• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    Ortodoncie- implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby

Zkušenosti, rady, doporučení, ...

Na nástěnce bych ráda udělala něco ve smyslu reference na jednotlivá Stomatologická a ortodontická centra. Proto prosím, máte-li nějakou zkušenost napište: Název centra, město, zákrok který jste podstoupili, cena, klady, zápory, jiné..

rozbalit záhlaví
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    IRINASH: Nahradu z jednoho malyho dulku v zubu? haha. To bych nemela zub uz ani jeden. Nejsi trochu tema zubama posedla?
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    FOAMISS: Ja prave nechci nekoho krive obvinit, proto jsem tam volala az s odstupem, abych se mezitim uklidnila.:)) Stejne tak jsem rada za vsechny nazory tady. Jen mi to proste nejde do hlavy, jak se to mohlo stat, muj znamy ma nahradu a kdyz to vidim, mam uplnou hruzu z naruseni zubu. Jak rikas, uvidim po vysetreni.
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    IRINASH: Protože to tak na 99 % není. Aby UZ odstipl sklovinu, musí byt nějakým způsobem narušená (odvapnena, uz dříve nastipnuta nebo jinak). Zdravou sklovinu UZ nepoškodí ani neodstraní, koncovky na odstranění kamene jsou neaktivní (rozuměj hladké)... kdyby UZ poškozoval sklovinu, nikdo by ho nepouzival... Počkej na vysetreni a uvidíš. :)
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    FRAMBUESA: Mam nejjemnejsi Curaprox a zuby cistim uz dlouho podle doporuceni hygienisty.:) Ten muj dulek vypada spis jako kdyz rypnes hrebikem do dreva, googlila jsem ten klinovity defekt a takhle to nevypada. Navic ten defekt by prece nemohl vzniknout za 1-2 dny, co myslis? Zrovna jsem pred zakrokem zkousela jiny druh mezizubnich kartacku, takze kazdej vecer probihalo cisteni se zrcatkem, urcite bych si defektu vsimla. Kazdopadne navsteva dentisty se blizi, jsem zvedava, co mi na to rekne, ale predpokladam, ze bude tvrdit, ze to urcite neni po jeho zakroku.
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    What Are Abfractions and How Do You Treat Them - Wake Dental Wellness : Dentist in Wake Forest
    http://wakedentalwellness.com/what-are-abfractions-and-how-do-you-treat-them/
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    IRINASH: IRINASH: Jasně :) studuju zubní a napadlo mě, že by to mohl být i klínovitý defekt - tvoří se na krčcích zubu a zrovna na čtyřkách nejčastěji.. Jaký máš kartáček? :) Je u nich totiž taky možnost vzniku nesprávnou technikou čištěním a čištěním příliš tvrdým kartáčkem http://dentiopraha.cz/cz/uvod/Klinovidnyjj-defekt-zubov
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    FRAMBUESA: Ahoj, je tak milimetr od dasne. Odhaleny krcky nemam. Ted uz to ani neni citlivy, bylo to neprijemny jen dva dny po zakroku. Nicmene je to poradnej dolik a takovej pravidelnej, proste dira.:( Zacinam se utvrzovat v tom, ze je to opravdu vyrazeny tim ultrazvukem.
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    IRINASH: ahoj :) A kde ten důlek na zubu je? Není na krčku zubu u dásně?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    predposledni navsteva implantat: otisk silikonu na celou celist horni a dolni, horni mi dvakrat natahovalo, nova sestra tam dala silikonu az moc, pak jeden skus do vosku a hura do laborky, aby se podivali na barvu zubu okolo
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Dekuji vsem za reakce, jdu se objednat k zubari.
    FOAMISS
    FOAMISS --- ---
    IRINASH: Ne. V těhotenství se vápník čerpá z kosti.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    DR_RIC: Jeste me napadlo, jestli nemuze byt duvodem tehotenstvi? Jsem v pokrocilym stadiu, tak ze by ta sklovina byla diky tomu oslabena? Vapnik se snazim doplnovat dost.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    DR_RIC: Tak to je mi zahadou, jak teda poskozeni zubu vzniklo. Ziju v domneni, ze sklovinu mam zdravou, kdyby to tak nebylo, urcite by mi to zubar sdelil.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    PISISKVOR: Kaz tam na 100 % neni, chodim pravidelne k zubari, byla jsem pred 14 dny. Urcite si s tim zajdu, jen me zajimalo, co me ceka, toho navrtani a plomby jsem se bala.:-( Neni to uplne klasicka bolest, nevim, k cemu to prirovnat, je to i citlivy na studenej vzduch, coz je hodne neprijemny. Kazdopadne me nenapada jinej duvod odstipnuti, nez air flow. Mozna hygienista nechal moc dlouho proudit tu smes vody a pisku na jedno misto, porad koukal na hodiny, misto na zuby, celkove bylo znat, ze spechal.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    IRINASH: jestli to moh zpusobit air-flow nevim, ale domnivam se, ze to se da leda zaplombovat (pred cimz je nutny ten zub lehce navrtat, aby plomba drzela - pokud teda moderni materialy neumoznuji jinak). jestli te to poboliva, takze to neni klasicky miniodstipnuti o kterym se clovek dovi maximalne v zrcadle, tak bych se asi sla poradit k zubarovi. taky je mozny, ze tam mas treba kaz, pokud je to takto citlivy. nebo se proste ustip vetsi kousek, a chtelo by to zacelit, prave proto aby se kaz neudelal.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    Je mozne pri metode Air-flow ustipnout kousek zubni skloviny? Nebo to lze udelat nesetrnym osetrenim ultrazvukem? Byla jsem na odstraneni pigmentace a ted jsem pri cisteni zubu zjistila, ze me boli pri kontaktu s kartackem ctyrka, koukam do zrcatka a tam vystipnuty dulek.:-( Jsem z toho docela vyrizena, co ted s tim?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EUCHENIE: my jsme byli jednou v rámci pohotovosti právě u Fujkový a byla skvělá, strašně milá, všechno Natálce ukazovala a řikala, co bude dělat. Přístup výbornj. Pak jsme tam byli ještě dvakrát, myslím, že MUDr. Legnerová a ta byla taky fajn. Rozhodně si na přístup nemůžeme stěžovat. Ale pokaždý jsme byli v ordinaci.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MIDORI: a u jaky doktorky jsi byla?ja se synem u fujkovy a nikdy vice, tvrdila mu, ze ho to nemize bolet a okrikovala, at nebreci, ze vystrasi deti v cekarne, a to dost neprijemne..ja byla chvili zpocatku v cekarne s miminem, kdyz jsem tam prisla, syn byl zpocenej a trasl se celej
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FINSON: asi před dvěma týdny viselo na nové zubní ordinaci u Vysočanské (na rohu křižovatky, jak se vyjíždí z Vysočanské na estakádu), že přijímají pacienty. ale netuším, kdo tam je a co to tam stojí, to v té výloze nepsali
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    FINSON: Nevim, jestli ti to pomuze, ale zrovna nedavno jsme shaneli zubare pro dceru, jelikoz nas zubar, u ktereho byla registrovana, ji odmitl osetrit kaz. Dostala jsem tu tip na Dum zubni pece ve Strasnicich, kde berou deti. Jsou tam moc mile doktorky, byli jsme tam s dcerou trikrat a zatim spokojenost. Tak mozna by to za pokus stalo.

DŮM ZUBNÍ PÉČE STRAŠNICE | Pekárek
    http://www.pekarek.dental/dum-zubni-pece-strasnice
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Nicméně, když bude ten příčetný zubař na jižním konci Prahy, určitě si k němu taky rádi uděláme výlet. Možná i po Středních Čechách bychom se za ním projeli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam