• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEREZZZKA: Tam jsme pěkně dlouho nebyl..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: nene, ještě je tam Tomáš... ale to je gay - takže zas nic pro ženy :) Hm, dlouho jsme tam nebyli, nutno napravit...
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    ode mě doporučení na cukrkávalimonáda - "nově" tam otevřeli přidanej prostor, kterej vypadá moc dobře. a všechno je víceméně v pořádku - ucházející kafe, dobrý zákusky a jídla, dobrá nabídka dalších nápojů, příjemná atmosféra a hudba a v neposlední řadě v obsluze prakticky výhradně samí hezcí lidé (bonus pro muže - všechno ženský)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BLACK_ONYX: Jop, moje dnešní otrava kofeinem zas po delší době, ale na přednášce jsem poprvé neusnula :) Rozhodně doporučuju. Ještě že mi zbylo trochu rozumu (a málo času) a do třetího cappuccina jsem nešla :) Ale chuť by byla!
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Cup Up -> Thumb Up :-)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Jo a když si tu AHASVER stěžoval na víkendovou zavíračku, tak tady mají alespoň v sobotu 9.30 - 14.30... no alespoň na snídani, i když odpolední provoz by mi vyhovoval spíš.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    V Sázavské ulici v pondělí otevřela nová kavárna Cup up coffee... další projekt ve spolupráci s doubleshotem a asi coffee sourcem, vypadá zajímavě, jednoduše, dodám v blízké době report.
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    SA_KRA_: a co mala alfa nebo cafe 09? ty kuracky jsou a kavy i prostredi dobry.... .o) me zas prudi ty kuracky, ackoli sama si obcas zapalim..... ok, kdyz jdu vecer na kavu/vino a pak rovnou domu, tak mi to "nevadi", ze smrdim, ale kdyz jdu rano nebo pres den a pak do skoly, prace, proste cokoliv, tak je to dost neprijemny, kdyz i po pul hodce v kavarne smrdim jak kdybych tam stravila nekolik dni a o stiplavejch ocich ani nemluve.... :/ tungsram je na tohle super - popelnik a kavicka za jakyhokoli pocasi venku a ted uz maji i zahradku .o)
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    TEREZZZKA:jojo Smrčka.. už ho tam mají i napsaného na tabuli..takže to asi vypadá dobře..

    tak čecho američan..my si s přítelkyní pořád říkali že to není čistý čech... byl strašně vstřícnej... jsem tam nakukovali skrz vokna a on vyšel ven a hned s usměvem pojdtě se podívat dovnitř.. a všechno nám to tam začal ukazovat.. jako fakt super. vypadá to tam krásně a na první pohled se myslelo na všechno.. říkal že se bude i vařit přes den. nějaká menší menu... tak jsem taky na to zvědav.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BLEVAJZZ: "Můj šálek kávy". Zmiňovaný barista Zdeněk Smrčka, loňský mistr latte art a cup tastingu, pokud to dobře dopadne a pustí ho ze stávajícího zaměstnání. Koncept světové úrovně slibuje majitel, Čecho-Američan, jestli jsem dobře pochopila. Káva z Doubleshotu, možná i z jiných (Square Mile bych tipla) Ve dne kavárna, večer bar, jsme zvědavá velmi. Má to být v industriálním stylu starého Karlína.
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    dneska si jdu karlínem a na rohu křižíkovi a šaldovy otvírá 18.4. nová kavárna.. bude tam dělat nějaký mistr baristů... káva přímo od pěstitele...krásný teplý designe...oprejskané stoly staré tabule.... bar je hoodně na urovni... jsem na to teda zvědav.... kdybyste měli cestu kolem...zajděte se podívat...
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    taky si občas cigaretu ke kafi nebo vínu dám.. ale asi bych to klidně oželela a nebo jak řika AHASVER: .. v Holandsku mi to dost vyhovovalo, že jsem si mohla jít s kafem zakouřit třeba ven na vzduch a bylo opravdu fajn že člověk z kafe pak domů nepřišel smradlavej jak popelnik ze čtvrtý cenový...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    AHASVER: mi ovidej, muj kluk da krabku Startek denne a kdyz nekam jedem/jdem, musime to planovat s petiminutovejma pauzama na cigo- od prestupu vlaku po nakoupeni potravin. ale to uz je uplne jina debata.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SA_KRA_: na krátký cigáro je počasí vždycky... naopak to má svoje kouzlo, bejt dva pod deštníkem a připalovat si cigáro...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    AHASVER: tak je fakt ze ja vykourim jednu, dve cigarety a taky mam ty prostory radsi vetranejsi, ale bez te trochy cigaretoveho koure to pro me neni ono :)
    prostory, kde pres dym nevidim ani na to co piju me taky zrovna neoslovuji. a kava venku u cigarka je idealni kombinace, jesteze je uz na to pocasi.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TEREZZZKA: to je dost individualni, me zase cigaro bez kafe nebo vina nechutna, takze kourim jen pri tehle cinnostech :) a je pravda, ze zdaleka nejsem takovy expert nez ty na kavu, spis me jde o ty asociace- od mych patnacti chodit do lehce zakourenych kavaren na espresso a povidat a povidat nebo jen cist.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    já třeba si dám cigaretu ke kafi rád (i když bez kafe takřka nikdy nekouřim), ale taky si myslim, že by kavárny měly bejt nekuřácký - proč by člověk měl smrdět po dvaceti minutách pobytu? proč by si měl kazit vůni kafe všeobecnym odérem, kterej mu ucpe nos hned po dvou minutách v místnosti? atd.
    problém českejch kaváren je, že všechny jsou koncipovaný jako kuřácký a nefunguje to, co běžně funguje třeba v holandsku (dánsku, švédsku...), že lidi prostě jsou zvyklí vzít si kafe a jít si zakouřit ven - mě osobně to třeba baví víc, než soustavný sezení v kavárně a připalování si jednoho cigára za druhym
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    SA_KRA_: Tak předem říkám, že jsem zapřísáhlý nekuřák, vadí mi to úplně všude v uzavřeném prostoru, ale nejde mi o to tu poučovat jak odporné a nezdrav to je':) ...jen chci říct, že s kávou je to těžké, má schopnost pohlcovat pachy, no ale tím, že ten pach kouře pohltí se ten pach nevytratí, ale dál je součástí kávy :-/ takže si každý může říkat jak kafe a cigára je největší klasika (a btw ten film se mi taky nelíbil :) ), ale je to pro kávu a kávové aroma to nejhorší spojení...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    nekuracke kavarny me prudi, v Brne uz z kuraku delaji pomalu vyvrhele a najit neplnou kurackou kavarnu s prijemnym interierem na kafe, vino, povidani je cim dal vetsi problem. Vyjimkou budiz Podnebi

    a jeste jednu hodne negativni referenci na Falk, taktez v Brne na Gorkeho. Krasne prostredi, bezva menu, ale na VSECHNO a pri jakemkoliv provozu tam cekate pres pul hodiny, coz je u espressa/dvojky vina docela sila.
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    TEREZZZKA: Liberec
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ELISCHA: a o jakém městě mluvíš ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam