• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REVANSHIATSU - japonské umění masáže
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: Myslím si o tobě to nejhorší, co si o tobě vůbec mohu myslet, ty nehodné ídéčko!
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: za pravdu se každý zlobí :-)... (nevím jak u smajla vyplaznout jazyk, tak si ho domysli).
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: Hlavně, že ty jsi neviňátko ze všech největší. Abys věděl, tak ti za trest neudělám o víkendu shiatsu, když jsi takový! A to jsem to původně měla v plánu..
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: stejně za to můžeš....
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: No jo, to jsi celý ty. Klidně jsi mohl přijet, místo toho, abys seděl v Brně na prdeli. Akorát blbě kecáš, ale abys Revana podpořil, to ne.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: bych to taky nesváděl na Revana, může za to Lily!
    LILY
    LILY --- ---
    Ale blbost. Termín byl dobrý, ale vy jste si to špatně načasovali. Já jsem sice taky nemohla, ale rozhodně bych to nesváděla na Revana. Ten den se toho prostě konalo mnoho a záleželo na každém, čemu dal přednost.
    KOKES
    KOKES --- ---
    taky se přidávám, moje lenost..ale catpaw by byl luxus:-P
    MAMAKAMI
    MAMAKAMI --- ---
    TAKY SE PŘIDÁVÁM , ŠPATNY TERMÍN.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    REVAN: Špatnej termín akce...
    REVAN
    REVAN --- ---
    Malé zhodnocení proběhlé akce Dne otevřených dveří s ochutnávkami shiatsu:
    speciální poděkování id CONTINUITY za účast a posílám úsměv :-)). Jinak se tady z nyxu nikdo nepřihlásil (všichni ostatní byli offnyx), což mne docela překvapilo. Původně jsem tu akci myslel hlavně pro nyx a ven na web to ani nechtěl dávat...hmm... Ti co se nezúčastnili, tak samozřejmě o hodně přišli :) a aby jim to nebylo tak líto, tak jim posílám alespoň video ukázku základní techniky shiatsu "kočičí tlapky" v provedení odborníka nanejvýš povolaného:
    http://www.youtube.com/watch?v=CEHDZvMUZzU
    REVAN
    REVAN --- ---
    LILY: Pro všechny a pro tebe zvláště :)))
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Jéé, to je pro mě, že jo? :))
    REVAN
    REVAN --- ---
    Malá pomůcka k práci s energeticko-fyzickými aspekty shiatsu:

Energie a hmota
    Z diagnózy hmatem by se mohlo zdát, že se při shiatsu soustředíme pouze na "fyzické aspekty" (napjaté svaly, nepohyblivé klouby, teplá místa na těle, atd.), protože se jedná o manuální techniku pomocí fyzického tlaku rukou. Nebo je tomu právě naopak? Pracujeme s energií, působíme na energetické dráhy, a proto nás nezajímají "fyzické" signály?
    Ve skutečnosti jsou energie a hmota totéž, totiž dva aspekty jediné skutečnosti.
    Tradiční čínská medicína zastává názor, že lidský život vzniká "kondenzací energie", v některých klasických textech se dočteme, že: "Energie dostává tvar."
    ....
    Materiální a energetická struktura se pak utvářejí paralelně, můžeme říci, že energie je matkou materiální (fyzické) struktury. Toto tvrzení v sobě nese dvě důležité implikace pro shiatsu:
    1) fyzická struktura, hmatatelná a jasně definovaná u každého z nás, nám poskytuje informace o energetické struktuře;
    2) působením na fyzickou strukturu působíme i na strukturu energetickou;
    ....
    Někteří z vás budou dlouho vnímat pouze fyzické signály, avšak i ty stačí k tomu, aby vaše práce byla kvalitní a účinná.

Nadbytek a nedostatek Qi, Jitsu a Kyo
    Nedostatek (kyo) se na fyzické úrovni bude projevovat jako hypoaktivní, měkký bod či oblast se sníženou funkčností, bez reakce na tlak (prst, který se "propadne"), atonické svaly.
    Na energetické úrovni se nedostatek projeví jako oblast se sníženým tokem energie, často studenější než okolí. Může se stát, že váš palec cítí potřebu setrvat na místě a zachovávat silný tlak. Stav nedostatku je často definován právě na základě této potřeby.
    Nadbytek (jitsu) reaguje na tlak, je to pružný, hyperaktivní a funkční bod či oblast.
    Stav nadbytku je citelný všude tam, kde proudí energie; její proudění však není harmonické, připomíná vodní víry, pohyb energie je překotný, otáčí se do protisměru. Pokud taková energetická situace přetrvává delší dobu, změní se ve skutečnou stagnaci energie, hráz, pod kterou se hromadí energie.

Bottalo Franco, Drbalová Jitka: Shiatsu a základy tradiční čínské medicíny
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    REVAN: stridala se tam meditace v chuzi a sezeni? nebo jste cely den sedeli a jinak nic?

// sorry za OT
    REVAN
    REVAN --- ---
    Jak jsem sliboval, vyhlásili jsme akci pro ty, kteří shiatsu neznají a chtějí si ho vyzkoušet:

Den otevřených dveří – zaměření na léčebnou masáž shiatsu

Termín: So 14.2.2009, 14:00-18:30 hod
    Místo: Oáza mimo čas, Březinova 524/31, Praha 8 – Karlín.

Jedná se o den otevřených dveří zaměřený na seznámení veřejnosti s léčebnou masáží shiatsu.
    Nabízíme možnost vyzkoušet si zkrácené shiatsu ošetření zcela zdarma.

Přednostně dávám tuto možnost sem na Nyx, nabízíme ji však i veřejnosti.

Na ošetření shiatsu je třeba se objednat přese mne (Revan). Můžete si vybrat volný termín a maséra/masérku. Tabulka volných termínů je jednak na nástěnce klubu shiatsu jednak i s podrobnostmi akce na webu: http://www.oazamimocas.cz/soubory/aktuality/denshiatsu09.htm
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    REVAN: Při tom, jak se praktikuje zazen ve škole soto, je to opravdu otázka přežití... ;-)
    LILY
    LILY --- ---
    REVAN: Můj kamarád, co dlel asi rok v thajském klášteře, se tam zase naučil thajské masáže.. To je asi buddhista od buddhisty :)
    REVAN
    REVAN --- ---
    GOBERS: Týý jo, nám na vippassanovém retreatu zakázali jakékoli masáže. Zenoví mniši jsou zdá se pokrokovější :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    REVAN: Děkuji, děkuji. :-) Shiatsu mi vyvolává příjemné vzpomínky na jedno léto ve společnosti zenových mnichů, kdy každodenní vzájemná masáž byla v podstatě otázka přežití (při 6-8 hodinách zazenu denně...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam