• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANSHIATSU - japonské umění masáže
    LALINA
    LALINA --- ---
    LILY: aha...Tak to bych měla tedy dotaz: kdybys me nekdy dostala pod ruce, která tvoje část by se na mě ...otiskla?
    LILY
    LILY --- ---
    LALINA: První odstavec je vážně (ten s těmi charakterovými strukturami) a ten druhý.....to ještě nevím, ale asi je taky vážně.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LILY: to je vážně, nebo je to legrace?
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Tak to teda ne! To by nepřežil ani můj orálek, ani psychopat, ani rigid, kteří svorně přehlasovali masochistu. Jen schizoidovi je to jedno, protože je někde v oblacích.
    Každopádně protestně nezaškrtnu nic, když nemohu být v první skupině, a to prosím do doby, než si to rozmyslím. :)
    SIPHONKA
    SIPHONKA --- ---
    jj,reflexka pusobi primo na reflexni plosky organu pomoci tlaku(mackani-povzbuzeni,vyhlazovani-tlumici a nektere body se nesmi mackat,jen vyhlazovat),ale vetsinou lidi zasazeni reflexkou se zajimaji i o shiatsu.a co se tyce bylinek,to jde taky vetsinou ruku v rucena kurzu jsme se dokonce ucili i o ruznych bylinkach,jake doporucit pri oslabeni urcitych organu apod.
    KOKES
    KOKES --- ---
    ty tlaky rozlišuje jako povzbuzující a tlumící, podle použité techniky.
    KOKES
    KOKES --- ---
    REVAN: no, co si pamatuju, tvrdí, že každý orgán má v těle "protiváhu" dráhu, která vyúsťuje nekde na těle, většinou na končetinách, hlavě, uchu, ale jsou i různě jinde. soustředěným tlakem mnohokrát za sebou lze ovlivnit "energii" postiženého orgánu. Dost podobný akupunktuře, či čemu..
    LALINA
    LALINA --- ---
    REVAN: nevím, s tím pracuje ta paní na mě..ale ona umí i bylinky, a vzdelava se v kdecem dohromady...nicméne na stíte ma napsáno reflexni terapie.
    REVAN
    REVAN --- ---
    KOKES:, LALINA: Jo, ta Laliny reflexka opravdu vypadá na nějaký širší záběr než reflexku :)
    Meridiány jsou energetické dráhy, je to to samé. Ale nevím o tom, že by s nimi reflexka standartně pracovala? Alespoň v tom kurzu reflexky co jsem byl nebyla o práci na meridiánech ani zmínka. Ten Janča popisuje v rámci reflexky práci s meridiány? Nebo je to nějaká nadstavba?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KOKES: jasne... a jak zivá..se podívej tuhle na černýho kocoura, ten me masil uz 3x asi...
    a byla jsem na jedny prednasce nekde v klubu maitréja..tusím paní Snítková... janča má úspěšný žáky a pokračovatele...
    KOKES
    KOKES --- ---
    LALINA: Ona je reflexní terapie J. Janči stále živá? Já mám doma tu knížku, potom jsem pročítal čínskou medicínu a bral jsem reflexku jako trochu nedokonalou shiatsu..
    I když Janča měl podstatně širší záběr, než "jen" reflexku..
    LALINA
    LALINA --- ---
    RIVEEK: takže meridián a dráha žaludku jsou 2 rozdílný veci, jo?
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    REVAN: Jo Láli, je to tak, lépe bych to nenapsal ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    meridiány tedy nejsou to samý , co dráhy žlučníku apod, jak tomu rika ta moje reflexní masážistka? ona taky jede po nejakých těch cestách...
    ale je fakt, že me svlíká trochu .-)) a nevalíme se u toho na zemi, coz je dobre, pac tam je docela chladno .-)))
    REVAN
    REVAN --- ---
    LALINA: No zásadní rozdíl by určitě byl. Já mám reflexky jen základ, ale pokusím se to popsat, kdyžtak mně s tou reflexkou oprav kdyby to nebylo přesné:

Nejzásadnější rozdíl je v tom, že reflexka nepracuje s meridiány a tuším že ani s tlakovými body podle TČM nepracuje, ty co se mačkají při reflexce jsou odvozené z něčeho jiného. Shiatsu působí skrze vyrovnání meridiánů, kdežto reflexka skrze reflexní zóny orgánů. Obojí je to distální působení, ale principielně jiného druhu.
    Pokud jsi zažila jen základní ošetření shiatsu, tak to je právě jen takové celkové proťapkání bez důrazu na cílenou práci s meridiány. To se může podobat ošetření reflexky (tedy ne té chodidlové). Až půjdeš na to ošetření k Lily, předvede ti práci s meridiány :) a to už je o něčem jiném.

Zvnějšku je potom rozdíl ten, že shiatsu se tradičně dělá na futonu na zemi, bez oleje a přes oblečení. Reflexku jsme dělali na tělo, částečně s olejem.
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: :-)))) tak to jsem od tebe čekal :) . Zatím zaškrtni druhou možnost, než dokončíš výcvik. Není to diskriminace :-) já o tobě vím. Budeš leader druhé skupiny ;-))
    LILY
    LILY --- ---
    LALINA: No jo, zdravím čekatelku! :)
    Jakmile se usadím co se nového bydlení týče, taxi tě pozvu.
    LILY
    LILY --- ---
    Já nevím, co mám zaškrtnout, když ještě nemám výcvik zcela uzavřen, ale mám víc než základní kurz a praktikovat se snažím víc než sem tam.
    LALINA
    LALINA --- ---
    jsem se zacala malicko obeznamovat s reflexní terapií, což teda nejsou jenom tlapky..chodidla... a po pravde mi tak uplne na prvni pohled neni zřetelný rozdíl mezi reflexkou a shiatsu (pokud tedy vubec nejaky zásadní je)

mohli byste nekdo neco k tomu?
    LALINA
    LALINA --- ---
    ja jsem laik a cekatel..teda čekatel na Lily a její pokusný králík...... nejak to mame předjednany uz davno, ale jeste to nevyšlo .-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam