HORST_FUCHS: wtf, 15-20k za cisteni kanalku??? to teda cumim... a kam s tim chodis? to je nejaka superdraha soukroma hitek klinika pro krasne a bohate? asi 5 let zpet jsem resila precistovani kanalu v Brne na jedne drazsi soukr. klinice, kde jeden kanal mel vyjit na 4k/koren, a cisteni kazdyho korenu melo trvat hodinu (tzn. ne jako moje ex zubarka, kdy cisteni probihalo tak, ze mi tam strcila neco, tim tam 2x otocila, a byl). nakonec jsem se toho teda nastesti nedozila, protoze dotycne zuby uz mely s cistenim historii, kdy mi to puvodni zubarka totalne zmrdala, a pri predstave, ze uvalim dalsi ranec za cisteni, a ty koreny u toho treba muzou prasknout, jsem vymenila lokal, zkonzultovala moznost extrakce a nasledny uzavreni fixnima rovnatkama a mam po starostech.
5ka ma tusim jeden koren, ne? to je silenej ranec. stejne tak 30k za jedno patro fixnich rovnatek:D to uplne nevim jestli se mam smat nebo brecet (se zubama jsem si uzila hrozny haluze, takze podobny informace vnimam dost citlive). jezdila jsem na doporuceni zubarky k Dr.Markovi do Breclavi (ona zubarka je jinak z rodiny, takze duveryhodne doporuceni), ze pry patri k evropske spicce. za obe patra klasickych fixnich kovovych rovnatek jsem za 3 roky pece dala bez par korun 20k. moc si neumim predstavit, jak si nekdo za to samy muze nauctovat 60k.
jo a tvuj puvodni dotaz zda metalo nebo celokeramika, ja bych teda rozhodne volila celo. pokud jde o 1ky tak urcite (vzhled). ja teda mela metalo na 5kach a mela jsem to udelany fakt hezky (zcela nerozpoznatelny), ale osobne mne hrozne vadil ten pocit kovu v celisti. asi na to nebude uplne kazdej takto senzitivni, ale ja holt jo.