• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    POZITRON: ne ja mam sestku a bohuzel to videt je kdyz se usmeju.

Mama ma jednicku bez plastiky a je to hodne spatny...

Co se tyce samotny implantace tak mi to prislo v pohode, jediny co me za celou dobu bolelo bylo kdyz mi tam po trech mesicich hojeni sroubovali ten zub
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANDR3_I: ty mas jednicky? bylo to hodne neprijemny? jak dlouho se to hojilo? a kolik jsi platila? ja nemam horni dasen videt, kdyz mluvim, ani kdyz se smeju.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    POZITRON: plastiku/modelaci dasne, aby ten zub vypadal prirozene
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANDR3_I: co myslis tou plastikou?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    POZITRON: sezen si nekoho kdo ti udela i kvalitni plastiku, u me se na to s prominutim vysrali a je dost pravdepodobny ze uz s tim nepujde nic udelat :(
    FLOE
    FLOE --- ---
    MIDORI: Prej muze bejt problem, ze se to muze obarvit od rtenky nebo piti a nebo, ze ten tray omylem zlomi/rozslapnou/ztrati, tak si na to davaj pozor. Na nic jinyho, krome ceny, si nikdo nestezoval.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    FLOE: to je můj případ, díky :)
    FLOE
    FLOE --- ---
    MIDORI: Invisaling? Kamaradka to ma a je nadsena. Vlastne kazdej si to zatim chvalil co to lidi meli, ale to jsou vsechno lidi 30+ co uz nemaj nervy na to nosit zamecky.
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo tip na dentalni hygienu v Ostrave nebo okoli?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Jinak vcera jsem byla na konzultaci u Mudr. Bemesove v Dejvicich (na doporuceni zde). Pani doktorka mila (az na hodinove cekani), ale ceny za rovnatka stejne, jako u Mudr. Sucheho. Neviditelne 70-80k, nile safirove kolem 50k
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Mate nekdo jako rovnatka ty “neviditelne” nasazovaci folie? Nevzpomenu si ted na nazev. Pravdepodobne do toho pujdu, tak me zajimaji zkusenosti..
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    EUCHENIE: ja mam nove Straumann, srovnani nemam, radsi bych zpatky zub :(
    Za me kdyz uz tak uz, porad je to cizi teleso do tela ktery bude nekolikrat denne zatezovany
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Ahoj, rozhoduju se mezi sroubem straumann vs oktagon, neresil jste nekdo neco podobneho? Straumann asi lepsi a taky drazi, tak esi kdyz uz tak uz, nebo staci bohate ten oktagon?
    KRAUPIK
    KRAUPIK --- ---
    ANDR3_I: Doporučuji kolegyni z práce http://www.annakrejcikova.cz než jsem tam nastoupila chodila jsem na hygienu jinam. Nikdy by mě nenapadlo, že hygiena nemusí bolet. Hygiena u nás stojí 1060 nebo 1160 (AirFlow).
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Jenom tedy potvrzuji, že MUDr. Švábová nové pacienty nebere, teď jsem tam volala, takže hledám pro syna někoho v Praze (Střední Čechy by taky nevadily).
    Zatím jedu podle recenzí a vypadl na mě tento doktor - nemáte někdo osobní zkušenost?
    MUDr. Tomáš Hanzelka, Ph.D. názory - ortodontista Praha - ZnamyLekar.cz
    https://www.znamylekar.cz/tomas-hanzelka-2/ortodontista/praha
    Jako další je tam tato doktorka, termíny má až v prosinci, tak je snad taky dobrá :-)
    MUDr. Jana Fendrychová názory - ortodontista Praha - ZnamyLekar.cz
    https://www.znamylekar.cz/jana-fendrychova/ortodontista/praha#profile-addresses-list
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Praha, dentální hygiena? Mela jsem top doktorku ale zmenil se majitel strediska a zakazali dentalni hygienu samoplatcum (EUC Premium, palac YMCA). Mate prosim nekdo nejaky typ? Je to dost akutni, uz mi to odsouvali rok :( nechci nikoho kdo je dva roky po skole, potrebuju nekoho kdo tomu rozumi a vi ze se ma venovat i zadnim zubum..
    CROSS
    CROSS --- ---
    PISISKVOR: upřímně, cenu jen té dočasné korunky nevím, jen cenu za celou akci, a nebylo to v ČR, takže když ti řeknu cca 35k, bude to trochu zavádějící.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CROSS: muzu se zeptat, kolik ta docasna korunka stala? o tom slysim poprve, kdyby toto znala a praktikovala moje zubarka pred par lety...no nechci na ty martyria a prutahy ani vzpominat.
    btw historka s Americanem, to se stat mne, tak mne z toho jebne. ale ja mam za sebou bohatou stomatologickou historii, takze tyhle pribehy vnimam trochu citliveji.
    RUM
    RUM --- ---
    VALENTINA: přesně tak.. já nemám žádnou okem laika viditelnou vadu čelisti ani když se usměju a tak proto mě to naprosto šokovalo. U MUDr. Švábové je sice furt narváno a ordinace není nejmodernější, ale stejně jde hlavně o to jak ten doktor přemýšlí při léčbě
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jenom jdu tak okolo, ale jak čtu o posunování čelisti: poslouchal jsem před pár dny vyprávění jednoho Američana, jak mu doporučili implantát jedničky nebo dvojky (místo vyražené), ale aby mu ho mohli instalovat, musel nejdřív srovnat chrup rovnátky. Tak rovnal, rovnal, až mu řekli, že už OK, teď už mu jenom posunou čelist a může se jít na to. Zubař mu sdělil, že doteď to všichni dělali posunutím dolní čelisti, ale to je barbarství... nejnovější metoda je posunout čelist horní.

Historka skončila tim, že posouvání čelisti by mu stejně nezaplatilo jeho pojištění, takže nazdar a můstek.

Když jsem u těch historek, před měsícem mi praskla keramická korunka na šestce, a jak jsem zjistil, časy se mění... zubař to začistil, místo otisku to naskenoval nějakým 3D scanerem, za půl hodiny vytisknul dočasnou korunku, co vydržela dva týdny do nasazení nové trvalé. Ovšem konverzaci taky zahájil větou "budeme se bavit o rozpočtu?" ;-]
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    RUM: mně tu operaci čelisti teda doporučovala i švábová, že prý by to bylo hezčí, já jsem to ovšem radikálně odmítla, jen proto, že mám malou dolní čelist si ji nenechám předsunovat:)
    ale děti na rovnátka rozhodně zase budou chodit k ní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam