• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BLACKDRAGON: Pardubice sice, ale měla jsem to za 18000 implantát plus 12000 celokeramická korunka. Zub pětka horní.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    BLACKDRAGON: mne o implantáte (neviem či s korunkou alebo čo) tvrdili cenu 20 - 30 tisíc - štyrka.....:D
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    cena zubneho implantatu s korunkou? ako sa pohybuje v Prahe?

mam momentalne 18500 zub a 13500 korunka asi pre 4ku hore vlavo
    FATBWOY
    FATBWOY --- ---
    SAMGARR: dik!
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    FATBWOY
    FATBWOY --- ---
    prosim o tip na overeneho stomatologa na Zizkove, ktery by prijal 2 nove pacienty :)
    diky!
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZUZKAOU: ať na hygienu nebo na prevenci, vzal bych s sebou ten sonický kartáček a zeptal se na názor.

(Jinak sám používám Braun Pulsonic Slim asi půl roku a zhoršení rozhodně nepozoruju, nicméně bez mezizubního kartáčku bych to nedal.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    výborně, tak po čtyřech dnech neurotického čištění 3 různými kartáčky, vyplachováním a patláním tea-tree už je to téměř v klidu a už 24 hodin to nesmrdí. Tak snad bude stačit až běžná preventivka.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ZUZKAOU: ja hlasuju pro dentalni hygienu, nekam se clovek nedostane ani niti ani mezizubnim kartackem..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    je možné, že mi sonický kartáček zatlačuje zbytky do mezizubní prostory?

Poprvé v životě jsem totiž vzadu mezi sedmičkou a nevyrostlou osmičkou našla velmi nechutné ložisko - začalo to být citlivější a po použití mezizubního kartáčku vypadly velmi smradlavé kousky.

Nikdy jsem s tím problémy neměla a tak jsem poněkud flákala mezizubní kartáček či niť. V srpnu jsem si poříidila sonický kartáček a teď tohle.

Snažím se to dostat ven mezizubním kartáčkem a nití a vyplachuju ústní vodou. Je šance, že se toho nakonec dočista zbavím sama a nebo se mám rovnou objdnat na dentální hygienu?
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KAIAFOX: ja mam tiež odporučenie, tiež hľadám v prahe .... koľko to stojí? mám tri ..... :D

tak keby ste niekto náááhodou vedeli, budem vďačná.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Mate nekdo tip na dobreho stomatochirurga v Praze? Potrebuju vyndat osmu (mam doporuceni) - s lokalnim umrtvenim, zadna narkoza. Karlak nepripada v uvahu. Dik :).
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Zdra, veděli byste o dobrém ortodontistovi v Brně? (Pro dospělýho.)
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    GONDAR: Anestezie v těhotenství nevadi, mnohem horsi je pro dítě i matku stres a strach z bolesti připadne bolest. Horsi je to s rentgenem, ve 3.trimestru uz jeden snimek zadny rozdíl neudělá, to záření je fakt maličký, u os. kanálků se clovek bez rtg neobejde. takže definitivni ošetření je opravdu lepsi dořešit po porodu. Na druhou stranu, kolikrát zenska ani nevi ze je tehotna na zacatku a vesele se rentgenuje :) ale kdyz se o tom vi tak si to doktor nelajsne.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, tusi nekdo, jak je to s lokalni anestezii u zubare pri tehotenstvi ?

situace:
    planujeme mimco, ale zena ma problem se stolickou (indikovane cisteni kanalku). jeji doktorka ji od jara rika, ze aneztesii (injekci) tehotnym nedelaji a je tedy lepsi pockat nez to doresi (aktualne pry do podzimu. jinou zubarku v praze z duvodu pojistovny uniqua pro cizince mit nemuze). do cisteni kanalku bez anestezie se ji prirozene nechce.

na druhe strane je zene jiz 35, takze cekat "az jednou budou zuby zdrave" mi take neprijde ok;]

jde o ubestesin (nebo neco s mesocainem). nejlepe kdybyste vedeli o nejakych studiich (ja to jdu take hledat).
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ahoj, prosím pěkně má někdo radu jak posílit zuby aby se nerozpadaly?
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    zdravím, je možný si vzít analgetika (aulin) před operační extrakcí osmiček? bude při ní podaná jen lokální injekce...
    Zažil sem to samý před dvěma měsíci na druhý straně čelisti a bylo to vážně strašný, hledám jakýkoli způsob jak snížit bolestivost zákroku. díky.
    UGLYDOLLS
    UGLYDOLLS --- ---
    ANDR3_I: na ty jsem se ted ptala ve svete rovnatek, kde mi rikali, ze na ne maji nejlevnejsi ceny (za pravdivost informace nerucim :D), kazdopadne by na obe patra vysly na neco malo pres 70...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ERED_MITHRIN: http://www.invisalign.cz

lepší pro pacienty co maj velkou kazivost mezizubních prostor a bruxismus. Já mám navíc nějakej neurologickej problém, s normálníma bych si ty zuby spíš dodělala. Šetřim na ně ale strašně to trvá, ona se ta částka totiž platí najednou
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    ANDR3_I: 120k?! Co umi? Predzvejkat stravu? ;)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ERED_MITHRIN: ty co chci ja stojej pres 120 tisic :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam