• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMPASBedna, Tmou, Matrix a ostatní šifrovací hry
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    FRONEMA: pozdě v noci poslední tým? v kolik jste začínali, kolik bylo šifer a kolik týmů vás bylo dohromady? my většinou (na OSUDu) končíme kolem 4 ráno a ještě spousta týmů maká dál...začíná se v 5 odpoledne...
    ale na druhou stranu, ještě jsem nezažil (co si pamatuju), že by někdo zvládl udělat všechny šifry v časovém limitu:-) (do poledne 12.00)

PS: letošní "OSUD" má nové stránky
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    no pockej, ja jdu na bednu poprve v zivote:) enigma to bere spis rekreacne...bavi8as to, snazime se ale na vysoke pricky nemirime:) tuhle na tapurech jsme byli posledni tym (uz pozde v noci, vsichni za nami vzdali) a orgove nam na podporu dovezli caj:)
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    FRONEMA: no náš tým, se za ty čtyři roky nedostal ani jednou přes desátou šifru:-), takže možná ani ne:-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    udelame soukromou nyxi soutez? kdo ze zde zminenych tymu dopadne nejlepe?

budete nekdo psat reportaz?

chcete na nastenku stranky tymu?
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    Ježiš! mY!:-)
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    INUSHKA: my Palachovci:-) jméno se mění, Palach zůstává:-) mi jdem už po páté. A teď jsem si vzpomnšl, že musím ještě pořídit lampion:-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    00KUBAT: Jmenujeme se Tatarkový klub, a vy?
    Jdeme třetí ročník. Taky už se hrozně těším. :-)
    00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    INUSHKA: tam jdem též:-) jaký máte název týmu, smím-li vědět? Už se těším, jak malý Jarda:-) Hlavně, aby nepršelo... btw koliátý ročník jdete?
    CAARNEY
    CAARNEY --- ---
    Me letosni 007 trochu zklamala, ale to bylo taky tim, ze matrix nasadil latku celkem vysoko. Teda az do Horomeric se mi to libilo, lehke a vcelku pekne sifry, presun prirodou byl taky fajn. Ale vzhledem k tomu, ze jsme do Horomeric dorazili az za tmy a byla celkem kosa, tak jsme se tam pekne zasekli a ztratili jakoukoliv motivaci. IMHO pekna sifra na zacatek, kdy lidi maji energii a nevadi jim se rozdelit a obehnout to, ale dat tuhle sifru za ten pochod a na konec druhy urovne, kde je predpoklad, ze vetsina tymu tam dorazi unavena za tmy (a zimy), to se moc nepovedlo. Nemeli jsme vubec chut se rozdelovat na jednotlivce, meli jsme celkem co delat, abychom ty papiry nasli v peti lidech... A reseni taky nebylo zrovna jednoznacne.
    Taky jsem cekal nejake "zabavne vlozky" a ruzna zpestreni (napr. vyuziti obleku, ktery nakonec pouzilo jen 6 tymu), ale to bylo asi az na konci...

Ale co, libilo se mi to, dekuju organizatorum (btw je tu nekdo z nich? ;) a drzim jim palce, at vyuziji nove zkusenosti a vyladi dalsi rocnik :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ale hlavne me zajima ten matrix.. to je pro me stale nejlepsi sifrovacka celeho roku a Enigma na ni nesla protoze vetsina clenu se ucastnila hell party coz se casove krylo

ja ted koukala na sifry z minule bedny a zacinam se bat... no nastesti mame v tymu chytrejsi lidi nez jsem ja :)
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    007 bylo fajn :o) sice par drobnych chybek se naslo, ale ne za vsechno mohli orgove. vice asi na webu, ale pocitam, ze kdo tam nebyl to asi procitat nebude. kazdopadne zajimave volena mista. prvni kratka paralelni cast v dejvicich odkazovala na liearku z roztok na letiste (moc pekna prochazka spojena s lustenim) a pak chaoticka zase ve meste (z te jsme uz ale vylustili jen par sifer).

na bednu jsme zaregistrovani jako 2. nahradnik, tak snad nekdo z prihlasenych tymu nezaplati startovne a uvolni nam tak misto :o)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    FRONEMA: Na Bednu jsme si ještě netroufli, neb jsme převážně brněnský tým a nemáme vůbec nikoho, kdo se v Praze aspoň trochu vyzná. A na to, abysme se řídili jen mapou je Praha přece jen moc velká a co jsem viděla šifry z minulých ročníků, často tam byly důležité docela drobnosti, které z každé mapy nevyčteš.

Ale chystáme se tento víkend do Zlína na Široko daleko, či jak se to vůbec jmenuje. Zkrátka to, co bývalo OSUDem.

FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    sezona zacala a tady se nikdo nechlubi, jak bylo na 007?
    kdo se chystate na bednu? (my s enigmou ano!)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    my bohuzel taky nemuzem... a uz jsemto obrecela.. na tuhle akci jsem se fakt tesila...

co sendvic? hrali jste?
    PYRO
    PYRO --- ---
    jejda sory nekde se to v te schrance ztratilo, ale rozlustil si to spravne :)
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    PYRO: http://007.lamynavaranech.info

Skoda, ze zrovna tenhle vikend mam uz tak dlouho zabrany uplne jinou akci. :-/
    PYRO
    PYRO --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dobrá zpráva

Vážení členové Instruktorského sboru pro pobyt v přírodě a turistiku,
    dovolte mi přednést krátkou zprávu od MKSTT11 (Meta-organizátorská Komise
    pro Složení Týmu Tmou 11):

Na základě pověření meta-meta-organizátorů byla dle přání Ducha Tmou
    ustanovena výše uvedená komise. Komisi se podařilo pomocí mechanismu, ve
    kterém figurovaly černé obálky, půlnoc, svatý Primitivus, pohozená rukavice a
    AlJazeera, a který je jinak blíže nespecifikovaný, najít vhodnou skupinu
    kandidátů (zatím blíže nespecifikujeme).

Komise s uspokojením může konstatovat, že proces vzniku týmu úspěšně
    prochází standarizovanými stádii. Taktéž se ke komisi nepřímo
    doneslo, že Duch Tmou vyjádřil spokojenost nad předběžně plánovaným
    směřováním Tmou 11, které, jak jistě tušíte, v tuto chvíli nemůžeme blíže
    specifikovat. Každopádně se laskavě začněte těšit.

Jedinou informací, kterou lze blíže specifikovat, jsou následující
    pravděpodobné termíny: kvalifikace 11. 10., hra 6. 11. 2009.
    Ostatní momentálně blíže nespecifikované informace budou později
    specifikovány. A nebo taky ne.

Radek Pelánek
    Tiskový mluvčí MKSTT11
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZUZKAOU: super:) enigma se bude urcite ucastnit:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    6. rocnik hry

S E N D V I C
    -------------

Sendvic = smes sifer, hadanek, rebusu - smes otazek a Vasich odpovedi!

Sendvic - svacina pro Vase mozkove zavity!

Sobota 7.3.2009
    15:00-20:00
    kdekoli

Sendvic je tymova internetova hra, pri niz budete moci proverit
    nejen svoje logicke uvazovani a schopnost lustit sifry, ale musite
    take vedet, kde hledat informace a vyuzijete i svuj vseobecny rozhled.

Hra je urcena pro tymy s jednim az peti hraci, bez omezeni veku ci
    mista, odkud budete hrat.

Vice informaci na http://sendvic.gdi.cz

Vytezek ze hry jde ve prospech neziskovych organizaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam