim prave ten rozdil mezi podrazdenim dasni a masazi..:] krev mi tekla jen jednou a od dentalni hygieny mam celkove lepsi stav dasni co se krve v umyvadle tyka jak tak sleduju..:]
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    N_I: Za me urcite waterpik!! Ale i tak kombinovat s mezizubakama ;)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    N_I: jen po sundani rovnatek, ta sklovina je proste horsi, pres veskerou peci:(
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    N_I: pouzivam od oral-b a dobrý je to lepsi jak zubní nit protoze s tou se nedostanu vsude a hlavne si vzdy podrazdim dasne.
    RUM
    RUM --- ---
    N_I: co jsem kdysi hledal tak existují jenom elektrický waterpik nebo mechanický, co se našroubuje na kohoutek. mám ten šroubovací, ale abych se přiznal, tak to nepoužívám... příjde mi, že to má asi tak stejný účinek, jako prosrčit čistou vodu skrz zuby
    N_I
    N_I --- ---
    a dokazete poradit jakou ustni sprchu vybrat nekdo?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    N_I: ano, taky mě to bolí a zuby mám potom citlivé.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    N_I: vůbec
    RUM
    RUM --- ---
    N_I: mě jedna zubařka tvrdila, že je to nutnost a druhá, že je to blbost... pak si vyber :D zuby mě teda nikdy nebrněly, pokud nepočítám opití se alkoholem, tak se jakoby znecitliví. budu mít rovnátka, tak to asi používat budu nějak mezi jídly doma
    N_I
    N_I --- ---
    Ahoj, po dentalnie hygiene/ taky to kazdeho tak bolelo a dva dny ho brnely zuby? / me doporucil zubar ustni sprchu. Nevim presne jakou koupit, dost cestuju ale nevim zdali ta dobijeci ktera ma pouze dva moznosti upravy tlaku bude stacit. Diky moc za kazdou radu. / nekde ctu ze to je uplne k nicemu....tak trochu nevim :/)
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    RUM: no úlet by byl kdybych zjistil že to vyjde třeba na 5.000, což možná tak nějak bude... jeden chlápek co se mnou chodil na školu měl už někdy v 16ti zlatou přední jedničku...
    RUM
    RUM --- ---
    LAUZER: wau, trochu úlet
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    Můžu se na něco zeptat? Chtěl bych fazetu na jeden přední zub, kde mi ji udělají a za kolik? Chtěl bych aby to vypadalo chromově, kovově...
    RUM
    RUM --- ---
    UNDERWORLD: asi čistíš moc brutálně :-)
    IKI
    IKI --- ---
    URANOS: Nechci ho zbytečně preventivně registrovat na ortodoncii. Jsou mu čtyři. Myslím, že máme ještě trochu času. Po úrazu mu minulý týden přibyly čtyři RTG hlavy, nemám zájem si s ním přisvěcovat.. Nečekám žádný přesný diagnozy a návody co dělat. Jediný co teď chci, je jen zjistit, nač se máme eventuelně připravit. Pokud to vůbec je ze snímku patrné.
    URANOS
    URANOS --- ---
    IKI: Jednou ho tam musíte dostat tak jako tak, čím dřív tím líp. Zkuste to po dobrym, po zlym, změňte zubaře pokud má konkrétně s ním nějakou špatnou zkušenost, zkuste někoho kdo se specializuje na děti... V neposlední řadě je tu možnost ošetření v premedikaci. Hlavně lepší začít teď rentgenama a vyšeřeníma který nebolí a který ho uvyknou na zubařský křeslo než s akutní chirurgií v případě problému.
    IKI
    IKI --- ---
    URANOS: To je právě ono. Je to velkej bojovník. Pokud jde o jakýkoliv vyšetření, používá i zakázaný hmaty a údery. Neumim si představit co by ho přimělo aspoň si ten přístroj prohlídnout.
    URANOS
    URANOS --- ---
    IKI: jestli je to RTG hrudníku tak opravdu "nejsou tam kde by měli být" :) jednoduše zajít k zubaři, udělat zubní RTG a nechat si to od zubaře taky vysvětlit.
    IKI
    IKI --- ---
    Ahoj, hledám někoho, kdo by mi vysvětlil, co je vidět na rtg snímku mýho čtyřletýho vnuka (bohužel, není to přímo zubní rtg).
    Přijde mi, že druhý zuby nejsou tam, kde by měly být.
    RUM
    RUM --- ---
    ERGIEN: soukromej s pražskýma cenama http://www.znamylekar.cz/jan-urbanek2/zubar/praha . mlaďas, opravdu koncentrovanej na práci. vždycky si dá záležet na perfektním výsledku. objevila se u mě bohužel dost vysoká kazivost, takže jsem u něj byl během 2 let nespočetněkrát na spoustě drobných plomb. pouze jednou jsem měl trochu pochyby, když opravoval mezizubní kaz na jednom zubu a vrtnul do protějšího, protože podle RTG to vypadalo na zrcadlovej kaz, ale prej dobrý a nechal tam zářez ve sklovině. ptal jsem se jesli to to nebude vadit, ale prej ne... no a za rok tam už kaz byl. sice mikroskopickej, ale byl... jinak jsem teda zkoušel ještě jednu zubařku v praze a ta mi hned na první návštěvě při leštění zubu řizla bruskou do dásně, takže za toho mýho jsem fakt rád
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam