• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX:
    Zubařství.cz – Stomatologie pro děti i dospělé – Pečujeme o váš chrup
    http://zubarstvi.cz/
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    HORST_FUCHS: Mě to teprve čeká, ale budu mít pětku za 12 tisíc (mám implantát AstraTech). Chodím k MUDr. Čechákovi na Praze 10. Má teď docela volno - přijímá pacienty.
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    DRUMID23: to roku se to neresi? To slyším prvne. Me deti maji zuby brzy (3 a 4 mesice), v roce obe vsech 16 zubu a dcera mela na prvni ctyrce kaz jak vjezd do pískovny dva mesice od prorezani.
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    GIA_: bude se tvarit urco dobre, pac to i fajne nasiruje ty napuchly dasna... Zrovna vcera moja vytahla ten kartacek na prst :D
    GIA_
    GIA_ --- ---
    DRUMID23: Prikrmy u nas zacnou asi brzo, takze zkusim koupit prstovy kartacek a uvidime, jak se na to syn bude tvarit :D Uz se ho snazim “ucit” otevirat pusinku na á, tak snad to pomuze..
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    GIA_: do jednoho roku se to neřeší... My to pak resili tim na prst a víceméně začali cistit az byli prkrmy... 2 mala bude mit v sobotu 1 rok a ma jen 2 spodni zuby... Mliko jen vecer a pres den normalni jidlo a neřešíme "zatim"
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GIA_: Ahoj, kartacek urcite ne. K zubari se chodi, myslim, od roka, a brala jsem dite ke svemu. Na zacatek doporucuju bud gazu, nebo gumovej prstovej kartacek, tim se rozhodne lepe manipuluje a mas jistotu, zes to vycistila pres protesty spravne. Navic se tim skvele masirujou dasne, kdyz rostou dalsi zuby.
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    máme tu nějakého dětského zubaře? Potřebuji poradit s čištěním zoubků.
    Mám 5 měsíčního syna, kterému rostou 3 zoubky (jeden je vylezlý do půlky, zbytek se zatím klube). Nyní to dělám tak, že každé ráno a večer po kojení zuby otřu vlhkou gázou. Myslíte, že to stačí nebo mám už učit na kartáček? Přemýšlela jsem, že bych si pořídila "normální kulatý" kartáček..zdá se mi praktičtější než ten prstový..
    Děkuji
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj, jen pro zajímavost píšu zkušenost s klinikou Magic Smile. Na kliniku mě přivedla bolest krční páteře, bolest vystřelující ze spánku do zubu a nakonec pocit vystouplého zubu. Ukázalo se, že mám zánět (a já si furt myslela, že to mám jen od zad :) a tak bylo nutné vyčistit kořenové kanálky. Na kontrolu mě vzali prakticky hned a druhý den jsem šla na ošetření kanálků pod mikroskopem (což jsem i chtěla).
    Celé ošetření trvalo cca 2 hodiny - čistili 4 kanálky na horní 7, udělali mi 3 rtg snímky a vše bylo naprosto bez bolesti, snad kromě jednoho pocitu píchnutí (ale mají i rajský plyn kdyby náhodou). Zub mi ani celý nevyvrtali, ale udělali si asi jakoby "dírky pouze na ty kanálky"..
    Po dvou týdnech jsem pak měla přijít na kontrolu, zda je vše ok..Naštěstí bylo a je, takže spokojenost.. :) Jen ta cena teda :/ Platila jsem 16 000 Kč, ale jak říkám, byla jsem spokojená.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    GIA_: hele záleží na doktoru. Já jsem v těhu objevila mladičkou doktorku(akorát po škole), která používá fakt zvláštní udělátka. Čistila mi kanálky u dvou zubů. A jako nebolelo nikdy nic, teda odcházela jsem většinou o dvojku chudší, ale ta úleva je k nezaplacení. Ten samý měsíc nový zubař mé sestry jí čistil taky kanálky. Injekci proti bolesti jí dal až když mu tam omdlela a po 14 dnech šla znovu a celou dobu trpěla. Já injekci dostanu automaticky a po čištění už mě nic nebolelo, zub mi nechala provizorně otevřený při další návštěvě mě to bud uzavřela a nebo ještě nechala dýchat. A kojila jsem u toho normálně. Chodíme k ní celá rodina a zatím ,,trápila jenom mě,,. Je fakt že původně měla i super starší sestřičku, která odsávala tak, že jsem se nikdy netopila ve slinách. Ta nová už tak dobrá není, je mladá, ale naposledy jsem tam byla v červenci, tak se ted už třeba vyškolila.)

KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GIA_: Mám to za sebou i s miminem - bylo mu tehdy pár měsíců. Mě to bolelo hrozně, protože jsem kvůli porodu a šestinedělí nemohla lítat po zubařích (tenkrát jsem dojížděla z Phy do jiného města) a nechala to až na stav, kdy jsem večer s miminem běhala mezi Spálenou a Karlákem - tam mi nakonec píchli anestetikum a druhý den jsem dojela ke svýmu zubaři. Čistil mi kanálky ani na šestkrát (bolel jen ten první zásah). Na kojení to vliv nemělo, byť jsem musela absolvovat rtg zubu (ne panoramatický), akorát jsem kvůli tomu nemohla moc brát léky na bolest.

Je vtipný, že když to viděl na rtg můj nový zubař, tak říkal, že implantát je proti kanálkům brnkačka (zrovna se mi jeden hojí :D). Doporučuju to moc neoddalovat, mě se to nevyplatilo ;).
    GIA_
    GIA_ --- ---
    Ahoj,
    chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost z čištěním kořenových kanálků? Týden mě vystřelovala hrozná bolest ze z krku do spánku a do zubů, ale myslela jsem, že to je od krční páteře. Včera bolest přestala, ale z ničeho nic mám pocit "vystouplého" zubu, který je citlivý na skus. Zubařka mi řekla, že mi budou muset čistit kanálky..Takže se hrozně bojím. Všude zubaři píší,že ošetření nemá bolet, ale od kamarádů jsem se doslechla, že to bolí strašně. Navíc kojím 2 měsíčního prďolu, tak se i bojím, aby ošetření nemělo vliv na kojení.
    Moc děkuji
    FRAMBUESA
    FRAMBUESA --- ---
    Ahoj, až teď jsem si všimla dotazu. Vím, že je už trochu starší, ale vidím, že stále nikdo neodpověděl. To bude nejspíš MIH syndrom (molar incisor hypomineralization). Nám ve škole říkali, že je to nemoc, která se objevuje u dětí až poslední dobou a stále vlastně není jasné co jí způsobuje (spekuluje se o hodně vlivech - léky, atb, prodělaná infekce, stres nebo strava matky v těhotenství, ale zatím žádný prý není s jistotou potvrzen..). A co se s tím dá dělat - tak to je individuální, hodně totiž záleží na tom v jaké míře jsou ty zuby postiženy, u někoho to může být jen malá skvrnka, u jiného skoro celý zub..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Synovi (7) se právě prořezaly druhé jedničky. Chybí mu na nich sklovina (relativně velká plocha jevící se jako nažloutlá skvrna). Zubař dnes mluvil o nějakém M... syndromu (chybějící sklovina na jedničkách a šestkách), který se mi nedaří vygůglovat. A taky o tom, že to zřejmě vzniklo nějakými léky, které syn užíval v dětství (kolem dvou let) či nějakým dietním nedostatkem. Ničeho takového si bohužel nejsem vědoma :-( Máte s tím někdo zkušenost? O co jde a co se s tím případně dá dělat?
    JANNE
    JANNE --- ---
    Ahoj, kamaráda chytly zuby a jeho zubař ho teď nevezme, nevíte o někom v Ostravě, u koho by to mohl zkusit?
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    SLUPI: https://www.znamylekar.cz/maryana-kovalchuk/zubar/praha#tab=profile-info Jsem u ní krátce, zatím dobrý. Umí trhat i osmičky, což moje minulá doktorka vždy delegovala na stomatochirurgii.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Díky, uklidnili jste mě. Syn to asi dostane určitě, má už druhý zuby, obrovské mezery mezi nimi a každý zub jinak.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    MARKYSHA: ja si myslim, ze to postupny splaceni je celkem bezny. slysela jsem o tom uz vickrat, sama mam (mimoprazskou) zkusenost - pred nasazenim udelali cenovy odhad a rovnou mne dali na vyber zda chci cvakat rovnou a pri jednotlivych navstevach to pak budou postupne odecitat, nebo zda chci platit kazdou navstevu zvlast.
    takze bych se nebala.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SARGO: Dcera má předkus (ale možná je problém v krátké dolní čelisti). Tak jsem zvědavá, jak to dopadne, co s ní vymyslí...
    SARGO
    SARGO --- ---
    TORUVIEL: Určitě prcek :-) Většinou nosí nasazovací na noc (případně plus pár hodin přes den). Ten náš je opravdu hodně chtěl, takže se stará, nezapomíná na ně, docela zírám. Navíc jsem zjistila, že mít rovnátka je u nich ve škole prestižní záležitost, to taky neuškodí :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam