• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ráda bych se zeptala místních baristů, jakou máte "mlékovou kulturu", tedy co děláte s mlékem, co vám po zalití cappuccina zbyde. jestli to správně chápu, mělo by být hlavně důležité mít správně a odlišně (tedy na jednu a na dvě porce mléka) velké konvičky.
    jak je to se schováním zbylého mléka na další použití třeba na caffe latte? nebo máte časem perfektní odhad a vždycky děláte opravdu jen tolik, co použijete?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Dával jsem to i do auditka "KAFE", ale pro sichr i sem, když už je tu každou chvíli řeč o alternativních metodách... kdyby měl někdo chuť si vyzkoušet "vacpot"... k dispozici u nás v pauzičce.

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: Ps: Ja pak budu mit kilo toho Coffee Colletivu jeste prtisti tyden v atelieru www.artbureau.cz/412 at je info uplne.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    AHASVER: V patek je tam kolega od pul devate ;) A v sobotu posledni vycepni den od jedne. Pak festival s kontejnery k svetu konci.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    JAKOUBEK: a od kolika? (ať je info úplné:))
    díky
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LINOLEUMKA: Myslim, ze do sesti. V tomhle pocasi je to utrpeni :/
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    JAKOUBEK: do kolika tam v sobotu budete?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Jen bych si dovolil upozornit, že zítra a v sobotu se bude v kávovém kontejneru před NTK v Dejvicích mlít a točit kávu od Coffee Collective! Jedinečná možnost ochutnat kávu z Kodaně.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AOTEAROA: z oboru mám rodiče a bráchu, dlouho byla snaha abych se tomu vyhnula, ale nedopadlo to. Formálního vzdělání v oboru tedy nemám.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    AOTEAROA: Ja jsem mimo obor
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    mohu se zeptat, kolik z vás, co pracujete jako baristé, má vzdělání v pohostinství, a kolik z vás to začalo dělat protože vás to lákalo, bavilo, naučili jste se sami/praxí nebo jste prostě původní profesí něco úplně jiného a tohle vás chytlo (či jste neměli uplatnění v oboru a zkusili tenhle)?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MOMENT: jen upřesním Onyxe... e u r e e e e e ka a a a a :) kdo s tím kdy dělal, pochopí. Je trochu pomalejší no .) Do kavárny bych ho nikomu nedoporučil... u nás v ateliéru statečně a dobře plní svůj úkol.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MOMENT: Eureka
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    copak je to za mejnek? jeste jsem se nebyl podivat
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak kdo už byl? Nějaké první postřehy... kritika? .) Zítra dopo se bude točit Doubleshot a odpo pak La Bohéme (asi až do pátku). Milci latté artu by si neměli nechat ujít Jirku Sládka v akci .)

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    JAKOUBEK: Teda, jak to tak po sobě čtu, vypadá to, jako bychom to kafe dělali jen my (grafici)... za kávovarem se budou naštěstí střídat i profi baristé: Jirka Sládek (úřadující "mistr republiky" v latte art), Adam dvořák (prezident Kávového klubu) a Zuzka Černá (mladá, milá a velmi šikovná baristka :) ...za jejich účast jim patří tisícerý dík.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    Artbureau a.k.a. Pausá 412 na výletě. Od soboty tedy vaříme kafe v kontejneru u NTK v Dejvicích. Uvidíme, jak to dopadne, když budou designeři a architekti dělat kávu.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    diky, tesim se
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MOMENT: jojo. sorry, řeč je opravdu o tom kampusu všcht/ntk kousek od dejvické.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    JAKOUBEK: NTK na dejvicky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam