• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    LA_SKA: ani v Pražírně neni špatnej :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    KOLU: diky
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    LA_SKA: V INC od Lucie, když je, tak bývá jak má být:) Nebo se ho naučit dělat doma. Existuje tolik možností a příchutí, že těžko říct, asi jako kde dělají nejlepší štrúdl (ale ten se zde dělá hlavně jablkovej, maximálně tvaroh, tak je to jednodušší).. nebo kde dělají nejlepší typicky českou omáčku s knedlíkem.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    mám pitomej dotaz
    do mejch vercajků na tvorbu kávy na milion způsobů nejnověji přibyl clever dripper. je to docela fajn, celkem se u toho člověk nenadře a tak. ale když sleduju svůj postup - navážit kafe, namlít kafe, prolejt filtr, zalejt kafe, zamíchat a scedit, nedá mi to, abych si nepředstavoval mašinku, která tohle celý udělá automaticky a dobře. nějakej coffee brewer, co má v sobě mlýnek a nepřekapává, ale "vaří". možná jsem hloupej, že to nenajdu, ale všechno, co jsem našel, byly překapávače (při mé úrovni pochopení mechanismu - bohužel se to nikde moc nerozebírá).
    existuje taková věc nebo nikoliv? máte někdo zkušenost s něčím podobným?

    díky
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Pro ty, kteří nesledují MO'baristickou iniciativu z loňska, a rádi by se zapojili (ať už jako baristé nebo jako jejich zákazníci).

    https://www.facebook.com/mobaristas

    LA_SKA
    LA_SKA --- ---
    Diky za tipy, guys....
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BLACK_ONYX: v korpusu jsou skoricove susenky a sejra byl prijemne prirozene nakyslej, jak rika kolu, vetsina ostatnich cheesu je hodne sladkejch.
    PETATA
    PETATA --- ---
    LA_SKA: sice to neni centrum (Podoli), ale za navstevu to myslim stoji http://www.cheecup.cz
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    To mi nepřišlo. Sladkej a přitom bez chuti. Dost tvrdej korpus, kterej nešel ani ukrojit, tak jsme ho nechali a vyjedli tvaroh (ten byl takovej hodně suchej). Možná smůla na blbej kus.
    KOLU
    KOLU --- ---
    BLACK_ONYX: je velmi dobře vyváženej. jestli ti to nesedí, tak očekávám, že ti bude spíš chutnat to, co maj v Alchymistovi. tyhle "in your face" chutě jsou fajn, ale nejde to jíst pořád...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KOLU: nechápu opěvování toho ve five elephant. Přišel mi dost průměrnej.
    KOLU
    KOLU --- ---
    mmch. Alchymista (na Letné) má asi docela vyhlášenej cheesecake, nicméně na můj vkus poněkud přeslazenej...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Obecně bych každopádně doporučil vyhýbat se těm rozmrazeným a naopak vyhledávat cheescakes vytvořené nějakým neanonymním cukrářem, jehož jméno vám povětšinou obsluhující kavárník milerád sdělí, pokud vám ho tedy rovnou do nebe nevychválí. I mezi těmi pak bývají větší či menší rozdíly (nemluvě o různých ovocných či jiných površích), což už ovšem dost často souvisí spíše s chuťovými preferencemi toho kterého soudruha než s kvalitou této laskominy..
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LA_SKA: nejlepší cheesecake je podobně chimerické réma jako zde tolikrát diskutované "dokonalé espresso" :) Já třeba neměl nikdy problém s cheescakem v: Café Lounge, Mezi zrnky, Fox & Deer, Café Jen.
    KOLU
    KOLU --- ---
    LA_SKA: Five Elephant Coffee, Reichenberger Straße 101, Berlin
    LA_SKA
    LA_SKA --- ---
    Kam tedy na nej?
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    aha dekuji za vysvetleni, ted konecne muzu bejt v hoch kavarnach za polrajcha:)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    TWORBO: Jo. Origoš by měl být ze smetanového sýra (tvaroh je daleko lehčí), tedy Philadelphia, u nás Lučina nebo některé dovozové německé značky. Plus puristi ho pečou ve vodní lázni nebo dlouho a za nízkých teplot při vysoké vlhkosti, tudíž je předem předpečený spodek křupavý a vršek jemně krémový, žádná vaječná sraženina, tmavé puchýřky (maximálně lehounce ztmavlý okraj) nebo praskliny
    srovnej cheesecake

    a tvarožník tutaj
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    je cheescake neco jinyho nez tvarohovej kolac?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam