• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    SATAI
    SATAI --- ---
    AOTEAROA: já to míval před lety za rohem a bylo to lepší než "obyč" kavárny, ale rozhodně ne úroveň třebas šálku.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    byl jste někdo v pražské žižkovské kavárně/cukrárně Marmeláda? našla jsem web a nadchlo mě to, a když jsme tam zašli na kávu a dortík, byla jsem upřímně řečeno velice zklamaná. dortík jak ze sámošky s kafem jak z malé porce Tchiba, a ne údajného dvojitého ristretta kvalitní jednodruhovky :(
    takže návštěvu nedoporučuju, neodpovídá jejich webové sebeprezentaci. dortíky mohou být asi fajn, ale káva není obecně o mnoho lepší než v obyčejné cukrárně - jediné plus bylo nádherně nakreslené cappuccino.

    Marmeláda – nekuřácká kavárna a cukrárna v Praze.
    http://marmelada.eu/
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    na západě z toho dělají palivo (odkaz z doubleshotu)
    Pine Mountain® Firelogs, Firestarters, and Fire Safety
    http://pinemountainfire.com
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    SEASA: Doporucuju vermikompost, vim ze ho pouzivaji v mnoha podnicich..
    SEASA
    SEASA --- ---
    ahoj. mám záludnou provozně-byrokratickou otázku: dokážete mi, prosím, poradit, jak co nejjednodušejc a nejlevnějc likvidovat kuchyňský odpad z malé kavárny? (bude se jednat o odpad bez masa aj. "zvířecích zbytků", v celkově docela malém objemu.) mám informaci, že do popelnice na směsný komunální odpad ho dávat nesmíme. můžeme si ho kompostovat na přilehlé zahradě? nebo si musíme platit speciální popelnici na gastroodpad?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    do bella vida café shanime jednoho ZKUSENEHO cloveka na plac a za bar se zajmem o kavu a jeji pripravu a vzhledem k tomu, ze jedna nase baristka je tehotna a tak za dva mesice jde na materskou, jde o pozici s vyhledem na post baristy. i bez tohodle vyhledu nas personal skolim ohledne kavy (vsichni umi latte art, zaklady brew technik atd.) a rad se podelim o jakekoli moje zkusenosti. fazole berem prevazne od doubleshotu.

    naradi:
    mirage od keese (to samy, co je v alze)
    mahlkoenig K30
    mahlkoenig vario
    haria V60
    a veci kolem
    JEDI
    JEDI --- ---
    tohle s kolem me mihlo..

    Pre nášho klienta tu na SVK hľadáme človeka, čo im pomôže rozbehnúť koncept kaviarní v rámci ich retailovej siete. Popis pozície nájdete tu: http://www.synergie.sk/inzerat/nakupca-category-manager-kava-gastro. V zásade, hľadáme človeka, ktorý sa vyzná do kávy, rozbiehal koncept predajní/kaviarní a má záujem to robiť pod menom spoločnosti s dlhoročnou skúsenosťou a pôsobnosťou nielen na SVK, ale aj v iných krajinách.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Tak prvni naplavka a jiz s novym mlynkem ma byt 14.2., coz krasne vychazi na vyroci masakru na svateho Valentyna
    JAKOUBEK
    SATAI
    SATAI --- ---
    AOTEAROA: Prakticky tam vidim nekoho prijit, zjistit, o co jde, a odejit pomerne casto. Navic ten prostor nefunguje jako pozvani, lide jsou vydeseni uz pri prichodu, nevedi, co cekat, protoze neni moc jasne, zda to je kavarna nebo neco jineho. (Mne se ten prostor libi, na kafe mohu mit jen chvalu, obsluha je nepochybne prijemna a maji dobre pivo, takze zajdu rad. Ale pro lidi z ulice je bitcoin odrazujici, ne mily bonus.)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SATAI: je to kavárna pro lidi, co se zajímají o BTC a v tom prostoru tráví čas. to že tam může přijít klidně i někdo z ulice a rovnou si btc koupit, je milý bonus ;) a hlavně když pomineme měnu, tak celkově mi ten prostor přijde prostě zajímavej. navíc btc je vopruz jen při první návštěvě.
    SATAI
    SATAI --- ---
    AOTEAROA: kafe fain, ale BTC je nehorazny opruz a vidim tam docela casto nekoho odejit, protoze chce kafe a ne zakladat penezenku
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Bitcoin Coffee - The future comes to Prague
    http://europeancoffeetrip.com/visiting-bitcoin-coffee-prague/
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    Uz jsem to hazel i vedle do KAFE, ale tak trochu to patri i sem... navic pred vanocema... berte to jako tip na neotrely darek :)

    Pokud nekdo chodi na naplavkovy Brewbar pro svou sobotni porci lahodneho moku, zkuste kluky podporit, at to kafe mate zas o fous lepsi. To ekacko za to fakt stoji.

    A pro ty, kteri na naplavku nechodi, aale radi by si osvojili ci vylepsili dovednost domaci pripravy... mrknete na ty kurzy. Je to jedina moznost se od kluku z Brewbaru dovedet neco vic ;)

    Hithit - Ještě lepší kafe na BREWBARU
    https://www.hithit.com/cs/project/968/jeste-lepsi-kafe-na-brewbaru
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    LA_SKA: ani v Pražírně neni špatnej :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    KOLU: diky
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    LA_SKA: V INC od Lucie, když je, tak bývá jak má být:) Nebo se ho naučit dělat doma. Existuje tolik možností a příchutí, že těžko říct, asi jako kde dělají nejlepší štrúdl (ale ten se zde dělá hlavně jablkovej, maximálně tvaroh, tak je to jednodušší).. nebo kde dělají nejlepší typicky českou omáčku s knedlíkem.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    mám pitomej dotaz
    do mejch vercajků na tvorbu kávy na milion způsobů nejnověji přibyl clever dripper. je to docela fajn, celkem se u toho člověk nenadře a tak. ale když sleduju svůj postup - navážit kafe, namlít kafe, prolejt filtr, zalejt kafe, zamíchat a scedit, nedá mi to, abych si nepředstavoval mašinku, která tohle celý udělá automaticky a dobře. nějakej coffee brewer, co má v sobě mlýnek a nepřekapává, ale "vaří". možná jsem hloupej, že to nenajdu, ale všechno, co jsem našel, byly překapávače (při mé úrovni pochopení mechanismu - bohužel se to nikde moc nerozebírá).
    existuje taková věc nebo nikoliv? máte někdo zkušenost s něčím podobným?

    díky
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Pro ty, kteří nesledují MO'baristickou iniciativu z loňska, a rádi by se zapojili (ať už jako baristé nebo jako jejich zákazníci).

    https://www.facebook.com/mobaristas

    LA_SKA
    LA_SKA --- ---
    Diky za tipy, guys....
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BLACK_ONYX: v korpusu jsou skoricove susenky a sejra byl prijemne prirozene nakyslej, jak rika kolu, vetsina ostatnich cheesu je hodne sladkejch.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam