• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    SHIWA
    SHIWA --- ---
    RUM: v Praze, dik za odpoved... No nebude to jen tak :/
    RUM
    RUM --- ---
    SHIWA: no taky záleží kde v čr :-) v Praze je normální za jednu čelist klíďo 15 tisíc no... Musí se dobře vybírat. V menších městech to bude asi o hodně levnější. Mě říkala spolužačka, co bydlí někde na mostecku, že platila snad 4 tisíce jenom a měla safírový zámečky. tomu se mi nechce ani věřit...
    SHIWA
    SHIWA --- ---
    Ahoj, neporadil by mi nekdo prosim pekne dobreho a ne prilis draheho ortodonta?. Potrebuji rovnatka na predni zuby, nedavno jsem se vratila po delsi dobe do cz a nemam realnou predstavu kolik stoji fixni rovnatka na jednu predni celist, za jakoukoli radu a info budu vazne vdecna. Vygooglit potrebna infa se mi nedari. Ve vetsine pripadech castky velice vysoke.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RUM: ja jich pila nekolik denne. proste cisti co nejvic, ustni voda.

VALENTINA: spenat a sezam - nejvic top!
    RUM
    RUM --- ---
    VALENTINA: dá se koupit ořechovej krém :D pak si na to dáš nastrouhanou mrkev a zajíš to kouskem jablka a pak zuby osprchuješ zubní sprchou :D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    RUM: do ořechů se ani nepouštím, to zasviní rovnátka tak, že to z toho dostávám celý večer:) a mrkev si strouhám. Jablka loupu a krájím:) jak stará bába:)
    URANOS
    URANOS --- ---
    RUM: kafe by vadit nemělo, zvlášť jestli po vypití zapíjíš čistou vodou a hygienu máš předpokládam dobrou. pigmentace se udělat samozřejmě můžou, stejně tak se pak ale můžou pomocí airflow nebo depurací odstranit. ale ideálně se zeptej přímo tý doktorky, třeba k tomu má nějakej speciální důvod.
    RUM
    RUM --- ---
    VALENTINA: :-) no jablka a hrušky normálně žeru, ale nakrájený samozřejmě :D mě říkala že nesmím mrkev a ořechy např.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    RUM: tak mi nic takového neřekla, jen že nemám jíst topinky a jablka:)
    Já mám teda zkušenost, že jediné, co mi opravdu obarvilo gumičky a bílé zámky, je kari, tomu se opravdu vyhýbám, bacha na to:)
    RUM
    RUM --- ---
    VALENTINA: mě na orto řekla, že musím mít bílou dietu... nevím proč, ale asi proto, že mám vepředu safírové zámečky a bílý drát... ale to prostě nejde bez kafe :D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    RUM: haha, tak já piju tak dvě kafe denně, tak jsem taky zvědavá(rovnátka 2 roky), doufám, že to půjde případně vybělit.
    RUM
    RUM --- ---
    ahoj, chci se zeptat někoho kdo má/měl rovnátka, jestli hodně vadí, když jsem kafoholik i během nosení rovnátek? nezůstanou na zubech fleky kolem zámečků po jejich sundání? snažím se kontakt s kávou omezovat na minimum... tedy když chci fungovat, vypiju rychle hrnek a vypláchnu pusu čistou vodou
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Mimochodem zubní kaz není nakažlivý, ale může vznikat přenosem a činností bakterií. http://sik.vse.cz/ss/zubkaz.pdf
    GLUTEUS
    GLUTEUS --- ---
    Zde je jednoduše, ale jasně vysvětleno, jak si správně čistit zuby (dle mého názoru není potřeba sonického kartáčku, ale pokud ho máte, tak tím taky nic nezkazíte). http://ona.idnes.cz/jak-spravne-cistit-zuby-0s8-/zdravi.aspx?c=A130315_134039_zdravi_pet
    N_I
    N_I --- ---
    o sonickem kartacku uvazuju taky, kdyz uz...asi ale az na vanoce jsou to na muj vkus docela drahe srandy..:)

jinak to ze by jeden kaz zpusobil nejaky dalsi...o tom slysim poprve civogo...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    RUM: Hele uz mam treti v rade (starsi vzdy nekdo podedi nebo ho mam na chalupe), jediny co se mi za ty roky rozbilo byla minuly tyden nabijecka kdyz mi to cele upadlo z krbu na parkety :/ urcite to plak odstranuje efektivnejs, a taky je tam program na masirovani dasni a ostatni vychytavky.mChvilku to trva nez se s tim clovek nauci a zvykne si, nesmis na to tlacit a musis to delat pod urcitym uhlem ale to je jako u obyc. kartacku ;) me to za tu investici rozhodne stalo!!
    RUM
    RUM --- ---
    ANDR3_I: jinak ano, já čistím klidně čtvrt hodiny. právě bych řekl, že čím měkčí, tím musíš dýl čistit nebo víc tlačit :D tím ultra soft jsem čistil, čistil, čistil a furt jsem cítil na zubech plak....
    RUM
    RUM --- ---
    ANDR3_I: a myslíš, že to funguje líp? není to jen nějaká reklama? ten sonickej :-)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    RUM: taky mi hrozej operaci, na rovnatka bohuzel momentalne nemam :/

Tak super soft je pro lidi co tlacej, cim mekci mas kartacek tim dyl musis cistit, klidne i dvacet minut ale z toho by me kleplo, proto mam i ten sonickej ;)
    RUM
    RUM --- ---
    ANDR3_I: jo a pak tě můžou zubaři soudit, že si prase, co si zuby nečistí... :D já mám právě 90% kazů jenom mezizubní... používám taky super soft :-) ultra soft je moc měkkej už... nit + MZ kartáčky jedu furt teďka.... jednosvazkovej jenom když mám pocit, že je na sklovině po vyčištění furt něco "nerovného" jinak ne... to je podle mě spíš pro lidi co mají problém se zubním kamenem a tím pádem i paradentozou. na mejch zubech je jediný dobrý, že mám krásný zdravý dásně, ale kromě drobných zaplombovaných MZ kazů na skoro všech zubech mám ještě po narostlech osmičkách úplně v hájí správnej skus a hrozili mi šílenou operací, zatím to zkoušíme srovnat rovnátkama právě
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    RUM: kaz je hlavne nakazlivej takze staci jeden co neresis a za chvili jich je vic - navic pokud k tomu ma clovek predispozice a delaj se mu treba v mezizubnich prostorach.

Me osobne nejvic funguje kombinace sonickyho kartacku, curaprox super soft kartacku, waterpik sprchy a mezizubnich kartacku. S niti neumim doted takze mam takovy jednorazovky. Jeste bych mela teda cistit jednosvazkovym problemovy partie ale sem kolikrat dost lina. Me totiz staci si jednou po tahu nevycistit zuby a mam zanet jak blazen, kdyz se to sejde vickrat je z toho hned kaz :( Na druhou stranu moje sestra nebyla 10 let u zubarky, na zuby totalne kasle, je rada kdyz vycisti jednou denne mezizubni vubec, poslala jsem ji ke svoji hygienistce i zubarce a ta ji strasne chvalila jak ma krasny zuby, ani jeden kaz!!! Mohla sem se vzteknout ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam